Přání

Založil Zdeněk, 2024-03-14 18:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 8 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Teď vážně. Existuje kmen Dogoni, který má úzký spirituální vztah k hvězdě Sirius. Dogoni údajně věděli, že Sirius je dvojhvězda a dokonce znali délku oběhu bílého trpaslíka kolem hlavní hvězdy ještě před tím, než ho astronomové objevili. Prý to vědí od hermafroditních bytostí, které kdysi navštívili Zemi.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-03-18 22:14Teď vážně. Existuje kmen Dogoni, který má úzký spirituální vztah k hvězdě Sirius. Dogoni údajně věděli, že Sirius je dvojhvězda a dokonce znali délku oběhu bílého trpaslíka kolem hlavní hvězdy ještě před tím, než ho astronomové objevili. Prý to vědí od hermafroditních bytostí, které kdysi navštívili Zemi.
Každej má svou hvězdu, já mám Astru  :) A to vážně.

Pedrito

Ale Slunko taky dobrý, s mesíčkem. Slunce stvořilo Zemi, i planety kolem. Jsou technicky z jeho plynů a hmoty, když se klubalo. A jednou je zas pohltí. Z tohoto hlediska je vše mezi tím irelevantní. Z hlediska vědomí je to však vzácný čas. Na vzácné planetě, která sama má v jádru hvězdu... Legrace? Ne, teď ne.

Pedrito

PS. K tý pozitivitě a negativitě...
Pozitivně znějící "ano" (něčemu, tomu pro někoho dobrému), je zároveň "ne" (tomu od přijatého v protikladu).. A "ne" nechtěnému je zas, jednoduše řečeno, "ano" chtěnému. Tohle je jediný dualismus pod slunkem.

Pedrito

No, on to není takovej srandovní film, jak to vypadá...

Pedrito

Nevnímáš ani "ano" ani "ne"? Pak jsi buď v nirvikalpě nebo v bludu představy. Pozorností. Ta je mostem mezi Já a světem (tělem). Nirvikalpa však není cíl, je to jen (potřebná) zkušenost (na mostě).

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2024-03-18 18:51Starověký Egypt je plný hadů v nejrůznějších podobách. Mluví někde Ra o hadech? Všiml jsem si, že obecně bytost označuje jako
"komplex mysli/těla/ducha". Tedy, že to něčí tělo je had?

https://www.design21.cz/blog/hadi-staroveky-egypt/

Ra nemluví o hadech. Zřejmě proto, že se ho Don (ten tázající se ve skupině chanellingu) na to nezeptal (Ra trval na tom, že chce jen odpovídat, spíše než předestírat nějakou svou nauku).

Mě to ze začátku připadalo trochu nesmyslný, ten výraz "komplex mysli/těla/ducha", proč neřekne rovnou člověk, nebo jedinec? Ale postupně jsem zjistil, že to opravdu má svůj hluboký význam.

"Tělo je stvořením mysli a nástrojem manifestace pro plody mysli a ducha."

Tedy nemohl bys, místo hada, být... třeba jednorožcem? :)

Zdeněk

Citace od: Miroslav kdy 2024-03-18 21:12
Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-18 17:53Ti z vyšší dimenze (z hvězdokupy Orionu) bojují o ovládnutí Země, prostřednictvím entit (lidí i ufounů) na Zemi.

V souhvězdí Orion tj. tím směrem na obloze se nachází jediná hvězdokupa Trapez:

Součástí M42 je otevřená hvězdokupa Trapez složená z velmi mladých hvězd. Hubbleův teleskop odhalil prachový disk kolem těchto hvězd, pravděpodobně počáteční stádium vývoje planetární soustavy.

Takže ve hvězdokupách obecně se planety teprve tvoří, takže vývoj organického života tam může být nanejvýš v počátcích.

Podobné historky se říkají i o hvězdokupě Plejády.
Asi to slovo "hvězdokupa" nějak inspiruje romantické duše k vytváření různých kosmických fantazií o hvězdných válkách a pod. Projekce našich problémů na vesmír - céčková scifi jsou toho plná

Co na mne naopak výjimečně a dlouhodobě působí jakýmsi vnitřním kouzlem ("rezonancí"), pohlížím-li na noční oblohu, je hvězda Sirius. A o té se také říká, že tam je vyšší inteligence působící na nás na Zemi. Myslím, že se o tom zmiňovali i Tomášovi.
Tam mi to připadá, že by na tom něco být mohlo.

Jo, ta hvězdokupa to je moje zkratkovité vyjádření. Protože Orion podle Ra netvoří jen jedna planeta, ale je to říše i napříč dimenzemi (např. práci zde v 3. dimenzi na Zemi vykonávají ti ze 4. dimenze, kterým velí ti z 5. dimenze).
Tak jsem to dohromady smotal do "hvězdokupy". :)

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 23:40Pozitivně znějící "ano" (něčemu, tomu pro někoho dobrému), je zároveň "ne" (tomu od přijatého v protikladu).. A "ne" nechtěnému je zas, jednoduše řečeno, "ano" chtěnému. Tohle je jediný dualismus pod slunkem.

