Pro Evulínu, i když tu není

Založil Pedrito, 2024-10-27 10:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Evulína

Teď jsem vysávala a u toho ještě přemýšlela... :-)
Tak nějak bych řekla, že se ta vyhraněnost nebo řekněme přitažlivost, nepřitažlivost objeví až v momentě vstoupivší právě té zmiňované sexuality (díky salmo).
Sexualita je podle mě právě ta objebivší se v jistém věku u jedince - dítěte ta síla, která jak psal salmo otevírá zámky, aby jeden zacvakl do druhého, lépe by bylo říct MAGNETY. Póly.
U magnetů je to nejvíce patrné a to všichni známe.
Jsou dva magnety a buď se navzájem ty dva magnety odpuzují, nebo se k sobě v okamžiku přicucnou, spojí....

No jo, co s tou sexualitou. Jakou hraje roli v našich životech, ve světě.
Podle mě je to síla - já někdy nazývám sexualitu = krev, která dává vznikat novému životu. Je to tak i doslova, že áno. A může mít různou formu - chtíče - dobývat, zozsévat, rodit, plodit, hnízdit atd. a to dává vznikat i jistým emocím jako potřebě vlastnit, žárlit, bránit, útočit, podléhat atd. - což je v důsledku BOJ.

Ale může mít i jemnější formu, ne tak vyhraněnou na ten BOJ výše popsaný. A to je podle mne potřeba?, touha? s někým být, cítit přítomnost toho druhého, sdílet s tím druhým, usmívat se jeden na druhého, sdílet společné zájmy atd bez potřeby sexuálního (hrubého) dobývání, pronikání a přijímání, bez potřeby fyzického kontaktu těl.
Pořád to je jistá forma sexuality a i tady se může objevovat a objevuje emoce jako žárlivost, zklamání, lítost, ale i radost, protože tady je ten druhý a smutek, když tady není, protože nemáme s kým sdílet a my potřebujeme s někým sdílet, že áno. Jinak bychom si připadali jako ztroskotanci na pustém ostrově a ztroskotancem na pustém ostrově určitě nechceme být...
Několikrát jsem kdesi psala, že člověk není ostrovem sám pro sebe...
Není..., ale měl být být hlavně přístavem.... :-)

No a pak tady máme ty mudrce, kteří jsou, podle naše měřítka, těmi ztroskotanci na pustém ostrově a vystačí si sami se sebou...., sluncem, vodou, vzduchem..., přírodou.
Kde již žádná sexualita není a neexistuje, proto tu nejsou ani žádné emoce.
Vládne tady jen mír a klid.
Klid být.

Bytí samo.

To jsem se nějak rozkecala, jdu dále mávat hadrami po bytě :-)

Paradoxy

Ty ses u toho vysávání opřela nejen do vysavače, ale i do mysli a myšlenek :) . Je to pěkná úvaha.

Jo prostě to do sebe zapadne jako magnety, je to tak vlastně se vším, viď :) Buď se to přitahuje nebo odpuzuje, a přitahování má v sobě zárodek odpuzujícího a naopak.

Paradoxy

Když se nad tím zamyslím já, nedokážu se k odpovědi ani přiblížit.

Na hormonální úrovni mi to přijde tak, že zpětně tak cca čtyřicet a více let je na vzestupu hormonální antikoncepce a určitě i přes braní prášků spousta žen otěhotněla. To samý umělé oplodnění, kolik hormonů musí žena v tom procesu brát. A to nemluvím o tom, že hormony jsou díky tomu všude volně.

Evulína

Citace od: Paradoxy kdy 2025-02-18 12:33Ty ses u toho vysávání opřela nejen do vysavače, ale i do mysli a myšlenek :) . Je to pěkná úvaha.

Jo prostě to do sebe zapadne jako magnety, je to tak vlastně se vším, viď :) Buď se to přitahuje nebo odpuzuje, a přitahování má v sobě zárodek odpuzujícího a naopak.
Hlavně to potřebuje "to/toho druhého".... :-)

Evulína

Citace od: Paradoxy kdy 2025-02-18 12:39Když se nad tím zamyslím já, nedokážu se k odpovědi ani přiblížit.

Na hormonální úrovni mi to přijde tak, že zpětně tak cca čtyřicet a více let je na vzestupu hormonální antikoncepce a určitě i přes braní prášků spousta žen otěhotněla. To samý umělé oplodnění, kolik hormonů musí žena v tom procesu brát. A to nemluvím o tom, že hormony jsou díky tomu všude volně.
Je to možné....
Ale jak jsem psala o těch našich dvou vnoučatech, že se tam, možná rýsuje jiná orientace, obě matky, tedy snachy, horm. antikoncepci určitě nikdy nebraly, ale je fakt, že je všude jinde..., protože mi přijde, že je takto orientovaných lidí čím dál tím více...

