Daňové přiznání

Založil Pedrito, 2024-03-24 11:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Hele musím podat daňové přiznání přes datovou schránku, když mi ji zřídili? Minulej rok jsem to tak udělal. Ale zapoměl jsem heslo a obnova je složitá... Co když ho podám normálně přes úřad?

Miroslav

Mám dojem, že podání na papíře už nevezmou.

Pedrito

Nikde se k tomu nemůžu nic přesného dozvědět, jak to s tím je. Já mám živnostňák už mnoho let u ledu, ale asi to jim stačilo, že už jsem někde zapsanej jako živnostník, že mi tu schránku zřídili...

honzam

V loňském roce to bylo takhle:

Povinnost podat daňové přiznání elektronicky v souvislosti se zřízením datové schránky ze zákona v roce 2023

https://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane-elektronicky/datove-schranky/povinnost-podat-danove-priznani

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-03-24 13:01V loňském roce to bylo takhle:

Povinnost podat daňové přiznání elektronicky v souvislosti se zřízením datové schránky ze zákona v roce 2023

https://www.financnisprava.cz/cs/dane/dane-elektronicky/datove-schranky/povinnost-podat-danove-priznani

Na dvě první otázky ne, na dvě další ano. :smiley_shrug:

Pedrito

Mám podezření, že ta datová schránka požaduje po určitým období změnu hesla. Což jsem neproved. A teď to mám řešit po úřadech? Páč to neumožní jednoduše? To se mi nelíbí. Je to hnus tohle. Místo aby to lidem usnadnili, tak jim to komplikují.

honzam

CitaceJestliže jste si v okamžiku, kdy podáváte daňové přiznání, na všechny čtyři otázky odpověděli ANO, máte povinnost podat daňové přiznání elektronicky.

Asi nemusíš, ale zavolal bych na FÚ.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-03-24 13:54
CitaceJestliže jste si v okamžiku, kdy podáváte daňové přiznání, na všechny čtyři otázky odpověděli ANO, máte povinnost podat daňové přiznání elektronicky.

Asi nemusíš, ale zavolal bych na FÚ.
Prostě tam dojdu s papírem a buď mě pošlou k šípku, nebo pohoda. :)

Zdeněk

Citace od: Pedrito kdy 2024-03-24 13:38Mám podezření, že ta datová schránka požaduje po určitým období změnu hesla. Což jsem neproved. A teď to mám řešit po úřadech? Páč to neumožní jednoduše? To se mi nelíbí. Je to hnus tohle. Místo aby to lidem usnadnili, tak jim to komplikují.
Heslo musíš po 3 měsících obnovit, dá se tam někde nastavit, aby bylo trvalé.

Při vypršení hesla tě to požádá, abys vyplnit staré a zadal nové, nic složitýho.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-25 14:23
Citace od: Pedrito kdy 2024-03-24 13:38Mám podezření, že ta datová schránka požaduje po určitým období změnu hesla. Což jsem neproved. A teď to mám řešit po úřadech? Páč to neumožní jednoduše? To se mi nelíbí. Je to hnus tohle. Místo aby to lidem usnadnili, tak jim to komplikují.
Heslo musíš po 3 měsících obnovit, dá se tam někde nastavit, aby bylo trvalé.

Při vypršení hesla tě to požádá, abys vyplnit staré a zadal nové, nic složitýho.

Nojo, to bych si to staré musel pamatovat, nebo aspoň kam jsem si ho zapsal...
Ještě to zkusím přes bankovní identitu, jinak budu muset kontaktovat provozovatele tý datovky.

Zdeněk

Pak musíš s občankou zajít na poštu (Czech POINT), kde zažádáš o reset hesla.

Pedrito

Citace od: Zdeněk kdy 2024-03-25 16:57Pak musíš s občankou zajít na poštu (Czech POINT), kde zažádáš o reset hesla.

Jj, asi to bude nejednoduší, pač to heslo stejnak je dobré mít. Takže po třech měsících nutné měnit?

Pedrito

CitaceHeslo musíš po 3 měsících obnovit, dá se tam někde nastavit, aby bylo trvalé.
Jo sorry, čtu nedbale, tak uvidim ::)