Přání

Založil Zdeněk, 2024-03-14 18:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

I když každá jinej kraj, jinej mrav. Co by to ale bylo za krajinu plochou a jednotvárnou? Kde si ani není z čeho udělat ohýnek a zanotovat hvězdám...

Pedrito

PS. Jinak si zatím nedokážu na Chrystínku udělat názor, ani pozitivní ani negativní. Pokud nemám jen vycházet z pocitu, který sám tyhle dvě polohy obsahuje. Inspirace k tomu mlčí. Tak já budu v tom mlčet s ní...

Zdeněk

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-18 00:24
Citace od: Miroslav kdy 2024-03-18 00:00No právě. Krystýnka kvůli své přehnané útlocitnosti je schopna žít jen v pohádkách.
Zajímavé je, proč ji Zdenda tak miluje a obdivuje.
A na druhé straně obdivuje ("chápe") mocichtivé diktátory. Jako nositele a zajišťovatele "pořádeku"

Hitler vtrhnul do Čech a udělal tady "pořádek" Putin vtrhl na Ukrajinu aby tam udělal "pořádek".. Před tím Brežněv do Československa aby tady udělal "pořádek" atd.

Jenomže ty vidíš jen povrch.

To je jako by ses koukal na nějaký film. Ale abys viděl, jestli je ten film dobrý nebo špatný, tj. jestli odráží realitu nebo ji falšuje, musíš odhlédnout od toho filmu. Tj. musíš se opřít o něco, co není ten film.

Nu a to jsou vyšší čakry.

Co je důležité, je očím neviditelné.

A za tím nemusí být žádná mystika, stačí obyčejný lidský rozum: 1 + 1 = 2.
I když se toto arabské vizuální vyjádření velmi liší od např. barmánského vyjádření, to, co je za tím, co je očím neviditelné, je stejné.

Odtud např. pravidlo, že nikdo nemá právo na nikoho bezdůvodně mířit zbraní. S tím jistě budeš souhlasit, ale aplikovat to na aktuální situaci ti bude dělat značné potíže. Protože v tom tvém filmu je Rus zlý. Pokud od toho filmu nedokážeš odhlédnout, bude ti dělat  značné potíže právo aplikovat správně.

Mě je jedno jestli je Rus hodný nebo zlý, i pro něj platí 1 + 1 = 2.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-18 09:47
Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-18 00:24
Citace od: Miroslav kdy 2024-03-18 00:00No právě. Krystýnka kvůli své přehnané útlocitnosti je schopna žít jen v pohádkách.
Zajímavé je, proč ji Zdenda tak miluje a obdivuje.
A na druhé straně obdivuje ("chápe") mocichtivé diktátory. Jako nositele a zajišťovatele "pořádeku"

Hitler vtrhnul do Čech a udělal tady "pořádek" Putin vtrhl na Ukrajinu aby tam udělal "pořádek".. Před tím Brežněv do Československa aby tady udělal "pořádek" atd.

Jenomže ty vidíš jen povrch.

To je jako by ses koukal na nějaký film. Ale abys viděl, jestli je ten film dobrý nebo špatný, tj. jestli odráží realitu nebo ji falšuje, musíš odhlédnout od toho filmu. Tj. musíš se opřít o něco, co není ten film.

Nu a to jsou vyšší čakry.

Co je důležité, je očím neviditelné.

A za tím nemusí být žádná mystika, stačí obyčejný lidský rozum: 1 + 1 = 2.
I když se toto arabské vizuální vyjádření velmi liší od např. barmánského vyjádření, to, co je za tím, co je očím neviditelné, je stejné.

Odtud např. pravidlo, že nikdo nemá právo na nikoho bezdůvodně mířit zbraní. S tím jistě budeš souhlasit, ale aplikovat to na aktuální situaci ti bude dělat značné potíže. Protože v tom tvém filmu je Rus zlý. Pokud od toho filmu nedokážeš odhlédnout, bude ti dělat  značné potíže právo aplikovat správně.

