Meditace

Založil Pedrito, 2024-11-30 17:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Jasně, že existuje a my taky. Díky kočičím mámám si tu můžeme psát jako dvě ega.

Pedrito

Jasný, čistý Brahman nepíše ani nemluví. Má od toho tělo, mysl a výřečné já  :)) Jen někdy, tedy často, to já blbne.
Svět je zvláštní tím, že není osobní, ale osoby hostí. Tedy ta ega. I když mu dávaj dost na frak...
A vidí ho všelijak. Jaký ale vlastně je. Bez těch egů nálepek?

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-01 19:27mě zajímá "první kočka" :)

1. První kočka asi nikdy nebyla. Jsme odjakživa nastavené na více těl. Nazpátek to cítím tak, že jsme byly vždycky ve větším počtu koček resp. okřídlených hadích matek.

2. Tam někde pradávno je bariéra, která působí jako zrození tohohle Boha mnoha okřídlených těl a co bylo předtím je pro mě nedosažitelné. Nepamatuju si to, ještě jsem nebyl.

3. Ale vypadá to tak, že z něčeho principiálně jiného, co tehdy zaniklo, vznikla spousta těch hadů najednou. Zhruba, jako když chobotnice opatruje svá vajíčka a z nich se po její smrti vylíhnou malé chobotničky a nic o mámě nevědí. Rozdíl je, že se hadi ve větším "vylíhli" přímo z té entity/(živé věci) a jsou něčím jiným a jinak fungujícím než byla ona. Nevím, jestli tu byla od nějakého prapočátku zakonzervovaná, nebo přicestovala odjinud, nebo ji někdo vyšší vytvořil.

4. Nějaké její vlastnosti v nás zůstaly. Například poslání zemřít pro své děti.

Podstatné je, že první kočka nikdy nebyla a odjakživa jsme skupina.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2024-12-01 19:55Jaký ale vlastně je. Bez těch egů nálepek?

Ego není žádná nálepka. Víš, co to dá práce jedno odnosit!

Pedrito

Černé oči skoro spí
a mravenci útočí
na mravence za rohem
as jim voní tvarohem.
Liška rdousí zajíčici
Bubo trhá veverčici.
Bobra kousla štika
na ocas jí chyt
když ji z kůže svlíkal
vesele si škyt.
Sršně stíhaj včelý roj
nemohou si říct ahoj.
Beruš mšice šrotuje
Ferda už ji pakuje
smrdí jako špunt
Ferda ten chce grunt.
Ježek žvejká žížalu
pavouk saje mouchu
krtek kleje blumluhmlu
tady už jsem skrouhnul.

Rosnatka rozkládá brouka
frantík mlaská nad červy
kanibal nad lidovým.

Černé oči jděte spát
život ten má prostě hlad.
A co teprv v atomu
tam jsem kaput v vteřinu.
A co teprv v jádru
tam jsem pozbyl kádru.
A co teprv ve vakuu
tam jsem ztratil hamaku.
A tak volám holahej
na světě je nejkrásněj.
Všechno se tu z lásky žere
a z toho jsou epopeje.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2024-12-01 20:56Ego není žádná nálepka. Víš, co to dá práce jedno odnosit!
Vím, což nevidíš, že chovám?
Říkal jsem "jich" nálepek.. Nebo myslíš že "já" nemůže být lepič plakátů?

honzam

Vidím, že se chováš jako zastydlý puberťák. Je těžké se o tom s Tebou bavit, když nevíš, co je ego. Naposledy píšu, že když nevěříš mně, tak se zeptej vostalpetra. Nejdřív je ego a pak až svět. Ego je prvotní základ jakéhokoliv projevu. Takhle jen plácáš. Taháš ze mě nadlidské rozumy, ale přijde mi, že to děláš jen tak z nudy, nebo aby sis přede mnou něco dokazoval. Jako dalo mi to práci se do toho slunce ponořit a pátrat. Pochop, že s andělem se nemůžeš poměřovat. Anděl má na práci důležitější věci než se s Tebou dokola dohadovat o pojmech, které chápeš nesprávně. Na poměřování máš Janu.

