Pískoviště

Založil Paradoxy, 2024-10-02 21:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-10-07 19:09Včera pozdě večer to byl rok. Dnes už načínám 13. měsíc a porod je stále v nedohlednu. Mám melancholickou náladu.

Třeba se uzavřel kruh...

honzam

V podobném stavu jsem byl pár dní před tím, než loni před Vánoci šílenec vystřílel studenty.

Mozart - Lacrimosa but humanity has ended

Pedrito

Kdyby si sám Bůh měl brát na svá bedra, čemu dal od prapočátku staveniště, asi by si to hodil. Ale bůh je bůh a staveniště je staveniště, a dělníci jsou dělníci.. holt chcou bydlet...

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-10-06 21:47Problém je ta vysněná pozitivita. Málokdo je ochotný vzdát se toho, že je sám dobrý. Přitom i toto je součástí ega, ten pocit dobra spojeného s existencí sebe sama, proto se říká, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Pro většinu běžných duchovních nauk a náboženství je nepochopitelné, že by někdo mohl pracovat na tom, aby už nebyl dobrým.

Přispívat k všeobecnému nebo osobnímu dobru je tak hluboce zakořeněné v lidské psychice, že málokdo dokáže vnímat, jak moc ho to omezuje a svazuje. Přijde mi, že je daleko svobodnější řídit se bezmyšlenkovitě instinkty, než se snažit být dobrý. Touha po pozitivitě také může lidi snadno dostat do spárů nejrůznějších manipulátorů.
Je to pravdivé, co píšeš. Život nás ale naštěstí vede správně. V poslední době toho mám nad hlavu a stává se že jsem vztekloun. Zjistila jsem, že to je můj tlak proti tomu, co je. Ale zároveň je ten správně směřovaný hněv využitelný jako síla, která může přivodit změnu. A taky se dívám, odkud to ve mně pramení. A poslední věc, dám si před spaním panáka. Nikdy jsem to moc nedělala, ale tělo to uvolnění asi potřebuje. Vrací se mi tiky do nohou a různě po těle...

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-10-07 18:32Už jsem to vzdal. Nebudu přece páchat dobro. Ať si Jana píše, co chce.
A já se na poradnu kouknu sporadicky, beztak je jak ohranej gramofon.

Paradoxy

A vůbec tady je pískoviště, tady jsou děti...budeme si hrát? :)

Pedrito

Tu zahrádku si pamatuju jako včera, tam jsem potkal svýho prvního šneka, byl obrovskej...

Pedrito

Ps, to světýlko na hrudi je od žárovky při ofocování :D 

Paradoxy

Když jsem byla malá, taky mi přišlo všechno obrovský :) vzpomínám si, jak jsem si dokázala celý den vystačit s bahnem a bábovkama.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-10-08 19:45Ps, to světýlko na hrudi je od žárovky při ofocování :D 
to nezáříš ty?  :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-10-08 19:46Když jsem byla malá, taky mi přišlo všechno obrovský :) vzpomínám si, jak jsem si dokázala celý den vystačit s bahnem a bábovkama.

Jó bahno,to byla asi má první dětská láska  :))

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-10-08 19:06A vůbec tady je pískoviště, tady jsou děti...budeme si hrát? :)
Tak mágové, položil jsem si na stůl Zenerovu kartu. Jaký symbol na ní je?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zenerovy_karty

Paradoxy

My bydleli na statku, vedle nás byly kravíny, kde máma pracovala. A byla tam taková velká nádrž, do který se dalo vlízt po železným žebříku a to bylo moje království :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-10-08 19:47to nezáříš ty?  :)

To je od žárovky, ale hezky to naservírovala... Až koukám sám :)

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-10-08 20:06Tak mágové, položil jsem si na stůl Zenerovu kartu. Jaký symbol na ní je?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Zenerovy_karty

hvězda