Rus neni zlý. To je stejný jako říct, že všichni cikáni jsou zlí, nejsou. Co stačí člověku k životu? Mít kde spát, co jíst, čím se těšit... Což bývaj bohužel i ty mocenské zájmy. Které na tom životě od pradávna parazitují. Ale vsadím klobouk, že valná většina lidí všech národů, ač třeba ne duchovně zaměřená, chce prostě jen žít v klidu a míru. Jenže ty části populace, co maj potřebu ty národy vést, protože i to má dědičnou tradici, to dělaj většinou pro sebe. Amerika, Rusko, Evropa, Afrika, Čína... to je jedno. Už dlouho jsem neviděl vyjímku, která potvrzuje pravidlo. Oni taky jedou na nějakých filozo-ideologiích, jako ti duchovňáci, a taky si to staví ke svým obrazům... A tak je to jako galerie, kde na plátnech proti sobě visí tou a tou stranou vyzdvižený ideál... Ale když se podíváš blíž, jsou to zamaskované pušky, děla a tanky...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 12:01Ale vsadím klobouk, že valná většina lidí všech národů, ač třeba ne duchovně zaměřená, chce prostě jen žít v klidu a míru.
To bych nedělal. Většina lidí ke svému životu potřebuje boj a soupeření. Má to v sobě geneticky zakódované a společenské normy to jen potlačují. Například sport to naopak uvolňuje. Sport je vlastně substitucí regulérní války.

Rusové potřebují cara, který je silným despotickým vládcem, jinak by se Rusko rozpadlo, proto už 24 let vládne Putin. V moderní historii byl z vůdců umírněný a tolerantní jen Gorbačov a podle toho to dopadlo.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 08:43PS. Jinak si zatím nedokážu na Chrystínku udělat názor, ani pozitivní ani negativní. Pokud nemám jen vycházet z pocitu, který sám tyhle dvě polohy obsahuje. Inspirace k tomu mlčí. Tak já budu v tom mlčet s ní...
Co na ní cítíš negativního? Vždyť je to andílek a nevinnost sama. Ta její brýlatá kolegyně se mi nezdá, až bych měl strach, že ji může chtít nějak zneužít.

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 12:01Ale vsadím klobouk, že valná většina lidí všech národů, ač třeba ne duchovně zaměřená, chce prostě jen žít v klidu a míru. Jenže ty části populace, co maj potřebu ty národy vést, protože i to má dědičnou tradici, to dělaj většinou pro sebe.

To, že jsem schopen tvůj příspěvek přečíst a pochopit, že ty jsi schopen můj příspěvek přečíst a pochopit, znamená, že máme něco společného.

Já to společné symbolicky označuji 1 + 1 = 2. Třeba když se se svým bratrem budete chtít rozdělit na napůl a on si vezme 90%, tak mu můžeš tím, že máte to jedno, to 1 + 1 = 2, na základě toho mu můžeš namítnout, že udělal chybu. A on tím, že máte ono jedno společné, tak tím jedním to ví, že udělal chybu. I když jí třeba před tebou nepřizná a převede řeč na počasí, aby tě zmátnul.

Nu a podobné je to i s tvým/naším synem. Nebo s otcem. Nebo s rodem. Nebo s národem. Vždy tam je to jedno, i kdyby bylo dědičně popíráno třeba tisíc let.

Čili to jedno lze nalézt, i kdyby v televizi tvrdili, že jeho hledači jsou chcimírové a ruské bakterie.

honzam

Tak jsem se na její kolegyni mrknul a moje obavy to nerozptýlilo, naopak. Jednak má příjmení Good, což už je samo o sobě podezřelé, pak má své stránky "GoodTransformation" a zabývá se mimo jiné koučinkem. Na stránkách stojí:

CitaceMeine intuitive Hellfühligkeit wird uns den Weg weisen, der am geeignetsten ist, um für dich das Richtige zu finden ...
http://goodtransformation.ch/einzelsitzungen.html

Moje intuitivní jasnozřivost nám ukáže cestu, která je nejvhodnější k nalezení toho pro vás správného ...
:o

honzam

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-18 13:07Nu a podobné je to i s tvým/naším synem. Nebo s otcem. Nebo s rodem. Nebo s národem. Vždy tam je to jedno, i kdyby bylo dědičně popíráno třeba tisíc let.

Čili to jedno lze nalézt, i kdyby v televizi tvrdili, že jeho hledači jsou chcimírové a ruské bakterie.
Nefunguje to už miliony let od doby, kdy naši předci začali žít v tlupách a vraždit se navzájem.

chcimír = slaboch, zbabělec, nefunkční člen tlupy
ruská bakterie = zrádce, nepřítel, škodlivý člen tlupy

Miroslav

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-18 09:47Odtud např. pravidlo, že nikdo nemá právo na nikoho bezdůvodně mířit zbraní. S tím jistě budeš souhlasit, ale aplikovat to na aktuální situaci ti bude dělat značné potíže. Protože v tom tvém filmu je Rus zlý. Pokud od toho filmu nedokážeš odhlédnout, bude ti dělat  značné potíže právo aplikovat správně.

