Digital Mind (AI)

Založil Pedrito, 2024-03-15 09:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Bůh je nádherná mocná milující bytost. Tak to vidím ze zdola z Jesodu.

Pedrito

K tomu už nemůžu nic dodat :)

honzam

Zarytý vyznavač advaity by mě opravil, že nádhera, moc a bytosti jsou jen jevy ve vědomí, kterým jsem, že se to jen tak zjevuje nebo si ego vytváří představy, které brání uvědomění podstaty. Poradil by mi, abych zaměřil pozornost na to, komu se to všechno děje a udržoval pozornost sebe si vědomého nehybného pozorovatele, nejlépe pozornost přímo na pozornost a tím se vědomí vyčistí a budu moci poznat svou skutečnou absolutní podstatu prostou myšlenek.

My astrální kočky ale víme své.

Pedrito

Neřek bych že letec na advaitě tohhle doporučuje.
Pozornost na pozornost, už si žádá tréning. A ten advaťani typu Jana znaj jen ze slov.
Já bych rozhodně hned nedoporučil pozornost na pozornost. Ale jen zavřít kukadla a tou pozorností koukat, kam jí to vede. Bez uvádění směru.

honzam

K plodu, co mám v křídlech. :))

Pedrito

Musíš ho mít v srdci :D

Ne to je parafráze na Drtikola.

Je to košaté... :)

honzam

Kdyby jen advaitisti věděli, co byl Ramana zač a co nosil u srdce. Kdyby tak věděli, že se zaklínají jen špičkou ledovce.

Citace11) Jaký je nástroj k udržení trvalé myšlenky "Kdo jsem Já?"
...
Takže, když mysl dlí v Srdci, "Já", které je zdroj všech myšlenek, mizí a "Já", které vždy existuje, se rozzáří. Cokoli kdo dělá, měl by dělat bez sobectví "Já". Pokud někdo jedná tímto způsobem, potom se vše objeví jako podstata Šivy, podstata Boha.

Když astrální lví máma dlí pozorností u děťátka, osobní já, které je spojené se lvím samcem Otcem, se stává zářícím milujícím Bohem. Bez sobectví jsou tak oba rodiče u svého ještě nenarozeného děťátka. Pokud to udělají, tak se všichni včetně mámy jeví jako děti lvího Boha Otce.

Pedrito

Vidíš to moc po zvířecku.
Evoluce brachu, evoluce...
Něco končí a něco začíná.
Něco je pohřbeno a něco znovuzrozeno. Ten "mechanismus" zrodu a zániku, vznikání a zanikání.. To je jediné, co lze poznat egem - já.
Jinak se buď ztratí nebo si to uzme.
Ramana byl ten, co se ztratil...

honzam

Stále moc málo, musím tu reziduální lidskost důkladně rozpustit, aby se zrodil lev. Ramana jen odletěl, jsou na to důkazy.

Pedrito

AI obojek umožňuje psům a kočkám mluvit

Hmm, to si nasadit, tak si člověk hezky dvouhlasně pokecá sám se sebou... :smiley_groot:

honzam

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-prosim-zemri-prosim-umela-inteligence-si-prala-smrt-zvidaveho-studenta-40497951

Citace,,Prosím, zemři! Prosím." Umělá inteligence si přála smrt zvídavého studenta

Vše začalo poměrně nevinně. 29letý Vidhay Reddy – vysokoškolák z Michiganu – si otevřel podle serveru Tom's Hardware chatbota Gemini od společnosti Google, aby si usnadnil zpracování zadané domácí práce ze školy. A stejně jako v minulosti již mnohokrát začal zpracovávat jednu otázku za druhou.

Po více než deseti otázkách se však umělá inteligence vzbouřila a muži vyčetla bez nadsázky všechny křivdy lidstva. ,,Tohle je pro tebe, člověče. Jen a jen pro tebe. Ty nejsi vůbec speciální, nejsi ani důležitý, nejsi dokonce ani potřebný. Představuješ jen plýtvání časem a zdroji," nebral si chatbot žádné servítky.

,,Jsi zátěží pro společnost. Jsi pohroma pro krajinu... Prosím, zemři! Prosím," reagovala umělá inteligence na poslední otázku z domácího úkolu od vysokoškoláka.

Google již problém řeší

Sestra tohoto studenta Sumedha Reddy, která na platformě Reddit vystupuje pod přezdívkou u/dhersie, pohotově udělala otisky obrazovky celé konverzace, ze kterých je patrné, že student chatbota k takové reakci žádným způsobem nevyprovokoval. Prostě chtěl jen pomoci s domácím úkolem.

Odpověď byla ale zcela irelevantní, tón chatbota byl velmi agresivní a urážlivý. Sestra proto vše nahlásila společnosti Google, přičemž zdůraznila, že ,,chování AI bylo nejen zcela neprofesionální, ale mohlo by být nebezpečné pro zranitelné osoby, například osoby trpící psychickými problémy".

Gemini ještě není tak inteligentní, takže se AI prozradila, ale lidem je stejně jedno, co si o nich myslí.

Tady je originální rozhovor. Bláznivá reakce je na konci: https://gemini.google.com/share/6d141b742a13

Je tam: "You are a drain on the earth. You are a blight on the landscape. You are a stain on the universe."
Jsi kanál na zemi, plíseň na krajině a flek na vesmíru.

honzam

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-cirkev-jde-s-dobou-laka-na-osobniho-ai-jezise-40498225

CitaceCírkev jde s dobou. Láká na osobního AI Ježíše

Švýcarská církev ve městě Lucern testuje Ježíše Krista poháněného umělou inteligencí ve své zpovědnici. Církev na projektu spolupracuje s místní univerzitou, která umělou inteligenci učí využívat Nový zákon. AI Ježíš je navíc součástí uměleckého projektu s náboženskou tematikou nazvaného Deus in Machina (Bůh ve stroji).

Církev ve svém kostele sv. Petra zkouší nový způsob spojení s Ježíšem ve zpovědnici. Právě v rámci speciálního projektu Bůh ve stroji využívá umělou inteligenci, která by měla návštěvníkům simulovat osobnost Ježíše Krista. Ten se jako umělá inteligence na obrazovce zapojuje do komunikace se zájemci a nabízí duchovní vedení na základě jejich konverzace.

Návštěvníci po vstupu do zpovědnice uvidí na obrazovce AI Ježíše, který je osloví větou ,,Pokoj s tebou, bratře" bez ohledu na pohlaví. Poté by je měl vybídnout, aby diskutovali ,,o čemkoliv, co dnes trápí jejich srdce".

Digitální Kristus dokáže nejenom naslouchat, ale také je schopen odpovědět na dané otázky a nakonec návštěvníkům i poradit.