Rány osudu

Založil Pedrito, 2024-03-17 19:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Tak mladej přišel se značkovou drahou kšiltovkou, a nějakej smutnej, co je?
Nesedí mi, hrůza... Říkám, na kšiltovky já jsem kadet, každá kšiltovka se musí zkrotit, jako divoký mustang. Chceš ji zkrotit?
Jo.
Tak číhej... Vzal jsem tu jeho Buschman čapku a naložil ji do vačící vody se sodou... A za půl hodiny ji krutě vyždímal a nasadil mu ji mokrou na hlavu. Musíš to vydržet, ona a se natvaruje. Parádní čapka a spokojenost. :)

Paradoxy

Seš hustej :)

Pedrito

No, to nic není... Včerejší zážitek je, splést si ocet s olejem a nalít ho na rozpálenou pánev.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-10-10 13:53No, to nic není... Včerejší zážitek je, splést si ocet s olejem a nalít ho na rozpálenou pánev.
Už se mi to taky stalo :)

Pedrito

To ještě není  vše, asi mě vesmír zkouší. Jdu nakoupit a nesu něco po rukách do kontejnerů. Tak jdu. A jdu z obchodu a chci odemknout, klíče nikde, tam kde je vždy mám. Jdu zpět do obchodu, burcuju pokladní, jestli se nenašly. Nic. Jdu ke kontejnerům a prohledávám je. Nic. Smířen tedy jdu na byt. A vykopávám dveře. Naštěstí byly jen na jeden západ, takže žádná destrukce, jen trochu odchlípnutá dírka v pantech. Svlíkám se a myslím na zámečníka. Cink. Klíče zazvonily v zadní kapse...
Ale to je taková běžnější epizoda.  :D

Paradoxy

Myslím, že jsem tenhle tvůj zážitek už někdy četla  :)

Pedrito

Jj, mě se to stává cca jednou za rok, s těma klíčema. Ale jednou to bylo fakt kritický. To jsem šel na šatnu po odpo, a klíče nikde... Asi hodinu jsem je po hale hledal, kudy jsem všude chodil... No jel jsem přespat k rodičům. A druhý den jsem je zas jel do tý práce hledat.. No nic. Už skoro volám zámečníka. A tu idea jak žárovka - závodní kuchyně... a byly tam.  :)

Pedrito

PS. Pro jistotu jsem si z nožejčku vybrousil takovej šperháček, kterym jde zámek otevřít, a nosim v mošně. :D

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-10-11 08:13PS. Pro jistotu jsem si z nožejčku vybrousil takovej šperháček, kterym jde zámek otevřít, a nosim v mošně. :D

To je dobrá jistota :)

honzam

Aktualita ohledně Mariánského sloupu

https://www.marianskysloup.cz/clanky/aktuality/kontrolni-den-v-atelieru-v-litovli-u-rozpracovane-sochy-posledniho-andela.html
CitaceKontrolní den v ateliéru v Litovli u rozpracované sochy posledního anděla
25. 10. 2024

Ve středu dne 2. října 2024 se konal kontrolní den v Litovli, kde akademický sochař Vojtěch Adamec dokončuje sochu čtvrtého anděla pro Mariánský sloup v Praze.

Přítomni byli zástupci Společnosti pro obnovu Mariánského sloupu Ing. Karel Kloud, předseda, PhDr. Karel Kavička a Petr J. Jílek, členové Grémia, PhDr. Hoftichová za Památkový odbor, profesor Petr Siegl, akademičtí sochaři Vojtěch Adamec a František Lipavský.

Současný stav sochy je před dokončením. Některé partie vyžadují prohloubení modelace pro zvýraznění prostorového vjemu. Povrch bude sjednocen do jemného opracování.

...

Pedrito

To je hrůza! Jak už nejsem na poradně zabanovanej, vůbec se mi tam nechce psát  :smiley_woot:

Paradoxy

Před chvílí jsem dojela domů z práce a nestačila jsem se při cestě divit. U jednoho domu u nás ve vsi horda hasičů, že jsem nemohla projet, tak jsem to otočila a jela jinudy. Zeptala jsem se okolostojících co se stalo a v baráku na pána spadla zeď. Začínám si myslet, že ten dům je prokletý. Před pár lety přišel bývalý majitel o nohy při bouračce...

honzam

Tak s Měsíční šachtou se nijak nepokročilo. Slovenští speleologové mají za to, že je v Nízkých Tatrách a zřejmě se mým nálezem nezabývali. Není od nich žádná zpětná vazba. Do jara to nechávám u ledu, pak se domluvíme na vlastním průzkumu.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-10-29 20:54To je hrůza! Jak už nejsem na poradně zabanovanej, vůbec se mi tam nechce psát  :smiley_woot:
:D

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-10-30 19:46Tak s Měsíční šachtou se nijak nepokročilo. Slovenští speleologové mají za to, že je v Nízkých Tatrách a zřejmě se mým nálezem nezabývali. Není od nich žádná zpětná vazba. Do jara to nechávám u ledu, pak se domluvíme na vlastním průzkumu.
Jsem zvědavá, jak to dopadne. Jestli půjdeš, buď opatrný.