Přání

Založil Zdeněk, 2024-03-14 18:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-19 09:04Ale není to stav pro činný život.

To kladeš zbytečná omezení podle mne.

"Ono je o tom těžký psát", jak píšeš, protože je to jako bys chtěl ukázat na místo, na kterém stojíš, a tak ustoupil, abys ukázal na místo, na kterém nestojíš.

A pak zdrceně prohlásil, "to není místo pro činný život".

No není, protože na něm nestojíš.  :)

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2024-03-19 09:15Moje "stvoření mysli" je okřídlený had a "plody mysli a ducha" jsou háďata.

Jednorožec by se mi líbil víc než drak, kdyby svět byl pohádka.

Proč myslíš, že tvoje háďátka nejsou pohádka. Pohádka ve smyslu, že nejsou na této naší úrovni:

16.54 Tazatel: Může se to, co děláme, když přemýšlíme o možnostech, které mohou nastat, řekněme denní snění... Stanou se tyto reálné v těchto úrovních?
Ra: Já jsem Ra. To záleží na podstatě denního snu. Toto je obsáhlé téma. Asi nejjednodušší věcí, kterou můžeme říct, je to, že když je denní sen, jak jej nazýváte, tím, co přitahuje k já, ten se pak stane realitou já. Pokud je to kontemplativní obecný denní sen, může vstoupit do nekonečna komplexů možností/pravděpodobností a objevit se jinde, nemajíce konkrétní spojení s energetickými poli tvůrce.

16.55 Tazatel: Aby to bylo trochu zřetelnější, pokud bych silně snil denní sen o postavení lodi, objevila by se v jedné z ostatních úrovní?
Ra: Já jsem Ra. To by se možná stalo, to by se stalo nebo to by se muselo stát.

Zdeněk

Citace od: Miroslav kdy 2024-03-19 10:16No a my velíme těm ve druhé dimenzi
Druhá dimenze jsou zvířata, rostliny.

Citace od: Miroslav kdy 2024-03-19 10:16Všechno jsou to představy sebestředného ega a jeho potřeb. ("Nadega") Skutečně duchovního - překračujícího ego na tom není bohužel ani zbla.
Mě to pomohlo, v hloubce, ovlivnilo život.

Ale nedržím se toho, za každou cenu. Vše je pomíjivé. Resp. vše je iluze, jak by odhaduji asi vyučoval/učil se, Ra. :)

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 11:37

"Ono je o tom těžký psát", jak píšeš, protože je to jako bys chtěl ukázat na místo, na kterém stojíš, a tak ustoupil, abys ukázal na místo, na kterém nestojíš.

No já neříkám, že jsem zrovna pozorností v nirvikalpě, což je hluboké samádhi, bez uvědomění světa. Páč být, nenaprogramoval bych mašinu a nenapsal ani písmenko. :D Tak bylo myšleno to: činný (aktivní) život.

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 11:40Proč myslíš, že tvoje háďátka nejsou pohádka. Pohádka ve smyslu, že nejsou na této naší úrovni:

Protože na naší úrovni háďata žijí v tělech zvířat a lidí. Existuje nějaký mechanismus, který umožňuje, že je jemnohmotný had připojený k hrubohmotnému tělu a obě úrovně jsou takhle propojené.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-19 11:58

No já neříkám, že jsem zrovna pozorností v nirvikalpě, což je hluboké samádhi, bez uvědomění světa. Páč být, nenaprogramoval bych mašinu a nenapsal ani písmenko. :D Tak bylo myšleno to: činný (aktivní) život.
Bez toho jedno by nebylo ani hluboké samádhi, ani aktivní život.

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2024-03-19 12:32
Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 11:40Proč myslíš, že tvoje háďátka nejsou pohádka. Pohádka ve smyslu, že nejsou na této naší úrovni:

Protože na naší úrovni háďata žijí v tělech zvířat a lidí. Existuje nějaký mechanismus, který umožňuje, že je jemnohmotný had připojený k hrubohmotnému tělu a obě úrovně jsou takhle propojené.

Myslíš něco jako škrkavky?!
:)

Pokud myslíš astrální úroveň, to není naše úroveň zde na Zemi, byť jistě nás astrální bytosti zde na Zemi mohou ovlivňovat.

