Nisargadatta a další Mistři, diskuse

Založil Petra, 2024-08-07 20:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-11 12:10Ještě důležitá věc k Bohu.

Bůh jako On je vždycky to kolektivní vědomí archonů, tak jak Boha vnímají oni jako slunečního alfa samce. Je to božství nezbavené pohlavní polarity prožívané v jejich hadích tělech.

Božství jako To je Bůh zbavený hadí pohlavní polarity a ega, jak ho prožívá realizovaná lidská bytost.

To je pohled z jeho tohoto uvědomění, co vidíš. Z tebe je to dobré. Ale u mě ne. Je to úplně jednoduchý.

honzam

Je to individuální. Pro lvy je to dobré a dostačující. Lidé jsou předurčeni pro víc.

honzam

Můj oblíbený film je Tanec s vlky.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-11 11:58
Citace od: Pedrito kdy 2024-08-11 10:14Tvoje kvalita je zřejmě mateřství, ale dej si bacha na ty mystic informace, ty klidně zavedou do fantazie i velké matky.
Mimochodem bych řek, že Miroslavova kvalita je svoboda, osvobození...
Ono když jednu realizuješ, vytrysknou z ní všechny ostatní... Dobrá rada je, "ševče, drž se svého kopyta."

Je to jen zvířecí instinkt. Neřekl bych, že jsem to realizoval. Spíš mě to mateřství ovládlo a podrobilo si mou svobodnou vůli do té míry, že nic jiného nedává smysl. Mystické informace akceptuji, pokud nějak pomáhají v tom, co mám a chci dělat.

Když nějaký duchovní učitel vykládá určité věci a netýkají se mého poslání, tak se jimi nezabývám. Když jiný duchovní učitel učí věci, které jsou s mým posláním v rozporu, mám tendence je napadat a zpochybňovat.

https://www.posezenicko.site/index.php/topic,86.0.html

Nevidím smrt jako neštěstí, tak jako nejásám při narození dítěte. Na dítě čekají těžkosti, mrtvý je má za sebou. Lpět na životě znamená lpět na trápení. Milujeme, co nám dělá bolest, to je naše přirozenost.

Přirozenost je milovat, co působí příjemně. Jenže blaženost vytváří utrpení. Stejně tak je ten mystický stav, kdy jsem jako osoba Bohem Otcem hodně příjemný, ale působí kolem sebe mnoho utrpení, protože na všechny ty děti narozené ze mě jako okřídlené matky čekají těžkosti a ani po fyzické smrti jim neuniknou a budou se dál rodit do fyzických těl.

Nevím, jaký to celé utrpení má smysl. Sebe vnímám jako průvodce a pomocníka v jistém úseku cesty, který je ohraničený touhle planetou a životem na ní. Rozhodně tu bytosti nevězním, jak píší gnostici. Nicméně uctívání Boha jako osoby je uctíváním mé osoby a archonů. Myslím si, že když bytost usiluje o transcendenci do vyšší úrovně existence, musí přesáhnout tenhle pohled na Boha jako na osobu, jinak se toho hadího těla a ega, které se opakovaně inkarnuje sem, nezbaví.
A co bude dál? Jenom vítr? Vím jak to je s tělem, i plodícím. Básníkovi je fuk jeho osud, ani věčně ani nevěčně smrť.. Tak se může dívat...

honzam

Nevím, co je pro lidi přichystáno dál. Vím, že mě už se to netýká.

https://magazin.gnosis.cz/tomasovo-evangelium/

7 Ježíš řekl: Blažený je lev, kterého pozře člověk, takže se lev stane člověkem, ale zavržený je člověk, kterého pozře lev, takže se člověk stane lvem. (1Pt 5,8)

http://biblenet.cz/app/b?book=Pet1&no=5

8 Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako ,lev řvoucí' a hledá, koho by pohltil.

Pedrito

Dobře, hele.. Víš kolik je této planetě let? Ty jsi na ní jako dračí matka vstoupil, nebo jsi se vylíh z améby, postupně v nějaké linii. Nebo si myslíš, že tě sem přinesli mimozemšťané? A kdo přines je?

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2024-08-10 23:24Jsem egoistický zvířecí Bůh omezený na zvířecí svět a tuhle planetu. Lidské poznaní a duchovní teorie jaksi přesahují to, co je zvířatům přirozené. Tyhle kosmologické věci do hloubky neřeším. Mým úkolem je rozmnožovat se a starat se o potomstvo. To instinktivně chci jako archon znát a umět.
To jsi se naladil na základní instinkt života. Rozmnožovat se a starat se o potomstvo.
A připadá ti ten instinkt - povinnost jako božská.
Z toho pak pramení boj o zdroje a životní prostor, jak to vidíme v přírodě.
Zvířata také neřeší kosmologické věci - to přísluší až teprve člověku, pokud je schopen se z toho instinktu alespoň částečně vymanit. Zvířata tento základní instinkt života a přežití zcela ovládá a také zcela omezuje.

