Obrázky

Založil Jana, 2024-02-26 17:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-21 20:42Ale pokud se budem bavit o jeho andělech, tak Hanuman. Je jich víc, ale tenhle je nepřehédnutelný.
Tomu rozumím tak, že prý jsi nepřehlédnutelný anděl.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-09-21 22:19Tomu rozumím tak, že prý jsi nepřehlédnutelný anděl.
To si piš.

honzam

Tak co z Tebe dělá opravdového anděla?

Pedrito

Ze mě nic opravdového anděla nedělá. Co to je za móresy? Dnes byla pudža k Hanumanovi, jasný! Koho uctíváš, tím se stáváš. Zítra bude Rudra... Ale i tak jsou totéž. To je to, co nechápeš, že Ganéša, Parvatí, Šiva, Rudra, Hanumán, atd, jsou totéž.. jen v nepatrně jiné kvalitě. Opravdu tě to zajímá? Mě zlákat nikam nemůžeš. :)

honzam

Jasně, že Tě jen zkouším. :) Zajímá mě jaké mají duchovně zaměření lidé představy o opravdových andělech.

Pedrito

Samozřejmě že jsem anděl, kdysi jsem měl i křídla - takový ty podpažema. A v páce jsem přetáh J.Čerta.

Ale nedávno jsem ho viděl na okrouhlíku s fujarou na pláži, tak hned řvu těpéro Čerte! No tak jsme dali pivo. Ale byl takovej smutnej... Říkám, ser na to, co bylo bylo... Strašný výčitky, že kýv těm komunistům... A Magor mu to neodpustil, a to ho trápilo.. Pak mi to říkal, co mu dělali... Njn.

honzam

Citace od: honzam kdy 2024-09-21 22:06Objektivně můžeš být karikaturou archona.

- božská dvojice v hrudníku
- hořící ocas
- proměna v kočku

Jenže to je na anděla moc málo. Co z Tebe dělá skutečného anděla?
Svůj hořící ocas Hanuman uhasil v moři a z toho spojení se zrodil jeho syn, napůl ryba a napůl opice. Když pak Hanuman sestoupil do pekla, aby vysvobodil Rámu a Lakšmanu, utkal se tam s ním.

Je to opět zajímavá paralela, protože děti archonů zřejmě existují před novým narozením jako ryby ve vodním prostředí a odtud je archoni vytahují do suchozemské existence. Důležitá je podle mě ta cesta do pekla pro ostatní, ať už tam číhá jakékoliv nebezpečí.

Náznaků je kolem Hanumana dost, ale člověk to nepozná.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-09-21 23:14Samozřejmě že jsem anděl, kdysi jsem měl i křídla - takový ty podpažema. A v páce jsem přetáh J.Čerta.

Ale nedávno jsem ho viděl na okrouhlíku s fujarou na pláži, tak hned řvu těpéro Čerte! No tak jsme dali pivo. Ale byl takovej smutnej... Říkám, ser na to, co bylo bylo... Strašný výčitky, že kýv těm komunistům... A Magor mu to neodpustil, a to ho trápilo.. Pak mi to říkal, co mu dělali... Njn.
Pořád říkám, že máš potenciál. Už jen tím, že se se mnou takhle vybavuješ. :)

Pedrito

Ráma řekl Šrí Hanumánovi: ,,Jsem tvým dlužníkem, velký hrdino! Vykonal jsi neuvěřitelné skutky. A nechceš za ně nic. Sugrívovi se vrátilo království. Angada se stal korunním princem. Vibhíšana se stal králem Lanky. Ale ty sis nikdy o nic neřekl. Zahodil si drahý perlový náhrdelník, který ti dala Síta. Jak ti mohu odplatit svůj dluh? Vždy budu tvým dlužníkem. Dávám ti dar věčného života. Všichni tě budou uctívat stejně jako mne. Tvá múrti bude u dveří mého chrámu a budeš uctíván jako první. Kdykoli budou vyprávěny příběhy nebo zpíváno o mé slávě, bude se nejprve zpívat o tvé slávě. Budeš schopen vykonat cokoli, dokonce i to, co nedokážu já!"

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-09-21 23:16Svůj hořící ocas Hanuman uhasil v moři a z toho spojení se zrodil jeho syn, napůl ryba a napůl opice. Když pak Hanuman sestoupil do pekla, aby vysvobodil Rámu a Lakšmanu, utkal se tam s ním.

Je to opět zajímavá paralela, protože děti archonů zřejmě existují před novým narozením jako ryby ve vodním prostředí a odtud je archoni vytahují do suchozemské existence. Důležitá je podle mě ta cesta do pekla pro ostatní, ať už tam číhá jakékoliv nebezpečí.

Náznaků je kolem Hanumana dost, ale člověk to nepozná.

To jsou právě ty příběhy. Podobenství, obrazy, a jsou jich tisíce. Ony vyprávějí o vlastnostech a o vztazích mezi nimi, pozitivními, negativními, božskými, démonickými... Stejně je to v řeckých bájích, i dalších. V astrologii - archetypy. Ta božstva jsou takhle napříč identická, (Hanuman-Hermes-Merkur-Gabriel) jen jiná jména. On je to vlastně vnitřní pantheon kvalit, a porozumět tomu, je porozumět psychologii nitra. A když to spojíš s těmi čakrami a nádími, tak je to vnitřní nauka.

Pedrito

Jó to takovej Rudra, to je trochu jiná káva než Hanuman...

Pedrito

Pedrito

Samozřejmě tvrdého advaitistického jádra se to netýká. ;D

Ale je to velmi dobře použitelné pro vyznání se v lidské fyzice i psychice, a třeba i k nějakému tomu léčení... Samosebou vyjma tvrdého advaitistického jádra, tam už jsou jen dokonalí,  vše kolem nich kvete i v prosincici a ani nechoděj k doktorovi. :)) 

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-09-21 22:41Jasně, že Tě jen zkouším. :) Zajímá mě jaké mají duchovně zaměření lidé představy o opravdových andělech.

Představy nejsou křídla andělů. ;)

Pedrito