Pak musí existovat kontext (pozadí), na kterém se ano/ne vybarvují.

To podle mě není nirvakalpa. :)

Je to jednoduše to, proč můžeme mezi sebou mluvit.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-19 00:05No, on to není takovej srandovní film, jak to vypadá...
Hezký film, točil se na Úštěku, například závěrečná scéna na konci války.

Líbil se mi i Hon na pačlověky.

https://www.csfd.cz/film/421906-hon-na-pacloveky/prehled/

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 07:38
Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 23:40Pozitivně znějící "ano" (něčemu, tomu pro někoho dobrému), je zároveň "ne" (tomu od přijatého v protikladu).. A "ne" nechtěnému je zas, jednoduše řečeno, "ano" chtěnému. Tohle je jediný dualismus pod slunkem.

Pak musí existovat kontext (pozadí), na kterém se ano/ne vybarvují.

To podle mě není nirvakalpa. :)

Je to jednoduše to, proč můžeme mezi sebou mluvit.

Ono je o tom těžký psát, páč se to nějak musí zobrazit ve slovech, která v nirvikalpě nejsou. Je to zkušenost že jsi v podstatě tím "pozadím", což do toho okamžiku není vyžito, a funguje to jen jako koncept. Vlastně ta pozornost, ten most mezi Já a tělem je sjednocuje. Malba na plátně je vpita tím plátnem. Není co přijímat, co odmítat. Ale není to stav pro činný život. Je to zkušenost na cestě životem, co něco vyjeví, co bylo skryto, nebo nějak uvažováno. Tím je to uskutečněno. Toť vše. Vesmír trvá, život pokračuje.

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 07:32
Citace od: honzam kdy 2024-03-18 18:51Starověký Egypt je plný hadů v nejrůznějších podobách. Mluví někde Ra o hadech? Všiml jsem si, že obecně bytost označuje jako
"komplex mysli/těla/ducha". Tedy, že to něčí tělo je had?

https://www.design21.cz/blog/hadi-staroveky-egypt/

Ra nemluví o hadech. Zřejmě proto, že se ho Don (ten tázající se ve skupině chanellingu) na to nezeptal (Ra trval na tom, že chce jen odpovídat, spíše než předestírat nějakou svou nauku).

Mě to ze začátku připadalo trochu nesmyslný, ten výraz "komplex mysli/těla/ducha", proč neřekne rovnou člověk, nebo jedinec? Ale postupně jsem zjistil, že to opravdu má svůj hluboký význam.

"Tělo je stvořením mysli a nástrojem manifestace pro plody mysli a ducha."

Tedy nemohl bys, místo hada, být... třeba jednorožcem? :)

Je tam několik otázek se "serpent", ale Ra o hadu mluví jen jako o symbolu kundalini nebo symbolu moudrosti.

https://lawofone.info/results.php?q=serpent

Moje "stvoření mysli" je okřídlený had a "plody mysli a ducha" jsou háďata.

Jednorožec by se mi líbil víc než drak, kdyby svět byl pohádka.

Miroslav

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 07:35Jo, ta hvězdokupa to je moje zkratkovité vyjádření. Protože Orion podle Ra netvoří jen jedna planeta, ale je to říše i napříč dimenzemi (např. práci zde v 3. dimenzi na Zemi vykonávají ti ze 4. dimenze, kterým velí ti z 5. dimenze).
Tak jsem to dohromady smotal do "hvězdokupy". :)

No a my velíme těm ve druhé dimenzi, to je těm co jsou třeba namalovaní na papíře, nebo promítaní na plátno nebo psaní v knihách. Ti se chovají tak, jak jim to určujeme - my malíři, filmaři, spisovatelé - co je psáno, to je dáno.

Myslím že tohle velení je poplatné antropomorfním představám, egu, imperiálním a sebestředným psychologickým potřebám, které si promítáme do vesmíru - galaktické války, velení, podřizování se, atd.
Jaksi si nedovedeme jinak svět představit, nejspíš.
To samo ukazuje na původ těch různých "sdělení", RA, chnellingových "zkušeností" atd.

Všechno jsou to představy sebestředného ega a jeho potřeb. ("Nadega") Skutečně duchovního - překračujícího ego na tom není bohužel ani zbla.

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 22:23
Citace od: honzam kdy 2024-03-18 22:14Teď vážně. Existuje kmen Dogoni, který má úzký spirituální vztah k hvězdě Sirius. Dogoni údajně věděli, že Sirius je dvojhvězda a dokonce znali délku oběhu bílého trpaslíka kolem hlavní hvězdy ještě před tím, než ho astronomové objevili. Prý to vědí od hermafroditních bytostí, které kdysi navštívili Zemi.
Každej má svou hvězdu, já mám Astru  :) A to vážně.

No ona je to jedna moc hezká písnička: "Mým domovem je Astra.", nebo tak nějak. Ale nemohu ji najít. :)

Pedrito

Hrála se na setkáních a tou Astrou, což je taky květina, byla míněna Sahasrára. :)