Ahoj Paradoxy!

Založil Pedrito, 2024-05-06 08:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 16:32
Citace od: Pedrito kdy 2024-08-22 16:28
Citace od: honzam kdy 2024-08-22 15:32
Citace od: Pedrito kdy 2024-08-22 15:25PS. Jinak protože Ramanu nijak blízek neznám, nebudu se k němu vyjadřovat.
 :)
Učil v Indii někdo před ním, že je Bůh? (kromě Kršny)

Jednou takhle čumim v antikvariátu do regálů a jedna kniha mezi všemi mě přitáhla, jako by její hřbet světélkoval. Byly to Upanišady. A ten večer, co jsem si je u oltářku doma čet, přešel v jednu z nejhlubších meditací... Je tam vše, co od té doby až dodnes učitelé učí.
A spojilo se mi to s tantrou, která je o těch energiích...
Semtam jsme si v Ašramu četli ze starých spisů, Ramajány, Purán, Mahabharaty,..., ale vše mi to splývalo s těma Upanišadama. Možná proto že byla první. V ten zářivý večer...
a tady je krásný příklad, jak každého z nás zasáhne to ,,jeho,, :)

To mohlo být tak měsíc po seznámení s tou jogou, která právě měla ty tantrické kořeny. To s těma Upanišadama. :)

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 16:52Takže až tu nebudu,tak ti nebudu ani patřit?

Musím jít, jdeme s malou na hřiště koukat na trénink malých fotbálistků :)
Až už nebudeš mít to hadí tělo, se kterým ses své rohaté okřídlené mámě kdysi narodila, a díky kterému ses narodila své lidské mámě do toho lidského.

Paradoxy

Takže nebudu tvým dítětem věčně, zemřu a bude po dětství.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-08-22 16:55
Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 16:32
Citace od: Pedrito kdy 2024-08-22 16:28
Citace od: honzam kdy 2024-08-22 15:32
Citace od: Pedrito kdy 2024-08-22 15:25PS. Jinak protože Ramanu nijak blízek neznám, nebudu se k němu vyjadřovat.
Učil v Indii někdo před ním, že je Bůh? (kromě Kršny)

Jednou takhle čumim v antikvariátu do regálů a jedna kniha mezi všemi mě přitáhla, jako by její hřbet světélkoval. Byly to Upanišady. A ten večer, co jsem si je u oltářku doma čet, přešel v jednu z nejhlubších meditací... Je tam vše, co od té doby až dodnes učitelé učí.
A spojilo se mi to s tantrou, která je o těch energiích...
Semtam jsme si v Ašramu četli ze starých spisů, Ramajány, Purán, Mahabharaty,..., ale vše mi to splývalo s těma Upanišadama. Možná proto že byla první. V ten zářivý večer...
a tady je krásný příklad, jak každého z nás zasáhne to ,,jeho,, :)

To mohlo být tak měsíc po seznámení s tou jogou, která právě měla ty tantrické kořeny. To s těma Upanišadama. :)

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 18:46Takže nebudu tvým dítětem věčně, zemřu a bude po dětství.
Jsou minimálně dva duchovní způsoby. Buď se bytost stane archonem a pak nakonec zemře nebo se lidská bytost sjednotí s Bohem pro lidi určeným způsobem přes sušumnu. Tím o své hadí tělo, jehož jsou ego a sexuální choutky součástí, přijde a přestane být mým dítětem.

Nevím, jak to bylo s dětmi ve zvířatech než existovali lidé. Co měly za možnosti a jak mohly pokračovat, jestli vůbec.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-22 20:18
Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 18:46Takže nebudu tvým dítětem věčně, zemřu a bude po dětství.
Jsou minimálně dva duchovní způsoby. Buď se bytost stane archonem a pak nakonec zemře nebo se lidská bytost sjednotí s Bohem pro lidi určeným způsobem přes sušumnu. Tím o své hadí tělo, jehož jsou ego a sexuální choutky součástí, přijde a přestane být mým dítětem.

Nevím, jak to bylo s dětmi ve zvířatech než existovali lidé. Co měly za možnosti a jak mohly pokračovat, jestli vůbec.

To nejvnitřnější nádí je brahma nádí. Říká se, že nikdy není a nemůže být zaneseno, ucpáno. I když všechna kolem ano a tak už je člověku skryté. Prochází osou sušumny... V něm paprsek Kundaliny vždy září, co paprsek brahma.

Paradoxy

A co když jako paprsek brahma září vlastně vše, jen si to neuvědomujeme?

honzam

Je hezké vidět, jak je Jana šťastná, když konečně všechny farizeje zabanovala nebo vyhnala ze svého chrámu. Paprsek brahma září.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-23 06:38A co když jako paprsek brahma září vlastně vše, jen si to neuvědomujeme?

Září, září, světlo brahma. :-) A vyzařuje sebe sama, co svět (universum).
Úplné spektrum barev. (Taky to lze vnímat jako hudbu všech tónin). A nějak se z toho všeho, po miliardách let ticha smyslů, vyklubal ten život a v něm ta lidská svobodomyslná a smyslná bytost... A že to světlo, safra, v hojném svém počtu, nějako nevidí.. Čím to asi bude?

Pedrito

Kde furt jsi furt?

Ať vám to zítra recituje, mám sice volno, ale jedinej den, kdy mohu pokoupit svršky na zimu, botu jsem zničil o poslední bouračce. Palec to hned nevěděl, jestli to přežije, dnes už si brouká pohodovou palčí píseň.  :)

Pedrito

Ta karta se jmenuje MyEdenred :)
Poslední příspěvky k tomu jsou fuč, nějak jsem to poblb při přesouvání...