malé "já"

Založil Petra, 2024-07-04 08:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

To tenhle, co to v tom vyobrazení vede, to je myslím jinej extrém světa, co ho vidí Honzam.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-14 13:26Myslím, že nechce rušit. Ale to on náturou nedělá. Má víc soucitu než kdejaký velký... Možná to je ďábel sám, ale ač nerad, je to furt lidský čertík. Nejí maso, aby neubližoval, nepije kakao, neb myslí na otroky. Atd... Takhle se asura, bhut, nechová...
Snad se tu brzy ukáže :)

Pedrito

Energie Brahman může nést vše, je nosnná. Nic není tak těžkého, aby jí neunesla. Ani z hlediska člověka jako to nejstrašnější, ani to nejkrásnější... A celou škálu mezi tím. Pro trpícího, ani ne vlastní vinou, je to peklo. Pro odpoutaného, někde jinde, za okolností příznivých, je to štěstí. Ale když se na to koukneš neosobně, k tomu a tomu místu, kde kvete agrese i klid... Vidíš to vcelku. A ptáš se proč? Nezahodíš to jako fanatik a bezcita, musíš to vědět. A to je to nejtěžší. Nezdrhnout ze světa ani se pod ním nesložit.

Pedrito

Když si já tady budu meditovat a prohánět to já radostnou myslí tichou... V dětském vědomí nevineném zrácet dech, rozplývat se v okeánu neviděném... Je to tuze pekný. Ale není to, co je úkolem toho ega - já. Neb ono je tu, dát radost. A jen ono může, vzdát se sebestřednosti. Jak říká pan Tomáš, umenšit se. Být za celek s Átmá a tak i Brahman. Ale nikdy si nesmí myslet, že je Brahman. To je zas cesta k sebestřednosti. On je, vše je, ale nesmí si to myslet, říkat. Tím by budoval další představu.

Pedrito

Řek bych, že nás Brahman utváří tak, abychom byli "kanálky" jeho Šakti... Ne že "já" to uznám za vhodný. Já se může jen sklonit. A tak to nadechnout...
No, co s tím už kdo uďá, je na něm. Nemusí nic, a nic se v podstatě nestane. Ale někomu by to pomoct mohlo, kdo ví. Nemá smysl tu pozornost však věnovat fanatikům, to jí jen pěkně pořeže...

Pedrito

Chyby dělal a dělá každej, zrovna včera jsem se přeťuk v programu, a uďál pár zmetků...
Ale znám snad jen dva lidi, co je léta sázej jak mladý do školky, ale neuznali jednu jedinou... Tady už jen Osud.

Pedrito

No večer jdu na ten převod domény, tak snad to bude bez chyby. :)

Jinak malé já, dnes v obchodě, dítě koukalo do regálů s ovocem, a svou hatmatilkou chtělo meloun. "Ne, dnes meloun kupovat nebudem", pravila mu máma. "Beeeeeeeeeeeee!" Křik co vypichuje bubínky... "Beeeeeeeeee", a nedala si máma říct, kluk řval, jak hygiena, furt, lidi prchali, než odjeli. Jeden blbej meloun. A byl by klid. Já bych mu ho koupil, ale nějak mi to bylo blbý, vůči mámě...

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-14 17:05No večer jdu na ten převod domény, tak snad to bude bez chyby. :)

Jinak malé já, dnes v obchodě, dítě koukalo do regálů s ovocem, a svou hatmatilkou chtělo meloun. "Ne, dnes meloun kupovat nebudem", pravila mu máma. "Beeeeeeeeeeeee!" Křik co vypichuje bubínky... "Beeeeeeeeee", a nedala si máma říct, kluk řval, jak hygiena, furt, lidi prchali, než odjeli. Jeden blbej meloun. A byl by klid. Já bych mu ho koupil, ale nějak mi to bylo blbý, vůči mámě...
Znám svoji nejmladší a just bych jí meloun za takového vřeštění nekoupila. Je jí šest a dělá takové herecké výkony dodnes. Před chvílí jsme se vrátili z výletu na krásně ozdobený dům. Vše bylo v pohodě, dokud jsme nešli k autu. Najednou začaly bolet nožičky a začalo to. Vemte mě, vemte mě...scény. Tak jsme šli schválně kousek napřed, aby nás musela dohánět. Lidi se otáčeli, taťka to vzdal a vzal ji. Já jsem na ni tvrdší, nerada bych aby nám přerostla přes hlavu.

Paradoxy

Ať ti jde převod domény od ruky :)

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-14 16:43Chyby dělal a dělá každej, zrovna včera jsem se přeťuk v programu, a uďál pár zmetků...
Ale znám snad jen dva lidi, co je léta sázej jak mladý do školky, ale neuznali jednu jedinou... Tady už jen Osud.
Přeci není nic špatného na tom dělat chyby :)

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-12-14 19:02Ať ti jde převod domény od ruky :)
Tak dneska nic, musim řešit něco jinýho. Ale ještě čas, piánko. :smiley_piano:

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-12-14 18:59Znám svoji nejmladší a just bych jí meloun za takového vřeštění nekoupila. Je jí šest a dělá takové herecké výkony dodnes. Před chvílí jsme se vrátili z výletu na krásně ozdobený dům. Vše bylo v pohodě, dokud jsme nešli k autu. Najednou začaly bolet nožičky a začalo to. Vemte mě, vemte mě...scény. Tak jsme šli schválně kousek napřed, aby nás musela dohánět. Lidi se otáčeli, taťka to vzdal a vzal ji. Já jsem na ni tvrdší, nerada bych aby nám přerostla přes hlavu.

Nojo, tak v šesti už to snad ani není možný. Ale tomuhle byly tak dva... Melounu říkal mlou mlou.. Prostě ho chtěl no. Co je na tom , chtít meloun? 

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-12-14 19:04Přeci není nic špatného na tom dělat chyby :)
Když si je čék uvědomuje, tak jsou darem, co ho vedou dál (hloub)...
Většinou opravdového hledače nakopnou, pač si jich vědom, a není lepšího obětního ohně než meditace, kde shoří jedna dvě.
:star_yellow:

Ale když si čék od rána do večera sugeruje že je bůh, tak i kdyby někoho přejel na červenou na přechodě, tak za to můžou semafory.

Paradoxy

Ono na tom chtít melounu nic není...Jenže pokud to dítko takhle reaguje a chce každou chvíli něco, tak je potřeba ho usměrňovat.

Jo naše nejmenší je rarach, není to s ní lehký. Na druhou stranu s ní je prča :D. My rodiče nejsme vždycky důsledný, i když víme, že by to tak mělo být.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-14 19:52Když si je čék uvědomuje, tak jsou darem, co ho vedou dál (hloub)...
Většinou opravdového hledače nakopnou, pač si jich vědom, a není lepšího obětního ohně než meditace, kde shoří jedna dvě.
:star_yellow:

Ale když si čék od rána do večera sugeruje že je bůh, tak i kdyby někoho přejel na červenou na přechodě, tak za to můžou semafory.
Jojo, měli bysme být bdělí všeho. Znám ale přesně takové lidi, o kterých píšeš, vždy za všechno můžou ostatní a oni nic, oni vlastně chudáci.