Rány osudu

Založil Pedrito, 2024-03-17 19:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Například, nebýt Ježíše, nebylo by tisíciletí šílených zvěrstev v jeho jménu. Ale bylo by jiných, v jiném jménu. Tak jako ve jménu jakéhokoliv náboženství...

Pedrito

Proto musel přijít někdo jako Hitler a další diktátoři, z těch hrozných činů a pocitů vin. A politika a její ismy jsou jen náboženství v jiném střihu. A nad tím vším trůní egoismus, neúcta k životu, kult osobnosti...

Pedrito

A trochu se divím, že ten Život to s námi ještě furt nese... Že nám furt věří. To je tou jeho bezděčnou silou, neustále odpouštějící...

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-07-05 05:22A trochu se divím, že ten Život to s námi ještě furt nese... Že nám furt věří. To je tou jeho bezděčnou silou, neustále odpouštějící...
Život nám dává možnost, abysme pochopili a naučili se správnému morálnímu jednání a rozlišování, abychom se vrátili k sobě. Abysme sami sebe vychovali a když to nejde po dobrém, tak holt po zlém, což vlastně taky není zlé.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-07-05 07:43
Citace od: Pedrito kdy 2024-07-05 05:22A trochu se divím, že ten Život to s námi ještě furt nese... Že nám furt věří. To je tou jeho bezděčnou silou, neustále odpouštějící...
Život nám dává možnost, abysme pochopili a naučili se správnému morálnímu jednání a rozlišování, abychom se vrátili k sobě. Abysme sami sebe vychovali a když to nejde po dobrém, tak holt po zlém, což vlastně taky není zlé.
Možná jen žije ve svém původním rozmachu. A chce jen štěstí...

Pedrito

Copak může mít :-) jiný záměr, než vyjádřit své srdce? Mohlo by mu jít o nic, ač že si sám sebeuvědomuje? Jak by to mohlo být možné?
Jaký záměr má pěvec, že zpívá?
Vyjádřit svou duši.
Proč malíř maluje a básník chytá verše?

Paradoxy

Možná jsem tě špatně pochopila, nevím.
Životu je všechno jedno, život žije.

Co se týká jednotlivých osob, tak záměry většinou mají. Pěvec nemusí zpívat jen pro zpěv a malíř jen pro obraz. Tady je právě potřeba trénovat to rozlišování a nebýt naivní ve vztahu k ostatním i k sobě.

Pedrito

A co je to nad naukou? Na co by ses spanilá Paradoxy zeptala Boha - Tvůrce. Či mu něco vyřídila?

Paradoxy

Bůh je stejně tak tvůrce jako my jsme spolutvůrci. On je, jenom je. Bezčasový, bez přívlastků, bez dobra a zla. Není v něm ani svoboda ani nesvoboda, to jen my a naše mysli si hrajeme.

Ale máš pravdu, že je potřeba se ptát- pro toho, kdo ještě nepoznal, že z toho pocházíme.

Paradoxy

A pro lidi, kteří říkají, že bůh neexistuje, protože svět není spravedlivý, mám odpověď. My lidi jsme ti, kteří tu spravedlnost máme utvářet. To za nás nikdo jiný neudělá.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-07-03 16:59
Citace od: honzam kdy 2024-07-02 21:42
Citace od: Paradoxy kdy 2024-07-02 21:35Uvidíš sám časem. Pít můžeš třeba i vědění ...
K tomuhle angličtinu ani nepotřebuješ. Stačí obrázky. Tzv. "kabelky bohů" jsou starověkým symbolickým zobrazením hadích hlav na koncích ocasů. Pomocí nich pijeme jako upíři.

https://forum.davidicke.com/index.php?/topic/29763-mysterious-handbags/page/2/
Mě na těch obrázcích přijde, že to má pod kontrolou člověk, drží dva hady za hlavu....
Asi aby ho hadí hlavy neuštkly. :)

Tady v Bibli je zřejmě "kabelka" uvedená jako "éfa":

http://biblenet.cz/app/b?book=Zech&no=5

Citace5 Potom vyšel posel, který se mnou mluvil, a vyzval mě: ,,Jen se rozhlédni a podívej se. Co se tu objevuje?"
6 Otázal jsem se: ,,Co je to?" Odvětil mi: ,,To se objevuje éfa," a dodal: ,,Tak to bude s nimi vypadat v celé zemi."
7 A hle, pozvedlo se olověné víko, a tam uvnitř éfy sedí jakási ženština.
8 Řekl mi: ,,To je Svévole", mrštil jí do éfy a přiklopil otvor olověným poklopem.
9 Vtom jsem se rozhlédl a vidím, hle, vycházejí dvě ženy. Vítr se jim opíral do křídel; měly totiž křídla jako čáp. Zvedly éfu mezi zemi a nebe.
10 Otázal jsem se posla, který se mnou mluvil: ,,Kam chtějí tu éfu dopravit?"
11 Odvětil mi: ,,Chtějí té ženštině vystavět v šineárské zemi dům, a až bude připraven, bude tam uložena na svůj podstavec."

Nějakou dobu tu nebudu. Hezké léto.

Pedrito

Prostě v těle je srdce, kdyby nebilo, nebyli bychom žádný znás. Jestli je v něm Duše, to já nemohu nikomu říct, nikdy to nikdy nikomu neřek. Jen o tom moh mluvit, zpívat, malovat...

Paradoxy

I tobě hezké léto :)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-07-05 10:45Prostě v těle je srdce, kdyby nebilo, nebyli bychom žádný znás. Jestli je v něm Duše, to já nemohu nikomu říct, nikdy to nikdy nikomu neřek. Jen o tom moh mluvit, zpívat, malovat...
Ano, kdyby srdce nebilo, nebyli bychom my- to bůh nás stvořil :)

A kdybychom nebyli my spolutvůrci- nemohli bychom zpívat o duši, o lásce a tak :).

On to opravdu nikdy nikomu neřekl, jen v tichosti přichází odpovědi samy, bez toho abysme to promýšleli :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-07-05 10:47I tobě hezké léto :)
Právě jsem chtěl dodat, užij si léto.

Mě se dnes stalo něco neuvěřitelnýho. Kdyby to slyšel Zdeněk, řek by mi že jsem vůl.
Šel jsem ráno nakoupit a přivolal výtah. Ale koukám že nemám telefon, a vyhazoval jsem nějaké plasty, tak jsem to nějak pobral. A šel. Zamknout jsem musel... Ale když se vracím z obchodu pocítil jsem děs, neb v kapsičce, kde jsou jindy klíče, byl telefon...
No... Nechtějte vědět jak to dopadlo.