Rány osudu

Založil Pedrito, 2024-03-17 19:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

CitaceHrál jsem si v tu dobu na Indiana Jonese nějaké 3-4 km od doliny a asi rozhněval duchy hor. Nad Tatrou sa blýskalo, průtrži mračen s krupobitím jsem sám unikl a schoval se s výpravou pod přístřeškem. Všude byly závěje krup.

Ó to je dobrodružství  :smiley_surprised:

honzam

Chyběl už jen medvěd, a že jich podle stop a výkalů muselo být kolem plno. Katastrofální změna počasí a tragédie v Monkově dolině mi říkají, že jsme snad hledali na správném místě. Mám i fotky skalní pukliny, která by mohla být vstupem do jeskyně.

http://www.wmmagazin.cz/mesicni-jeskyne-2011-2019/

Probral jsem se, když mě někdo tahal ze zákopu. Jakýsi vysoký vesničan. Třel mi ruce a hlavu sněhem a usmíval se. Pak ten rázný samaritán vzal Jurka. Svlékl mu kalhoty, vytáhl mu ze stehna střepinu a sténajícího ho s holýma nohama položil do sněhu. Martinovi opatrně obvázal hlubokou ránu, která se mu táhla přes celé břicho. Když vyrobil provizorní nosítka, představil se nám jako bača Slávek, kterému patří okolní pastviny. Do tohoto úkrytu jsme se s jeho pomocí dostali za čtyři hodiny.

Odvalil pár balvanů a odkryl úzký otvor, vchod do široké jeskyně.

Když jsme promočení odjížděli, naladili jsme nějakou polskou stanici a tam se právě zpívalo: "nie szukej ...". Mám z toho rozporuplné pocity, že vím, kde Měsíční jeskyně je, ale měl bych si to nechat pro sebe. Myslím si, že kdybychom tam nešli, ti lidé mohli žít. :-[

Pedrito

Já mám taky všelijaký pocity, každý... Ale jsou to jen pocity. Jen střípky skutečnosti. Proto maj jen prchavou vypovídající hodnotu.
Holt jste tam byli, nebýt tam, nic by se nezměnilo. Tyhle události neovlivníme. Jdou liniemi od prvopočátku až sem. A k některým se nachomejtneme, řízením stejného osudu. K jiným ne. A strašných i krásných bylo... Kdo je vinen?

honzam

Já.

Co teď? Sdílet svá zjištění s lidmi, kteří se o záhadu roky zajímají a riskovat mnohem horší katastrofu?

Pedrito

Klidně tam s tebou pojedu zas, a do jakéhokoliv mysteriózně vnímaného místa. A nepochybně se v ten čas stane blízko i daleko něco nepěkného, i pěkného. Tak jak se to děje každý okamih od nepaměti...

honzam

Nemám představu, s čím si zahrávám. Předpověď byla jako na ostatní dny. Jen slabé přeháňky kolem 1 mm za den. Sesuvy podmáčené půdy byly vidět i kolem silnice z Javoriny do Žďiaru. Potok podél silnice byl jako rozbouřená řeka s peřejemi.

Pedrito

To se stává, když počasí je jaké je. Za tornáda a blizardy a laviny a tsunami a sopky, atd.. taky můžeš ty? To by sis trochu fandil :-)

Ještě řekni že jsi hodil meteorit na dinosaury a rozštěpil atom...

Pedrito

Viděl jsi film "Vyvolený"?

Mě se to líbilo, tenkrát ještě uměl ten režisér udělat pointu. Viz i "Šestý smysl".
:)

Pedrito

Moje nová rána je, že se mi rozpadlo starobylý somradlo přes rameno  :smiley_mouth:

No tak, co dělat? :smiley_woot:

Objednal jsem si nový, fakt krásný... Ale budu s ním muset prožít roky, aby zas bylo to správně starý.

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy 2024-07-15 21:45Klidně tam s tebou pojedu zas, a do jakéhokoliv mysteriózně vnímaného místa. A nepochybně se v ten čas stane blízko i daleko něco nepěkného, i pěkného. Tak jak se to děje každý okamih od nepaměti...
Myslím to vážně, vyber nejstrašidelnější místo, co znáš, a vyrazíme o volnu. U Bukové byly židovský hroby, co je prostě nechali zarůst. Tam jsme jezdili často, aniž to věděli... No každej tam nějaký tajemný zážitky měl. Když nám to hajnej vyprávěl, už jsme raději tábořili o kousek dál a nerušili... Ony se prostě energetický formy jen tak nevytratí, zvláště když nevyprchaly přirozeně. Ale poctivé nepopálí.

Pedrito

Krom poradny, na to nemám...  :smiley_breakdance:

Pedrito

Teda já nevím, jak jsi na tom s volnem. My měli mít teď celozávodku a zrušili nám ji. Ale do konce srpna snad nějaké volno bude. Tak bychom něco podniknout mohli. Ať tu jen nebrebentíme. :)

honzam

Beru si týden dovolené na konci srpna, ale to už mám nějaký program. Plánuji si ještě udělat týden volno někdy na podzim. Chodníky se v Tatrách uzavírají od 1. listopadu.

Pedrito

Dovolené mám dost, a jednou mi ji dát musej :) Teď zaučuju nového ukrajince, mlaďase, to je taky dobrá rána ;D

honzam

Legrace končí, když začnou umírat lidé. Včera jsem měl kontakt. Prý mám být kočkou. ??? Spontánně jsem dnes napsal o osudném průzkumu na několik emailových adres.

Nevím, jestli si dávní bohové v Monkové dolině už vybrali svou oběť. Nevím, jaká by mohla být cena za znovu objevení Měsíční šachty.