Ahoj Paradoxy!

Založil Pedrito, 2024-05-06 08:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 14:13Hele tohle mi nepřijde jako pravdivé. Hledat sebe sama je podle mě dobrá cesta k návratu k sobě.
Ramana učil satanismus, proto Ti to přijde tak dobré.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-08-22 14:22Teoreticky můžou. Já jsem Bůh, skutečně to tak funguje. Jsi v přítomnosti Boha a zároveň jím sama jsi jako osoba. Kdybych žil před sto lety někde v Indii, asi bych říkal, že jsem Šiva.

Já není Bůh. Já je ego, které se ale může za velmi vzácných okolností s Bohem propojit.

No jo ale to, že si člověk přijde jako bůh je přece autosugesce.

Snad najdu pramen, ze kterého pocházím(e). Myslím, že je to klíč, ale to jen hádám. Nechci si tvořit žádné falešné představy.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-08-22 14:25
Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 14:13Hele tohle mi nepřijde jako pravdivé. Hledat sebe sama je podle mě dobrá cesta k návratu k sobě.
Ramana učil satanismus, proto Ti to přijde tak dobré.
Z čeho tak usuzuješ, že učil satanismus?

honzam

Učil, že on sám je Bůh. Dělal to nějaký duchovní učitel před ním? Na západě to nedělal nikdo, žádný křesťanský mystik.

Paradoxy

Počkej mluvíme o šrí ramana maharišim? Jestli ano, tak jsem si nevšimla, že by učil, že jsme bohové.

honzam

Ano, stále o něm. Říkal, že on je Bůh a ostatní zkoušel učit, že jsou taky bohové jako on.

Paradoxy

Jak jsi na to přišel?

Paradoxy

Nebo spíš kde jsi k tomu přišel?

honzam

Učil jen tohle. Celá Átmavičára je jen o tom stát se Bohem.

https://svetmysli.net/templ_cz_45.html

16) Co je podstata Já?

Jediné co skutečně existuje je Já samotné. Svět, duše jedince a Bůh se zjevují na Něm, jako stříbřité záblesky na perleti. Objevují se současně a současně mizí.
Já je ten stav, kdy není vůbec žádná myšlenka Já. To nazýváme Tichem (mauna). Já samo je světem, Já samo je Já, Já samo je Bůh. Vše je Šiva, Bůh, Já.

honzam

Já sám jsem Bůh, tak to vím.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-08-22 14:52Učil jen tohle. Celá Átmavičára je jen o tom stát se Bohem.

https://svetmysli.net/templ_cz_45.html

16) Co je podstata Já?

Jediné co skutečně existuje je Já samotné. Svět, duše jedince a Bůh se zjevují na Něm, jako stříbřité záblesky na perleti. Objevují se současně a současně mizí.
Já je ten stav, kdy není vůbec žádná myšlenka Já. To nazýváme Tichem (mauna). Já samo je světem, Já samo je Já, Já samo je Bůh. Vše je Šiva, Bůh, Já.

Nevidím nikde, že by ze sebe dělal boha. Jen pro to, co jsme v podstatě, použil slovo JÁ, třeba Brunton to nazval nadjá.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-08-22 14:53Já sám jsem Bůh, tak to vím.
a ostatní jsou podle tebe co?

Paradoxy

No a já tomu JÁ a NADJÁ říkám nic, ale ne protože by to bylo nic, ale protože jsem to já, ale nemůžu se nijak popsat.

Paradoxy

Vím, že mluvím o sobě, ale usuzuji z toho, že to tak má každé živé stvoření.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 14:07To je zajímavé, že dokážeš navnímat jiného člověka tímhle způsobem.

Ona je to universální mapa. Kolo brahman mě zrovna vykouklo, z něj ženská a mužská energie... Jejich střed, osa... Šlo by to nakreslit i jinak a detailněji. Prostě každého vnímání zabírá v té mapě jinak rozsáhlá "území" i třeba nad rámec toho "normálu".
:)