Honzamovi

Založil Pedrito, 2024-06-30 13:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-11-10 22:37Nakonec přišli na to, že život sám je přikázáním či doktrínou.
Lidský život.

Pedrito

Jednou šel Konfucius na čaj za Lao... Dozvěděl se, jakej je to mistr a nechal se pozvat. Když přicházel do jeho zkromné chýše, v doprovodu státníků a ochrany, Lao už stál u dveří a vítal. Konfucius vešel obejmut a poplácán.. Ale když po čaji vyšel, nebyl už to ten Konfucius. Řek udiveným strážím, potkal jsem draka...

honzam

Lao-c' uměl vyndat ježka z klece a ukázal Konfuciovi, co je uvnitř.

Pedrito

To je tajemství, co mu Lao řek :-)

Pedrito

Možná něco jako mnich tomu žákovi v tom pěkném filmu. Jestli ti nenaskočí v kterém, tak najdu. :-)

Pedrito

No, nejsem dnes nějakej trpělivej...

Ale není to scéna, co jsem původně myslel.

V tom filmu je a nepochybuji, že jej neznáš :-)

honzam

Film jsem neviděl, znám jen název. Něco o wu-wej?

Pedrito

Docela jsi mi vyrazil dech, to už párkrát Miroslav, když jsem chtěl něco vložit, a vono to tu je :D

vteřinku před odesláním.

Ale občas něco stihnu  :)

Pedrito

Pedrito

Gordon Liu...

"V dnešní době se Gordon věnuje hlavně vyučování wushu. Je mistrem 9. generace bojového stylu Hung Gar, stylu legendárního Wong Fei Hunga."

Pedrito

Ten film si pusť, a hádám že nezustaneš u jednoho koukání. To je fuk, že je to pohádka. Ale něco říká. Jako třeba sůl nad zlato...

Pedrito

Pedrito

Furt nemůžu najít tu scénku. No nic. Byla o tom, že on vlastně do toho kláštera šel za jediným přáním naučit se bojovat a pomoct utlačovaným. A když se tam pracně propašoval, jen představený mu věřil. Ale on nějakej čas jen zametal a byl z toho zoufalej. Tak to viděl jeden z mistrů, a nějak se mu ho zaželelo. Ptal se, jak dlouho tu jsi, a co si přeješ.
Chci se naučit kung-fu Mistře.
To ale musíš položit to koště, a jít do komnat. Máme tu 35 komnat. Ta 35 je nejpokročilejší. Kterou chceš začít?
Tou nejpokročilejší, děkuji, už tam běžím...

Za chvilku byl zpět a ten mnich se jen usmál, tak kterou chceš začít?

Začnu od té nejednoduší mistře, děkuji.

Pedrito

Taková zajímavost. V Kill Billovi hraje toho mistra s dlouhým fousem, Pai Meie, jak se za ním hrdinka přijela učit... :D

Pedrito

To jsem vůbec netušil, někdo to postřeh na Čsfd.
 :)