Já jako malé já

Založil Paradoxy, 2024-08-17 16:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Paradoxy

Jestli má přijít šakti, ať přijde a jestli ne, tak ne🙂

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-18 18:42Dala jsem dotaz na poradně a odpověď je pro mě jasná a neproveditelná🙂 udělám to, že nebudu nic dělat🙂

Oni někteří šamšulové, co furt básní, jen buďte, jen buďte, jen buďte... atp, tak pokud si to jen nevypředstavovali z vyčteného, tak aspoň rádi zapomínaj, kolik té vnitřní práce to stálo je, než se v tom stavu stabilizovali. :)

Paradoxy

Však mi zapadá tvá odpověď s jejich, nevidím v tom rozdíl. A stejnak přijde to co je nejvhodnější pro mě🙂díky.

Paradoxy

Kopíruji Mírovu odpověď na mou otázku jak dát pozornost na pozornost. Mohlo by to pomoct i jiným, kteří mají stejný problém

Pozornost na pozornost je geniální. Nevyžaduje žádnou víru, koncepty hory textů a guruú. Je to přímá cesta. Také se tomu říká hledání posledního pozorovatele. Pozornost je stále zaměřena "ven" to znamená nejen ven do světa ale i dovnitř - na vnitřní představy, pocity nebo třeba do srdce atd. Ani to není "já pozoruji", prostě pozornost.Podaří-li se že se pozornost odvrátí od všech vnějších i vnitřních objektů k pozornosti samé... Je to velice intenzivní cvičení to zaměřování se na samu pozornost - asi to chce odhodlání, ochotu vše ostatní pustit, jakékoliv očekávání a jen "hledat" Ale to "hledání", nějaká vnitřní činnost. Pozornost nic nedělá. Jak hledat se nedá nějak popsat, něco nebo někoho následovat. Ale když když víme že ta pozornost je paprsek Absolutna, dívající se Boží oko, tak když se budeme intenzivně a trpělivě snažit, protože víme, že je to pravdivá cesta a nebudeme naprosto nic očekávat, nakonec se to začne více či méně dařit. Odvěký proud pozornosti se "obrátí".

Doufám Míro, že ti to neva, případně smažu.

Pedrito

Nemazat!
 :)