Ahoj Paradoxy!

Založil Pedrito, 2024-05-06 08:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 06:51
Citace od: Pedrito kdy 2024-08-22 02:13Tak to fialové Honzame vidím jako to tvé "rozšířené". :-) Jinak se většinou pozornost pohybuje různě v těch dvou prolínajích se srdcích. Teda původně to měla být srdce. Ale když jsem se na to kouk po chvíli, vidim dvě spojené osmičky... No psal jsem "mírně doprava..", načrt jsem to zrcadlově.
To je nějaký tvůj intuiční obrázek o Honzamovi? Co znamená pozornost do prava?

No tím kolem jsem chtěl vyobrazit kolo brahman.. a těmi dvěmi srdci ženský a mužský princip... :-)

Pedrito

CitaceNa poradně jsem trvale zabanována, Jana nesnese pravdu o sobě :) .

Proč jen se tomu nedivím? :))

Však si to dala do zákoníku, jinými slovy, "projev ke mě a mému dvornímu šášovi nevoli, a jedeš!"

Mistři jsou jenom zástěrka. Už jí došlo, že je nikdo nerozporuje. Že je to o tom, jak manipuluje i s nimi...

Paradoxy

Jo máš pravdu :) ale musím uznat, že včera a dnes ráno jsem se tam hodně bavila. Včera jsem se až řezala smíchy z toho, co jsem jí tam vyplodila. A doufám, že se zasmál i někdo jiný, byl to tak trochu účel zlehčit tu její poprděnou vážnost :) . Aby se tam ostatní uvolnili ze sevření.

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy 2024-08-22 08:15
CitaceNa poradně jsem trvale zabanována, Jana nesnese pravdu o sobě :) .

Proč jen se tomu nedivím? :))

Však si to dala do zákoníku, jinými slovy, "projev ke mě a mému dvornímu šášovi nevoli, a jedeš!"

Mistři jsou jenom zástěrka. Už jí došlo, že je nikdo nerozporuje. Že je to o tom, jak manipuluje i s nimi...

Teda vono jí to asi nedošlo, to jsem se asi unáhlil. ;D

Jinak jedinej, kdo tam pernamentně útočil na Mistry, byl Veil. A ten ban nikdy nedostal. Z toho jde taky vidět, o co a o koho že jí jde. A jakým metrem měří...

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2024-08-22 08:17Jo máš pravdu :) ale musím uznat, že včera a dnes ráno jsem se tam hodně bavila. Včera jsem se až řezala smíchy z toho, co jsem jí tam vyplodila. A doufám, že se zasmál i někdo jiný, byl to tak trochu účel zlehčit tu její poprděnou vážnost :) . Aby se tam ostatní uvolnili ze sevření.
Sranda musí bejt, i kdyby už koho banovat nebylo!

Paradoxy

No ještě chvíli a už nebude mít koho banovat, to máš pravdu :D. A bude to veřejná služba pro ni a pro doda :D . Na druhou stranu aspoň se tam konečně začnou dodržovat její pravidla a všichni budou spokojení :D .

honzam

Díky za obrázek. Sám jsem před časem vnímal vpravo od srdce takové svírání a tahání, ale necítím to tak, že by tam přímo bylo centrum vědomí, jak popisuje Ramana. Bůh jako osoba je nad hlavou mezi "rohama" jako takové slunce. Upřímně nevím, co tam vpravo je. Něco se tam dělo, když jsem takhle začínal bláznit, že jsem Bůh.

honzam

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-08-22 09:21Díky za obrázek. Sám jsem před časem vnímal vpravo od srdce takové svírání a tahání, ale necítím to tak, že by tam přímo bylo centrum vědomí, jak popisuje Ramana. Bůh jako osoba je nad hlavou mezi "rohama" jako takové slunce. Upřímně nevím, co tam vpravo je. Něco se tam dělo, když jsem takhle začínal bláznit, že jsem Bůh.

No centrum vědomí je v tom obrázku středem toho kola a zároveň těch srdcí. Ona ta naše "pravá strana", to je širý obzor... Souvisí s nadvědomím. A běžně v něj, až tam, pozornost přístup nemá...

Paradoxy

To je zajímavé, že dokážeš navnímat jiného člověka tímhle způsobem.

honzam

Píšu to nerad, ale myslím si, že lidé by měli vědět, jak to bylo a jak to je.

1) Ramana byl to, co se v křesťanství označuje slovem Satan. Co lidi zkoušel učit, byla jeho vlastní forma satanismu.
2) Jeho vyzařování a svůdnost tvrzení, že člověk je Bohem, silně působila na lidi a vznikl kolem toho kult. Jeho následovníci slepě papouškují a napodobují jeho výklad, aniž by tušili, o čem mluví.
3) Toho stavu sjednocení osoby s Bohem se nedá dosáhnout běžnou duchovní praxí. Člověka si musí vybrat sami archoni a přeměnit ho v jednoho z nich.

Paradoxy

Hele tohle mi nepřijde jako pravdivé. Hledat sebe sama je podle mě dobrá cesta k návratu k sobě.

Paradoxy

To že lidi nechápou, že oni jako osoby být bohem nemůžou, je věc jiná.

honzam

Teoreticky můžou. Já jsem Bůh, skutečně to tak funguje. Jsi v přítomnosti Boha a zároveň jím sama jsi jako osoba. Kdybych žil před sto lety někde v Indii, asi bych říkal, že jsem Šiva.

Já není Bůh. Já je ego, které se ale může za velmi vzácných okolností s Bohem propojit.