Rus není zlý, stejně jako Němec není zlý. Ale někteří jejich vůdci mohou být nositeli a svým působením šiřiteli zla.

Ty s tím svým mířením... Kdo na koho bezdůvodně míří nebo mířil? Ukrajina na Rusko? Ukrajina rozhodně na Rusko nemířila. Míří akorát Rusko na západ a západ na Rusko strategickými jadernými zbraněmi. Ani jeden z nich naštěstí ještě nezaútočil na druhého preventivně.
Jinak na Rusko nikdo ničím nemíří.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2024-03-18 00:00Hitler vtrhnul do Čech a udělal tady "pořádek" Putin vtrhl na Ukrajinu aby tam udělal "pořádek".. Před tím Brežněv do Československa aby tady udělal "pořádek" atd.
O zajištění "pořádku" přece při invazi nejde. Vždycky jde o zisk území a prostoru k životu pro svou tlupu. Území má větší cenu než krátký život člena tlupy. Jediný Hitler ty šimpanzí pudy otevřeně pojmenovával a jak byl díky tomu oblíbený.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-03-18 12:16
Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 12:01Ale vsadím klobouk, že valná většina lidí všech národů, ač třeba ne duchovně zaměřená, chce prostě jen žít v klidu a míru.
To bych nedělal. Většina lidí ke svému životu potřebuje boj a soupeření. Má to v sobě geneticky zakódované a společenské normy to jen potlačují. Například sport to naopak uvolňuje. Sport je vlastně substitucí regulérní války.

Rusové potřebují cara, který je silným despotickým vládcem, jinak by se Rusko rozpadlo, proto už 24 let vládne Putin. V moderní historii byl z vůdců umírněný a tolerantní jen Gorbačov a podle toho to dopadlo.
Hele můžu se mýlit v těch počtech, kolik lidí je od přírody mírumilovných a kolik bojechtivých. V genomu je obojí, ne jen boj o sebe a svou tlupu, ale taky soucit a pomoc (jak by řek Zdeněk, služba).. neb to vyšlo od té améby, přes rostliny, ryby, dinosaury, ptáky, atd, opice, až k homo sapiens. A v něm se ty tendence utkávaj na poli toho vědomí. Viz Gíta. Já nevím, proč někdo má blíž k boji a někdo k pokoji. To je hádanka. Agrese je každopádně "hlučnější" a tak uchu zní převahově...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 15:33V genomu je obojí, ne jen boj o sebe a svou tlupu, ale taky soucit a pomoc (jak by řek Zdeněk, služba)..
Určitě je toho pomícháno hodně, ale ta služba svému silnému vůdci je v určitých věcech dominantní. Lidi to mají zakořeněné v podvědomí a ovládá je to. Myslíš, že když Babiš označí ministra za "z...a", kterého je potřeba sejmout, tak mu to ubere voliče? Spoustě jeho věrných to spíš bude imponovat, ne proto, že by neznali soucit a pomoc, ale ten šimpanzí pud jim velí, že pro zachování tlupy je Babiš jako tvrdý vůdce nejlepší.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-03-18 12:32
Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 08:43PS. Jinak si zatím nedokážu na Chrystínku udělat názor, ani pozitivní ani negativní. Pokud nemám jen vycházet z pocitu, který sám tyhle dvě polohy obsahuje. Inspirace k tomu mlčí. Tak já budu v tom mlčet s ní...
Co na ní cítíš negativního? Vždyť je to andílek a nevinnost sama. Ta její brýlatá kolegyně se mi nezdá, až bych měl strach, že ji může chtít nějak zneužít.

Vkutku nevidím nic negativního na Chrystínce, jen necítím oprávnění to Zdenkovi zaškatulkovat, nějak. A tu paní, co jí provází mi momentálně taky nejde komentovat. Ale do důchodu času dost... :D

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-18 15:59Vkutku nevidím nic negativního na Chrystínce, jen necítím oprávnění to Zdenkovi zaškatulkovat, nějak. A tu paní, co jí provází mi momentálně taky nejde komentovat. Ale do důchodu času dost... :D
Ta paní snad nebude manipulátorka, když už to spolu tak dlouho táhnou. :)