Pískoviště

Založil Paradoxy, 2024-10-02 21:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-10-09 19:39To nesmíš brát jako panovačnost.

Máš za to, že Ramana si dělal nějakej nárok?

Či že Šiva je nevyšší egoista - majitel? :D

Bůh si nepotřebuje dělat nárok. Svět mu patří.
Šiva je Hospodin ze Starého zákona. ... "Nebudeš mít jiného boha mimo mne."

honzam

Abychom se nezamotali do moderních zkreslených konceptů, tak tohle je Bůh/Šiva a Ramana (Pán zvířat):

https://en.wikipedia.org/wiki/Pashupati_seal

CitacePashupati seal
...
It had been claimed to be one of the earliest depictions of the Hindu god Shiva—"Pashupati" (Lord of animals) being one of his epithets, or a "proto-Shiva" deity.[9][11]

Vím to, protože mám taky rohy. ;D

honzam

Vidíte tu podobu?

honzam

Česky:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Pa%C5%A1upati

CitacePašupati (sanskrt पशुपति, paśupati), ,,Pán tvorstva", je jedna ze starších manifestací boha Šivy.

Pedrito

Kuš. Víš kolik je takových jmen toho prapůvodního?

Tahle linie, co razíš nemůže dát celý obraz. Ramana je ztělesněný Átman.

Bůh má srdce - ducha - Šivu - ukázáno např. Ramanou. Jeden z trojjedinosti. A zbytek hodíme na hnůj, to už udělala Džejn.

honzam

Víš, co znamená, když je někdo Tvůj Pán?

Panuje nad Tebou! Tohle je pravá podoba Boha.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-10-09 20:29Kuš. Víš kolik je takových jmen toho prapůvodního?

Tahle linie, co razíš nemůže dát celý obraz. Ramana je ztělesněný Átman.

Bůh má srdce - ducha - Šivu - ukázáno např. Ramanou. Jeden z trojjedinosti. A zbytek hodíme na hnůj, to už udělala Džejn.

Já jsem Otec, Matka je moje tělo a Dítě je moje srdce.

honzam

Ramana je polidštěný archon. V podstatě učí satanismus - jak se stát Bohem.

Pedrito

To přece vidíš, že ses nenarodil ze své vůle, že je tu Síla, na který jsi jakož zrozenec naprosto závislý. To je to jediné, od čeho se jako individualita odtrhnout nemůžeš. Jsi naprosto v zajetí skutečnosti, naprosté totality bytí. Chceš-li, prsou Matky. Můžeš být Šiva... Ale i Šiva má matku...

honzam

Jak jsem psal. Dohlédnu nejdál k rybám vylézajícím na souš. To vnímám jako vysvobození se z vodního prostředí, na kterém jsem byl úplně závislý. Já jsem jako individualita prastarý zvířecí Bůh panující věky nad Zemí. Honzam je moje loutka.

honzam

Jsem monstrum, na které se snažíš napasovat obyčejné lidské vnímání světa a sebe sama.

honzam

Tak jinak, více duchovněji. Všechno je ve vědomí a všechno je vědomím.

- Všechno patří vědomí jako jeho součást.
- Vědomí panuje nad vším, co jím je.
- Z vědomí se všechno v něm rodí.
- Vědomí je Šiva.
- Šakti všechno rodí.
- Všechno jsou to jejich děti.

Pedrito

Vůbec ne, je to jen vyjádření, jak to vidím. To není, dělej to tak, a budeš jako já... :D
A i já si nevezmu tvou vizi... Je to ego? Možná to je cit, co člověk cítí. A blízek, až in je mi Miroslav. Šel podobnou cestou, cestou hořící Touhy. A tak je trochu potíž to spárovat, kde byl průběh jiný.

honzam

Já taky všude opakuju, že jsem příšera, a že číst, co píšu, je na vlastní nebezpečí. Nikomu neříkám, že dát duši Ďáblu je dobré. Je to tím nejhorším, co sám sobě můžeš udělat. Oddělíš se od ostatních lidí a výhledově se navždy zabiješ.

honzam

Neidealizuj si Ramanu, jako že učil nějaké dobro a lidé si pomohou, když ho budou následovat. Kdo to opravdu realizuje, pomůže planetě a ostatním bytostem, ale sám sebe zabije.