Podvědomí

Založil Paradoxy, 2024-12-16 20:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Paradoxy

Sahasrára, to je ta poslední čakra? Jojo. Intelektuálně dám spoustu věcí :D

Je to o všech projevech. O všem....je to to naše já- univerzální já ve všem.

Pedrito

Máme díky tělu cit? Máme. Máme díky tělu rozum, máme. Máme možnost být si vědomí a cit a rozum mít jako levou a pravou ruku? Máme. Máme Thákura, Kabíra, Buddhu, Laa... Máme. Tak co furt chceme? Asi že nikdo asi neřek, co je sahasrára...

Paradoxy

Asi jsem tu tvou odpověď nepochopila. Ty všechno píšeš květnatě :)

Pedrito

U tutatise! :)

Ale to nejde už s něčím zpodobnit. Biologie - jak funguje tělo? Vždyť nás tu nějak vozí, po tom světě. Máš tu přírodou danou vlevou část míchy emotivní matroš. A ten intelektuální máš vpravo. Ale v tom mozku se to kříží, spojuje v jednu mysl... A v tom těle se ty čakramy projevujou jako multiplexery. To je jen prostá biologie. Je to parasympatické ředitelství těla. Jen ředitel se stal zahradníkem, zaujat krásou květin...

Paradoxy

Hele já jsem asi dnes úplně mimóza, asi nějaká únava, i při největší snaze nechápu. Nebo chápu, ale nevím jak se třeba tahle tvá odpověď vztahuje k sarasháře. Jdu dělat mechanickou činnost, u toho se nemusí myslet :D

Pedrito

O sahasráře mluviti, je vždy předčasné...
Myslím na průjmové vyjímky,
kdy v slovech to spíš zaznělo jako žbluňk.
:-)

Jenže já jsem cvok, co mu na nějakém posrání se nesejde. Aneb Kabír říká:

"Vždy se směju, když ryba žízní ve vodě."

Pedrito

No tak jo... Jsou to všechny čakry (kola) v jednom... Ono jich není jen sedm - to je pro začátečníky :D A všechny dokupy maj tisíc plátků - aspektů - ony všechny už jsou v sahasráře... Srdce včetně.

Pedrito

Možná ne jen tak se Drtikol jmenoval Drtikol...

Co drtil kola z kterých byl stvořen... Tím rozdrtil sebe, to "malé já" jinak to nejde. Buď se stále budem rodit, neboť kola nebyla rozdrcena, zastavena, neb se říká že se musí točit a my z nich "vytáčet" negace... Nebo do nich vrazit klín (meditace). A to jde jen za sebe. Čakramy Universa nelze zaklínit...

Pedrito

To uďelá Buddha, jak ho vnímá třeba Honzam, zastaví to pro sebe, neboť souhra těch kol vytváří projev, tělo a individuální já. Vždy to tak bude. Buď si někdo intelektem řekne, "no a co", či na tom citem zatančí své pogo. Nebo to prozkoumá, ale úplně veselej z toho hned nebude. Ale smutnej taky ne... Tomu se myslím říká Turja , tomu vnímání všech stavů v jednom. Pak je tu ještě turjatita... (za turjou)... Jde zpětně říct, co to je, ale kdo to pochopí?

Pedrito

Ono to vypadá jako "velká mystika"... Se píše že člověk byl stvořen k obrazu Boha. A ty čakramy, kola energie, Boha - PraJá, Parambrahma, Absolutna.. jsou ztělesněny v nás - nervové propletence v páteři. A to je to naše "podvědomí" - v nich se ukládá, formuje, ovlivňuje naše osudy, světová dění... proto o tom brbloším. Že je to o jeho pročištění - ustání jeho činnosti. Aby ta kola Boží mohla v nás zářit. A už mlčim. :smiley_whistle:

Paradoxy

Vychrlils to na nás pěkně, to jo :)

Pedrito

Njn, občas to na mě příjde. Vyskočilo mi to v tom kontextu podvědomí.
Není to podstatné pro pokojný život, a pokud to hledačovi nevyplývá taknějak samo, nemá to pro něj význam. Nebude se v tom pitvat. :)