Poradna

Založil Petra, 2024-12-07 20:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petra

Eduard Tomáš:

Dojdeš-li až do stavu mimo myšlení a cítění, udrž se v něm!

Tento stav je tvojí záchranou a milostí.

Tvoje osobní názory jsou proti němu jako zrnko písku proti Mount Everestu.

Když tohle čtu, tak je mi jasné, proč byl Eduard Tomáš tak výjimečný - všechno to opravdu praktikoval.  :)

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-12-08 22:23Jsem Bůh, který piluje svůj nástroj.

Jsi Bůh, který není v pohodě sám se sebou?

Ramana řekl, že "Já jsem Brahmán" je jen pomůcka ke koncetraci - poslední myšlenka - aby všechny ostatní myšlenky zmizely. A pak zmizí i to "já" a zůstane jen Brahman.  :)

Paradoxy

Oni ti všichni velikáni jako Tomášovi, Drtikol, Mahariši atd. nám jsou dobrým příkladem. Taky radili ale jednu věc, a to že každý z nás je jiný, každý jsme jinak vybarvený, každému sedí něco jiného a to nejdůležitější je pochopení.

Nejvíc se to pozná, když člověk mluví svými vlastními slovy.

honzam

Citace od: Petra kdy 2024-12-09 08:30Jsi Bůh, který není v pohodě sám se sebou?

Ramana řekl, že "Já jsem Brahmán" je jen pomůcka ke koncetraci - poslední myšlenka - aby všechny ostatní myšlenky zmizely. A pak zmizí i to "já" a zůstane jen Brahman.  :)

Všichni ti učitelé mluví o podobných věcech, ale o zkoumání jednoty s Ďáblem se prakticky nikde nedočteš. Můj výzkum je unikátní a nedoporučuji ho následovat nebo napodobovat. Jsem zvířecí Bůh. Ramana byl podle mě taky, jen to zaobalil ovlivněný hinduistickým prostředím. Zvířecích indicií je kolem něho dost.

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-12-09 09:33Všichni ti učitelé mluví o podobných věcech, ale o zkoumání jednoty s Ďáblem se prakticky nikde nedočteš.

Co je to dábel? Nějaký démon?

Eduard Tomáš mluvil o zlých silách, myslím, že je nazval azury nebo tak nějak. Ve svých povídkách psal o démonech. Ramana zmínil zlé duchy. Nisargadatta o něčem takovém, pokud vím, nemluvil.

Zajímavý byl film s Johnny Deppem Devátá brána. Ale to bylo o Satanovi. Toho, myslím, Ježíš nazval otcem lži.

https://www.csfd.cz/film/7353-devata-brana/prehled/

Eduard Tomáš:

a) Je třeba si vždy uvědomit, že zlo a jeho přítomnost jsou jen dočasné, zatímco dobro je věčné.

b) Zlo bude tak dlouho ve světě, dokud zde bude vládnout ego.

c) To současně znamená, že jen realizace pravdy a vyciťování jednoty lidstva může zlo zcela odstranit

Petra

Jo a potom je podle Bible ještě padlý anděl Světlonoš - Lucifer.

Zapomněla jsem na čerty v pohádkách - chlupatí s rohy a s kopytem. Jejich šéf bývá nazýván dábel.

Petra

Rudolf Steiner popisoval dvě skupiny negativních bytostí, negativních sil. Nazýval je Lucifer a Ahriman. Hodně se o ně zajímal a byl přesvědčený, že mají důležitou úlohu ve vývoji lidstva.

honzam

Tohle bude na delší vysvětlování. Ďábel existuje a je to zvířecí varianta Boha, se kterou se zvířata mohou sjednocovat. Ďábel je zvířecí "osvícení" primárně určené pro velké kočkovité šelmy. Ano, pokud tohle potká člověka, oddělí se z jednoty lidstva a už se nikdy nebude moci vysvobodit jako ostatní lidé. Ego mu zůstane a stane se z něho zvíře, které bude samo sebe vnímat jako Boha a vládce na Zemi. Tahle "osvícená" zvířata jsou tzv. šedí mimozemšťané z únosů. Myslím si, že tohle jsou i andělé cherubové (viz jejich zvířecí podoba).

honzam

Jako zvíře mě tolik nezajímá, co jaký člověk říkal. Víc mě zajímá, co dělal a jak se choval.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-12-09 14:02Jako zvíře mě tolik nezajímá, co jaký člověk říkal. Víc mě zajímá, co dělal a jak se choval.
V tomhle s tebou souhlasím. Kolikrát vidím, jak někdo něco jiného říká a něco jiného dělá.