V souvislosti s fyzickým léčením, Ra poznamenává:

Je mnoho těch ve vaší úrovni, kteří mají náhodný otvor nebo bránu ve svém duchovním energetickém poli, jež je někdy vytvořená požitím chemikálií podobných těm, které by nástroj nazval LSD, a kteří jsou schopní se náhodně a nekontrolovaně napojit na zdroje energie. Mohou, ale nemusí to být entity, které si přejí sloužit. Účelem takového opatrně a vědomě otevřeného kanálu je sloužit spolehlivějším způsobem, více všedním a normálním způsobem, tak jak to vidí zkreslený komplex léčitele. Ostatním se to může jevit jako zázraky. Pro toho, kdo opatrně otevřel dveře inteligentního nekonečna, je toto běžné; je to všední; je to tak, jak to má být. Životní zkušenost se stává poněkud transformovanou a velké dílo pokračuje.

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 13:12
Citace od: honzam kdy 2024-03-19 12:32Protože na naší úrovni háďata žijí v tělech zvířat a lidí. Existuje nějaký mechanismus, který umožňuje, že je jemnohmotný had připojený k hrubohmotnému tělu a obě úrovně jsou takhle propojené.

Myslíš něco jako škrkavky?!
:)
Ne jako paraziti. Jsou celou dobu napojení na nervový systém, na mozek a páteř a prožívají tady život jako zvířata a lidi.

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2024-03-19 13:22Ne jako paraziti. Jsou celou dobu napojení na nervový systém, na mozek a páteř a prožívají tady život jako zvířata a lidi.

Ten napojený s tím nevyslovil souhlas předpokládám. A oni z toho napojení nějak těží, předpokládám.

No tak to jsou přece paraziti. Byť ne úplně fyzičtí.

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 13:58Ten napojený s tím nevyslovil souhlas předpokládám. A oni z toho napojení nějak těží, předpokládám.

No tak to jsou přece paraziti. Byť ne úplně fyzičtí.
Žádný, na koho by se napojovali, není. Ta fyzický těla jsou od narození do smrti jen jejich. Fyzická těla jsou jako obleky, které si navlékají a svlékají.

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2024-03-19 14:10Žádný, na koho by se napojovali, není. Ta fyzický těla jsou od narození do smrti jen jejich. Fyzická těla jsou jako obleky, které si navlékají a svlékají.
Takže mají fyzická těla člověka?
Takže ho můžu potkat v obchodě třeba?

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 14:47Takže mají fyzická těla člověka?
Jasně, že můžeš. Dokonce jsou v lidském těle zároveň dva hadi (kluk a holka) jako jedna bytost, která si sebe sama uvědomuje jako člověka.

Zdeněk

Citace od: honzam kdy 2024-03-19 14:53
Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 14:47Takže mají fyzická těla člověka?
Jasně, že můžeš. Dokonce jsou v lidském těle zároveň dva hadi (kluk a holka) jako jedna bytost, která si sebe sama uvědomuje jako člověka.
A mají rodný list, občanku? Bydlej někde v bytě, chodí do práce, normálně?

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 13:09
Citace od: Pedrito kdy 2024-03-19 11:58

Bez toho jedno by nebylo ani hluboké samádhi, ani aktivní život.

Jo vlastně jsem neříkal "místo", nýbrž "stav." A ono těch stavů je jaksi vícero. A je to možné brát jako škálu, světelnou paletu, od šera (běžný stav) až po čirost. To je dáno čistotou tý pozornosti. Páč ona se do toho vědomí pokládá. Prostě se vrací ke zdroji (jestli myslíš TO tím jedním). A prochází i tou nirvikalpou, která (jsem tuším zmínil) není konečná. Si vem, kdyby všichni uvízli v nirvikalpě (myslím skutečně, ne jen v představě)... No klid by to byl božskej, to teda jo ;D

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-19 15:07
Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-19 13:09Bez toho jedno by nebylo ani hluboké samádhi, ani aktivní život.

Jo vlastně jsem neříkal "místo", nýbrž "stav." A ono těch stavů je jaksi vícero. A je to možné brát jako škálu, světelnou paletu, od šera (běžný stav) až po čirost. To je dáno čistotou tý pozornosti. Páč ona se do toho vědomí pokládá. Prostě se vrací ke zdroji (jestli myslíš TO tím jedním). A prochází i tou nirvikalpou, která (jsem tuším zmínil) není konečná. Si vem, kdyby všichni uvízli v nirvikalpě (myslím skutečně, ne jen v představě)... No klid by to byl božskej, to teda jo ;D
Jsou to i tyhle myšlenky. :)