Poznej sebe sama

Založil Paradoxy, 2024-08-23 15:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-24 17:52Když já v tobě cítím dobro a pokud se prohlašuješ za ďábla, tak mi to od tebe nepřijde zlověstné.

Holt není ďábel jako ďábel... Zlý ďábel lže, a kdo lže, ten krade, a kdo krade, na životě druhých mu nezáleží... Takového démona náš hodný ďábel Honzam napíchne na vidle. :-)

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-08-24 18:02Já z toho zářícího slunce také cítím obrovskou lásku a dobro, a právě proto jsem ostražitý, protože "Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly."
Jaké dobré úmysly máš? Přijdeš mi spíš bez úmyslů...přání dobra mi nepřijde jako úmysl.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-24 18:08Jaké dobré úmysly máš? Přijdeš mi spíš bez úmyslů...přání dobra mi nepřijde jako úmysl.
Zatím snad žádné. Snažím se držet primitivních instinktů, pak budu sám sebou a užitečný.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2024-08-24 18:16Zatím snad žádné. Snažím se držet primitivních instinktů, pak budu sám sebou a užitečný.
v tom případě hledáš sebe sama stejně jako já :)

Pedrito

Paradoxy

Paradoxy

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-24 18:26hlavně nemyslet.
Člověk se musí od svých zažitých myšlenek osvobodit, když zhledá že ho vězní. Pak nemá jinou volbu. Ale uřčitě ani jogín při závěrečné práci nezahodí schopnost myslet, rozlišovat, a hodnotit... Jinak by práce jeho sdudia vyšla v niveč. Druhá věc je, když to je Jogi, že je to hra života, do které byl vržen. A ty vědomosti jsou pro něj hrou. Ne naopak.

honzam

honzam

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-24 18:50

Jo, a takhle ony to na nás dělaj :D  Ona tě nezakousne, co by dělala zítra?

Paradoxy

Ono zahodit vědomosti a přemýšlet jsou dvě odlišné věci, viď. Vždycky si u toho vzpomenu na to, jak paní Tomášová radila spojit rozum a cit :)

Paradoxy

V poznání sebe sama jsme se dostali k animě a animovi, dejme tomu takové dva protiklady. Muži v sobě nesou skrývanou animu a ženy Anima. Nemusí to být vždycky takhle nalajnovaný.

A vlastně když v sobě přijmeme ten svůj protipól, jsme celistvější a přestaneme projektovat tyto sobě skryté stránky do jiných osob a stane se tím, že začneme chápat víc ostatní lidi.

honzam

Každý chlap by si měl alespoň jednou v životě vyzkoušet těhotenství. Svět by se hodně změnil. I Miroslava by to změnilo.

Pedrito

Dostal jaem dárkové pivo, nějakou Ipu z pankerského pivovaru. Tak uvidíme.