Recepty

Založil Pedrito, 2024-02-21 15:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Salmorejo. Osvěžení do slunných horkých dnů. Nebo do přetopeného bytu (ne vodou).

https://www.apetitonline.cz/recept/studena-polevka-salmorejo

Mňam. :)

Pedrito

Buřtguláš.


S přidaným rajčo-protlakem (tak 140g) a dvěma kostkama zeleninovýho bujónu, obzvláště vařeno v kotlíku na ohni pod širým nebem, se do údolí Brtničky rozlíhalo blažené mlaskání...


Pedrito

Furt jsem si říkal, jak donutit syrečka k vřelé vláčnosti, a nesmažit obalovanej.
Tak jsem v hrnci uvařil vodu, zhasl plamen a ponořil zkusmo syrečka, jestli se nerozpustí... I nerozpustil, asi minuta, dvě, a byl vláčnej a výbornej. :smilie_happy_thumbup: Jen kapku pozbyl smradu.

Pedrito

Tvl.. dělám bramboráky a najednou koukám, že nemám vajíčka. Tak jsem tam místo nich šplouch podmáslí.. A výborný!

Pedrito

Jak dlouho vydrží rozkrojená cibule?

Pedrito

Tak hurá, našel. :sport_003:

Cibule

Pedrito

Z jiného soudku :)


Pedrito

Jak asi chutná  ve slupce upečená cibule..?

A to se musí vyzkoušet! :smiley_cook:

Paradoxy

Přátelé urodil se mi docela mizerný česnek a k tomu jsou některé palice takové, že je sloupnutá šlupka a koukají z toho stroužky. Snažila jsem se najít nějaký recept na uchování, aby vydržel a našla jsem naložený v soli. Máte s tím někdo zkušenost?

Pedrito

Naši, ho nakládaj do oleje,
asi takhle nějak.

Ale na olivovém bych netrval. :)

https://www.ferwer.cz/blog/nakladany-cesnek

Paradoxy

Nanožený v oleji mě taky napadlo, ale prý dlouho nevydrží. Jak dlouho u Vás vydržel? Byl v lednici?

Pedrito

To nevím, zeptám se až k nim půjdu. Ale v tom článku píšou rok. Což je supr, bych řek.

Paradoxy

Hmm, tak zkusím část v soli a část v oleji a uvidíme.

To je děsný piplání, ještě mi zbývá asi třetina oloupat.

Pedrito

Jak se peče panenka?