Rány osudu

Založil Pedrito, 2024-03-17 19:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Jak to dopadlo? :)

Pedrito

Strašně a krásně zároveň  :)

Musel jsem se vloupit do vlastního bytu. Neb tam jedině mohly klíče být. Naštěstí jsem vyučený zámečník. Ale ony tam nebyly, zoufalost se proměnila v přijetí. Tak jsem se svlíkal, a ony zacinkaly v zadní kapse...

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-07-05 11:23Strašně a krásně zároveň  :)

Musel jsem se vloupit do vlastního bytu. Neb tam jedině mohly klíče být. Naštěstí jsem vyučený zámečník. Ale ony tam nebyly, zoufalost se proměnila v přijetí. Tak jsem se svlíkal, a ony zacinkaly v zadní kapse...

No tak to je dobrý:). Vím, že to je vážná situace, ale zpětně se tomu člověk musí smát :)

Paradoxy

Já na jaře bourala auto na zahradě a hned dvakrát. Jeli k nám hasiči a já v rozespalosti chtěla odvézt dceru honem na autobus, než nám zatarasí výjezd a bouchla jsem do kolečka, ve kterém muž odvážel žhavé uhlíky a nechal ho tam stát. Nejdřív jsem do něj nacouvala a pak ho vzala ještě zepředu :)

Pedrito

Oujé... Koukám že máme něco společného  :)

Zpětně je to sranda, nevěřila bys, co se mi stalo na Fatře, mnoho čundrů jsem jezdil jen sám. Můj táta byl velký tramp, než se oženil a splodil čtyři děti. A já se rád hrabal v jeho věcech. A našel cancák, zápisník... A chtěl být jako on. Mít osadu. A jméno od kamarádů, dle toho jak tě vidí...

Pedrito

Ten sešit měl hrubou zelenou vazbu, velmi kvalitní, co dnes těžko pohledat. A na první stránce stálo jeho písmem, "tramp jsem byl, tramp jsem, a trampem zůstanu" :-)

Pedrito

Na druhé stránce stálo, "romantika je 99% práce, a jedno procento snění.

A na druhém listu byl nakreslený vtip. Jel tam kovboj na kole, a z kopce ho pozoroval indián na koni. A říkal v bublině, "líná bílá kůže, i když jde, tak musí sedět."

Pedrito

Na další stránce byla trampská hymna, Jenda Korda to spáchal :-) I když ji zpívali mnozí.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-07-05 11:36Já na jaře bourala auto na zahradě a hned dvakrát. Jeli k nám hasiči a já v rozespalosti chtěla odvézt dceru honem na autobus, než nám zatarasí výjezd a bouchla jsem do kolečka, ve kterém muž odvážel žhavé uhlíky a nechal ho tam stát. Nejdřív jsem do něj nacouvala a pak ho vzala ještě zepředu :)

Ale muselo to hezky dýmat. :)

Pedrito

To je divný, dnes jsem se probudil s úplně poštípanou nohou, jako by na ní měli komáři párty... Ale jenom levou, na pravý ani pupínek. :smiley_eyes:

Paradoxy

A neměls přikrytou jen jednu nohu?  :D

Pedrito

No když se jedna noha odkope, druhá se většinou přidá, zvlášť za těch tropických nocí... Komáři, tedy komárkyně (neb ti jejich mužíci prý po krvi nejdou), jdou prý po čuchu... Tak jsem si jednu nohu asi nějak blbě umyl.. jen nevím kterou. ;D 

Pedrito

Myšleno obrazně, zda jdou víc po umytém či neumytém.. :D

honzam

Tak za minulý týden mám "skóre" tři mrtví a několik zraněných.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-kamenna-lavina-zasahla-v-tatrach-nekolik-lidi-zemreli-dva-turiste-40479923
CitacePři sesuvu bahna a kamení v Tatrách zemřela Češka, oběti jsou zřejmě už tři

V Monkově dolině v Belianských Tatrách nedaleko obce Ždiar zavalil ve čtvrtek sesuv půdy několik lidí. Dvě ženy zemřely, jedna z nich byla Češka, uvedlo v noci na pátek české ministerstvo zahraničí. Původní informace uváděly, že zemřely Slovenka a Polka. Třetí člověk později zemřel v nemocnici, informovala v pátek ráno TV JOJ, oficiálně ale tato oběť zatím potvrzena nebyla.

Hrál jsem si v tu dobu na Indiana Jonese nějaké 3-4 km od doliny a asi rozhněval duchy hor. Nad Tatrou sa blýskalo, průtrži mračen s krupobitím jsem sám unikl a schoval se s výpravou pod přístřeškem. Všude byly závěje krup. Přemýšlím, že už na inspiruj nebudu psát a téma o Měsíční jeskyni (inspiruj.cz Měsíční jeskyně) zůstane otevřené.

honzam

Dostávám tvrdé lekce o tom, že některé věci jsou skutečné tabu. :-X

CitaceMocní duchové Wandjiny v Kimberley

Na strmých a vysokých skalních stěnách jeskyní v oblasti Kimberley nedaleko města Derby jsou namalovány postavy mytických bytostí Wandjiny, tvůrců hromu, deště a blesku. Jejich tváře však mají jen výrazné oči, protože ústa jsou zapovězena.

Bytosti Wandjiny jsou nejmocnějšími duchy. Duchy, kteří v době snů vybojovali se svými kopími veliké bitvy a tato kopí mají stále připravena. Mají je ukryta v pobřežních píscích kde, čekají na svoji příležitost.

Moc bytostí Wandjiny je obrovská. Proto je nutné každý rok jejich kresby obnovit novou okrovou hlinkou. Oplátkou za to sešlou Wandjiny na vyprahlou zemi životodárný déšť. Nikdy jim však nesmí být namalována ústa. V tu chvíli by se duchové Wandjiny probudili ze svého snění a déšť by nikdy neustal.

Zdroj: https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/jak-vznikl-svet-podle-aborigincu.A020829_100933_ig_australis_tom