Meditace

Založil Pedrito, 2024-11-30 17:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-01 16:09Co se těmi zrozeními prolíná je to podvědomí, jako nitka plná uzlíků, ty v nás ožívají,

V kom ožívají, když podle Tebe ego teprve vznikne z těch "uzlíků"? Myslíš si, že my nejsme ega?

Koukám, že Jana má na Tebe s tím jejím "v nás"/"ve mně" docela velký podvědomý vliv. Zeptej se vostalpetra, jak to je a co je ego.

Pedrito

Je dle mě důležité, když už o tomhle rozjímat, to brát od toho "prapočátku". Ale ten se v čase nenachází, je zdrojem i toho prostoru a času. Miliardy miliard let... Jít z toho ega pozorností pod a níž a hloub - meditace - tak dojde ten pohled na "dno" - základna rozletu. Všechno bytí, čas i prostor je "kolem".. Je. I ta ega tam jsou. Co zrovna jsou. Jsme i ega. Ale nejen.

honzam

Samozřejmě, že my jsme jen ega. Nejdřív je ego a pak teprve "my", "v nás" a podobná ztotožnění.

Pedrito

To jsou úhly pohledu. Co řek např. Ramana o egu? Já si to nepamatuju, ale přišlo mi to trefné, když o tom tuším Petra mluvila. A ty myslím Ramanu rád.
Ego je v tvém pojetí dítě Duše, v nějaké personifikaci, proti tomu nic nemám. Pedro je určitě ego. Ale ego které ví, že je ego. To je jistá výhoda před egy, co si myslí že ega nejsou. Dává to prostor pozornosti k odosobnění. A i k úsměvu nad tím, když ego pojme ideu že je Bohem.
Já vím jak vznikám... i jak zanikám... Utřel bych si nad sebou slzu, být z toho smuten, ale nějak mi to nejde. "Všechno je jinak."
 :)

honzam

Zeptej se na ego vostalpetra. Ramana byl božské zvíře, které ztotožnilo ego s Bohem a následkem toho popletlo spoustě lidem hlavy.

Víš co říkal Tolkien? Nikdy se nesmějte živým drakům! Uvědom si, že se mým prostřednictvím bavíš s celou legií okřídlených bytostí kolem planety. Dokud jsi tady na Zemi, tak Tvůj Bůh jsem já a nebudeš mít jiného boha kromě mě...

To je konstatování skutečnosti a ne přikázání ;D

Pedrito

Jsou tři Matky, tři Šakti, Jedna vládne božské vůli, druhá vědomí a třetí pozornosti. Je jednou, co se stala třemi. V podstatě nejvyšsí Archandělé, abych to přiblížil tvému vnímání. Pak je to spíš had s třemi hlavami. Ale, co nevidíš, je vývoj, ty vidíš jejich plození tak, že napřed zrodí ega, a jim těla. Opravdu se ti to tak jeví?
Jinak této trojici (nezaměňovat s biblickou tojicí) se taky říká AUM...

honzam

Já jsem Otec i Matka a rodím ega v hadích tělech, která se pak rodí fyzicky. Takhle ses narodil dávno předtím než ses stal člověkem Pedritem. Mě lidská náboženská symbolika zase tolik nezajímá. Jsem zvíře. Představ si, že mluvíš s kočkou, která má jako tlumočníka člověka honzama.

Mé vnímání je zvířecí. Hinduistické Matky/Archandělé jsou nějaké lidské pobožnosti. My jsme tady lítali dávno před náboženstvími. Už jsem Ti snad názorně vysvětlil, že AUM má původ ve lvím řevu.

Pedrito

Dobře, tak z čeho jsi vznikl ty? Z cěho vznikly létající kočky? Očekávám jasnou odpověď. Jestli neznáš původ a důvod, a jen létáš a plodíš, je mi to podezřelé. Já nejsem jen nějakej takovej Pedrouš egouš, co zblajzne vše, kdo mu co říká. ;)

honzam

Taky jsem se narodil z létající kočky, která se narodila z létající kočky, ... která se narodila z létající dinosauřice, ... která se narodila z nějaké vodní potvory Tiamat. To je ten vývoj. Bohužel nedokážu s jistotou říct, jestli se praprapředci nějak vyvinuli tady na Zemi nebo přiletěli z jiné planety.

Jestli Tě to tolik zajímá. Budu na tom pracovat. :)

Pedrito

Na tebe tradiční duchověda neplatí. Ale ani té netradiční nerozumíš. A já neřikám že je někde stanoviště. Ty rozumíš jen tomu, jak to vnímáš, a já ti říkám, že to není konečná. Mám dojem, že jsi tuze hledal, a přečet co šlo. Abys pochopil, co se v tobě dralo napovrch. A rady sis s tím nevěděl. Mnohý by asi zamířil do blázince, ale tys to přijal. Prostě máš ojedinělý způsob vnímání. Jen trochu zapomínáš na "širší" plochu. Kde už je to pro tebe nepodstatné. Jak si myslíš, že to skončí? Co tu po tom zbyde, až to nebude viditelné?

honzam

Je to naopak. Skoro nic jsem nečetl, abych se nezbláznil. Tvrdě jsem meditoval, aby ta proměna proběhla. Mě nezajímá, jak to skončí. K ničemu to nepotřebuji vědět. Je mi to jedno. Jestli existuje nebo neexistuje svět, je pro mě stejné.

honzam

Nesnaž se do mě vcítit. Nejde to. Člověk toho není schopný, tolik je toho jinak.

Pedrito

CitaceBohužel nedokážu s jistotou říct, jestli se praprapředci nějak vyvinuli tady na Zemi nebo přiletěli z jiné planety.
To je úplně jedno, i kdyby nás tu zasadili, tak mě zajímá, jak vznikli oni, mě zajímá "první kočka" :)

honzam

Enúma eliš říká:

CitaceKdyž nahoře nebesa nebyla pojmenována,
dole země jménem nebyla zvána,
tu prastarý Apsú, jejich zploditel,
a životodárná Tiámat, rodička veškerenstva,
své vody smísili dohromady.

Budu na tom dělat. :smiley_cat:

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-12-01 19:12Je to naopak. Skoro nic jsem nečetl, abych se nezbláznil. Tvrdě jsem meditoval, aby ta proměna proběhla. Mě nezajímá, jak to skončí. K ničemu to nepotřebuji vědět. Je mi to jedno. Jestli existuje nebo neexistuje svět, je pro mě stejné.
Znáš toho mnoho, abys nic nečet. Svět existuje, nejen my.