Evulína

Ale vlastně mohlo by to být, protože člověk je součástí přírody tak, jako zvířata a aby u zvířat nevznikala chuť na samičku, samečka, tak se dávají vykastrovat...
Což sice nevím přesně, co to tedy je konkrétně, u samečků asi že se odeberou varlata a u samiček vaječníky? Jsem chtěla napsat, že se jim zašije vagína :-)))))))))))))))))))))))))

Evulína

Ještě přemýšlím nad tím, jestli u zvířat existuje homosexualita....???

Paradoxy

Citace od: Evulína kdy 2025-02-18 13:08Je to možné....
Ale jak jsem psala o těch našich dvou vnoučatech, že se tam, možná rýsuje jiná orientace, obě matky, tedy snachy, horm. antikoncepci určitě nikdy nebraly, ale je fakt, že je všude jinde..., protože mi přijde, že je takto orientovaných lidí čím dál tím více...
Taky mi přijde, že je takhle orientovaných lidí víc než dřív...ono všech jinakostí je víc než dřív. Volné vztahy, nebo třeba vztah dvou mužů s jednou ženou a naopak ( ne že by spolu všichni tři spali, ale prostě mají vztah), taky je polyamorismus atd. Podle mě to z části souvisí s tím, že se lidi mají poměrně dobře a je svoboda všeho, tak se zkouší kde co, tím neříkám, že je to špatný, myslím, že já kdybych se měla o muže dělit s jinou, byla by to pro mě tvrdá zkouška.

Paradoxy

Citace od: Evulína kdy 2025-02-18 13:20Ale vlastně mohlo by to být, protože člověk je součástí přírody tak, jako zvířata a aby u zvířat nevznikala chuť na samičku, samečka, tak se dávají vykastrovat...
Což sice nevím přesně, co to tedy je konkrétně, u samečků asi že se odeberou varlata a u samiček vaječníky? Jsem chtěla napsat, že se jim zašije vagína :-)))))))))))))))))))))))))
:D

Paradoxy

Citace od: Evulína kdy 2025-02-18 13:22Ještě přemýšlím nad tím, jestli u zvířat existuje homosexualita....???
Kdysi jsem viděla dokument o vlcích, kdy homosexuální jedince vyhnali ze společenství. Náš pes ( fena) obskakuje psy, no děsný. A nejde nám ji to odnaučit. Vzali jsme si ji totiž už jako roční, něco málo jsme ji naučili, ale jde to ztuha. Na druhou stranu je schopná nás chránit před nebezpečím.

Evulína

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-02-18 00:04PS: Stačí, když to vysvětlíš na polarizaci jingu a jangu, ženské a mužské energii...

No, jin a jang v taoismu.. je jako tamas a radžas ve védách... Ve védských naukách je ještě sattwa, jako jejich harmonický střed. V taoismu je ta harmonie vyobrazena jako ty tečky protilehlých barev. Že v každém tomto ženském a mužském aspektu (nebo spíš principu) Čchi, Prány, je přítomen jeho protipól. V kosmu je to vyvážené, v souladu, přirozeně vanoucí z Tao, dech Brahman. Z toho se rodí svět, hvězdy, planety, bytosti.. věčný pohyb... A jak jinak než k obrazu Toho, čili v lidském soužití je to obraz-odraz-vztah (upraveno :D doplněno) ženy a muže.. Jenže v našich tělech se rozvinula navrch svoboda citu a rozumu - mysl. A s ní ta osobnost. A ta s tím jinem a jangem (a gunami) jaksi hospodaří....
Nevím nakolik v tom hrají roli geny a hormony, i ony jsou tvořeny jimi, v tomu dané rovině. A říká se, že jaký si to mysl udělá, takový to má. Tak si to možná s sebou stále přenášíme od zrodu ke zrodu - ty a ony rysy, sklony, tendence... Či duše (džíva) nechce, nemá sílu, opustit podobu svých předchozích inkarnací.. Anebo obojí dokupy a ještě něco k tomu.
:)

Salmo1cz

Víc jich není, jenom momentálně je nehazíme do kotle a mohou se volně pohybovat... třeba v Evropě.
O sloučeninách to není, je to o tom že některé látky se přitahují a reagují spolu a jiné se odpuzují.
Je to takhle udělaný, láska a nenávist je pohyb.
Ti lidé se takhle už narodí a když je znáte odmala tak je to i vidět.
Mají jinou motoriku, trochu jiné estetické vnímání, vyjadřování ATP.

Pedrito

Guny - tři struny šamisenu
spodní a vrchní zdvojená
jinem a jangem v zenu.

Pedrito

Legenda:

Čchan je čínský výraz odpovídající sanskrtskému džhána a označující specifickou formu buddhismu, známou na západě pod japonským jménem zen. Čchan vznikl v Číně pravděpodobně v 6. století, podle tradice byl v této době přinesen do Číny indickým mnichem Bódhidharmou. Avšak je zřetelné, že tato buddhistická škola byla silně ovlivněna taoismem a obecně i čínským způsobem uvažování kladoucí silný důraz na intuici na rozdíl od Indie, kde byla vždy zdůrazňována racionální analýza a systematické rozebírání nauky.

-Wiki-
  :)