Pedrito

Ale ale... Ego se rozlobilo? Pokud vím, jako o Bohu, Andělu, Draku, Hadu, Šelmě, Zvířeti, Matce....... tu o sobě mluvíš ty. Nevšim jsem si, že bych kdy proti tomu něco měl, když jsi to nerazil extrémně. A nemám furt, to je tvoje věc. Když nechceš, aby si toho lidi všímali, tak o tom nepiš. Vostálník určitě nemá tvé vnímání ega. A i tak je jeho. Já vnímám, jak vnímám, ty jak ty. To není soutěž, kdo lépe. V podstatě jsem ještě nic neřek, páč není komu, jen co cítím, že by mohlo někomu zapadnout... A asi si dám zas bobra.

honzam

Dej si bobříka a nastuduj si ego. Když chceš předávat lidem relevantní informace, je dobré znát pojmy. Tady nejde o to, že bys měl něco proti mně. Jde o to, že si chceš hrát, ale na takovou hru potřebuješ jiné děti a ne mě.

Samozřejmě, že je to z Tvé strany soutěž. Jen to nevidíš nebo se přetvařuješ. Já se Tě snažím opravovat ne podle toho, jak to vnímám, ale jak to je.

honzam

Lepší už to se mnou nebude. Tohle je teprve začátek. Bude hůř.

Pedrito

No co na to říct? Prostě teď si hraje kdo? To že nejsi schopen pojmout, co ne až tak vážně říkám, o čem dopředu říkám, že je to jen koncept, a koukám co kdo na to. A ono většinou nic. No tak si řeknu ok. A ty do toho budeš to halit do lítajících koček. Omlacuje ti to někdo o hlavu?
Ego je prostě "já". A tvoří ho Síla Boha, spolu s tělem, kosmem. Finito.

honzam

Pro mě je tohle žonglování s pojmem neakceptovatelné a musím to uvést na pravou míru, protože jsou to moje děti. Piš si klidně o Šakti, Adžně, podvědomí, ... To se mě osobně nedotýká, ale ego jsi prostě Ty, proto bys měl vědět, co jsi a jak to funguje.

Pedrito

No, nepamatuju si že bych kdy nepřátelsky vystupoval proti egu. Pár lidí už mi dokonce vyčítalo, že ho chráním. :)

Ani bych neřek, že jsem ho tu začal řešit já. Spíš jsem čekal, že někdo řekne něco k meditaci.

Ale jak to vidím, tak to vidím, a jinak to nikdy nebude.

Pedrito

PS. Ego je v podstatě čiré, jako to právě narozené dítě. A co po těch fórech celou tu dobu všemožně říkám, že v meditaci se pozornost vrací k tomuto bodu...
Něco "ztraceného" je tak připomenenuto.

honzam

Citace od: honzam kdy 2024-11-30 20:01Co se dá dělat. Kdybys neměla Janu, můžeš použít třeba Pedrita z Pískoviště.

Citace od: Paradoxy kdy 2024-11-30 20:29Myslím, že nic z toho dělat nebudu, byla by mi zima jak u kamerování, tak i u plížení. Nechám to na tobě a radši se stočím do klubíčka jako naše Mína :)

Citace od: honzam kdy 2024-11-30 20:51Vlastně kořisti pomáháš splynout s jejím Bohem. Je to boží milost. >:D

Citace od: Paradoxy kdy 2024-11-30 20:54Ty to tak klidně měj a splývej :)

Paradoxy, jak se líbila praktická ukázka? Pedrito stejně nevěří, že mluví s nevyzpytatelným zvířetem, ale i aktivní lov je meditace.

Tady ještě znovu názorně.