Petra

Citace od: honzam kdy 2024-12-09 13:59Tohle bude na delší vysvětlování. Ďábel existuje a je to zvířecí varianta Boha, se kterou se zvířata mohou sjednocovat. Ďábel je zvířecí "osvícení" primárně určené pro velké kočkovité šelmy. Ano, pokud tohle potká člověka, oddělí se z jednoty lidstva a už se nikdy nebude moci vysvobodit jako ostatní lidé. Ego mu zůstane a stane se z něho zvíře, které bude samo sebe vnímat jako Boha a vládce na Zemi. Tahle "osvícená" zvířata jsou tzv. šedí mimozemšťané z únosů. Myslím si, že tohle jsou i andělé cherubové (viz jejich zvířecí podoba).

Nedovedu si představit, že by se Bůh zvířat chtěl jmenovat zrovna dábel. Proč by si z těch pojmů, co lidé vytvořili, chtěl vybrat zrovna tento..Zvířata ho určitě tak nepojmenovala.  ;) 

Petra

Citace od: miroslavPo seberealizaci ve smyslu jak tento pojem používá ten guru jsou adepti už mírně pokročilí ale podle toho gurua potřebují ještě další instrukce, proto jim je dává. Nejedná se tedy ještě o úplné poznání, jen dílčí krok na cestě.
Zcela realizovaní žádné instrukce nepotřebují ani jim je nikdo nedává.

Začátečníci jsou vedeni k obracení pozornosti dovnitř, odvracení se od zdánlivě vnějších zdrojů štěstí, které tam hledají a na kterých lpí, když jejich prostřednictvím nějakou tu blaženost zažívají. Díky tomu odvrácení, je-li opravdu praktikováno, si  mohou postupně uvědomit tu podstatu, sat-čit-ánandu.
Když ji vědomě zažívají, uvědomí se v ní, uvědomí si ji i ve všem ostatním i v tom původně vnějším, ve všech jménech a tvarech v klidu i v pohybu, stálosti i změně v ostatních bytostech atd. Rozdíl je v tom, že už oproti dřívějšku na ničem nelpí. Ani na nějaké své pravdě, ani na blaženosti, ani na svém obrazu, přitom stále dovedou rozlišovat jména a tvary, indivoduality, jejich vlastnosti, jejich konkrétní omezení, ulpělost atd. stejně jako tu svoji individualitu, její nedostatky, nemoci atd., ale na ničem nelpí, s ničím se neztotožňují. V tom smyslu není rozdíl mezi vlastní individualitou a individualitou někoho jiného nebo třeba krávou nebo stromem.
Už se nedívají na svět jevů jako na iluzi, ale žijí ho jako jména a tvary sat-čit-ánandy. Vnímají tedy vše opravdu jako jednotu. Jejich já v tom už nefiguruje, je zapomenuto. Je jen jednou z "adres".

honzam

Jemu/mně je to jedno, jak Ho/mě lidi pojmenovali. Těch jmen je víc. Jsou to zvířecí síly přírody propojené se skutečným božstvím a egem bytosti. Jak bys to pojmenovala?

honzam

Při slavnostním zakončení pařížské olympiády se jmenoval "Zlatý poutník". :smiley_partyanimal:

https://youtu.be/Sl4nBWI5-_s?si=1LRtXj5Us1xlv1mz&t=7140

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-12-09 18:18Jemu/mně je to jedno, jak Ho/mě lidi pojmenovali. Těch jmen je víc. Jsou to zvířecí síly přírody propojené se skutečným božstvím a egem bytosti. Jak bys to pojmenovala?
Úplná celost:)