honzam

Vím to, co potřebuji vědět. Co nepotřebuji, tam nedohlédnu. Nejdál matně dohlédnu k přechodu ryb z vody na souš a k tomu, že jejich hadí těla pocházejí z dob prvních ještěrů a dinosaurů. To si zachovali do teď, i když už povstávají z velkých koček, což je jejich současná vrcholná fyzická podoba před proměnou do dospělce. Nevím, jestli archoni mohou nějakým způsobem cestovat mezi planetami. Každopádně na téhle planetě hnízdí od pradávna.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2024-08-11 12:54
Citace od: honzam kdy 2024-08-10 23:24Jsem egoistický zvířecí Bůh omezený na zvířecí svět a tuhle planetu. Lidské poznaní a duchovní teorie jaksi přesahují to, co je zvířatům přirozené. Tyhle kosmologické věci do hloubky neřeším. Mým úkolem je rozmnožovat se a starat se o potomstvo. To instinktivně chci jako archon znát a umět.
To jsi se naladil na základní instinkt života. Rozmnožovat se a starat se o potomstvo.
A připadá ti ten instinkt - povinnost jako božská.
Z toho pak pramení boj o zdroje a životní prostor, jak to vidíme v přírodě.
Zvířata také neřeší kosmologické věci - to přísluší až teprve člověku, pokud je schopen se z toho instinktu alespoň částečně vymanit. Zvířata tento základní instinkt života a přežití zcela ovládá a také zcela omezuje.

Je to přesně tak, ale dopředu jsem nevěděl, že to se mnou takhle dopadne. Nebyl to v žádném případě můj cíl. Teď to pro mě takhle je a to omezení jde mnohem hlouběji. Pro mě je jediný existující Bůh tohle a dál už pro mě cesta nevede. Tady končím, což je paradoxně osvobozující. :)

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2024-08-11 11:58Je to jen zvířecí instinkt. Neřekl bych, že jsem to realizoval. Spíš mě to mateřství ovládlo a podrobilo si mou svobodnou vůli do té míry, že nic jiného nedává smysl.

Tak tak. to je ten ryzí základní instinkt. ALe těhle matek jsou biliony. A když se sejdeu u jednoho žvance a potřebuje ho pro přežití svých dětí jedna i druhá, tak se poperou na život a na smrt - stejně vážně a s absolutní samozřejmostí, jako samozřejmě cítí tenhleten instinkt.
A ani ve snu je nenapadne je, že se na to své mateřství mohou taky vyprdnout. Stejně umřou ony i jejich děti i děti jejich dětí.
A touž zavání lidstvím, moudrostí, svobodou  :)

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2024-08-11 13:01Tady končím, což je paradoxně osvobozující. :)
Osvobozující od svobody

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-11 12:56Vím to, co potřebuji vědět. Co nepotřebuji, tam nedohlédnu. Nejdál matně dohlédnu k přechodu ryb z vody na souš a k tomu, že jejich hadí těla pocházejí z dob prvních ještěrů a dinosaurů. To si zachovali do teď, i když už povstávají z velkých koček, což je jejich současná vrcholná fyzická podoba před proměnou do dospělce. Nevím, jestli archoni mohou nějakým způsobem cestovat mezi planetami. Každopádně na téhle planetě hnízdí od pradávna.
Ale zajímavé ne? Jak se jmenoval ten srandovní film či seriál o dinosaurech?
Napřed musíš zaregistrovat to pradávno. Pokrásně a hinduisticky to můžu říct, že tahle planeta je zázračná.. A v celé nekonečnosti takové není. Ne s bytostmi, co mohou pochopit sami sebe. Tohle je hodinářský zázrak. A jestli jsou někde jinde bytosti, .. Kdoví jestli maj Kabira a Šankaru...

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2024-08-11 13:08
Citace od: honzam kdy 2024-08-11 11:58Je to jen zvířecí instinkt. Neřekl bych, že jsem to realizoval. Spíš mě to mateřství ovládlo a podrobilo si mou svobodnou vůli do té míry, že nic jiného nedává smysl.

Tak tak. to je ten ryzí základní instinkt. ALe těhle matek jsou biliony. A když se sejdeu u jednoho žvance a potřebuje ho pro přežití svých dětí jedna i druhá, tak se poperou na život a na smrt - stejně vážně a s absolutní samozřejmostí, jako samozřejmě cítí tenhleten instinkt.
A ani ve snu je nenapadne je, že se na to své mateřství mohou taky vyprdnout. Stejně umřou ony i jejich děti i děti jejich dětí.
A touž zavání lidstvím, moudrostí, svobodou  :)

:) Samozřejmě, že jsem si kolikrát cvičně zkoušel říkat, že se na to můžu vyprdnout, ale nemůžu, nejde to, protože takovou myšlenkou popírám sám sebe. Já sám se na to nechci vyprdnout a nevidím smysluplný důvod, proč se na vyprdnout, i když své primitivní instinkty neumím moudře lidsky před lidským rozumem obhájit. Degradoval jsem sám sebe nevratně na zvíře, které sebe považuje za Boha a svou zvířeckost za božství.

Tohle božské páření a rození snad povznáší bytosti z nižších úrovní do suchozemské zvířecí a případně až lidské, ale zabil jsem tím svůj lidský potenciál.

Pedrito