Praxe

Založil Petra, 2024-12-19 13:17

Předchozí téma - Další téma

Miroslav a 2 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Já se vzdávám. Dokud si Miroslav nezmění avatara, nejsem schopný diskutovat jako člověk. Rozeberte to, jak potřebujete. Díky za reakce.

Paradoxy

Já mám u tebe jasno ve svým vlastním chápání a to mi stačí :) Pravdě je to jedno, viď :)

Salmo1cz

Miroslav drží basu.
Já jsem rebel,ale zase krmim 8 zatoulaných koček a dělám jim pelíšky.
Kočičí smile tu není... škoda.

honzam

Je vedle běžícího pejska. [VÍCE] ->  :smiley_music:  :smiley_salesman:  :sport_006:  :smilie_animal_dog:  :smiley_cat:

Salmo1cz

Hm to je slabota, vedle je hezčí takovej opravdicky kočičí.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-02-09 12:28Bůh jako entita je tak moc skutečný, jako váš vlastní lidský otec. Tvrdit, že je Bůh jen představa mysli, je projevem velké duchovní pýchy. Můžete o tom diskutovat, ale Pravda všechno přesahuje.
Nikdo netvrdí, nebo jsem si nevšim, že Bůh je představa mysli. Ale ne že by si ho mysl nemohla představovat.
Jenže mysl taky není samostatná entita, jak jde éterem. A Bůh je opět širokým pojmem. Co vím tak Ježíš řek, že je duchem lásky a pravdy. Tedy nikoliv hamižným individuem nabádajícím k vyvražďování nevěrných... Kteří posedlí Ďáblem sepsali taková moudra a nazvali je Slovem božím?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-02-09 16:37Je to kus. Dal bych si říct. :))

https://www.istockphoto.com/cs/fotografie/tygr-gm91430220-4319714

Sežral by tě, ani by nemrk, nebo jen tak labužnicky :)

honzam

:smiley_cat:

Čas je v UTC ... +1 hodina pro Středoevropský čas

Extrémně vzácný výboj elektromagnetické energie Země začal včera po 18. hodině a pokračoval do pozdního večera.

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2025-02-09 12:43Mahakálí, to je aspekt matky, který ve mně rezonuje a který v sobě nechávám působit
Pěkněš to vyjádřil Aurobindo (vedle ostatních aspektů Matky" ve své knížečce "Matka".

Mahakali.

Ne rozsáhlost, ale výšky, ne moudrost, ale síla a energie jsou její zvláštní mocí. V ní je zdrcující intenzita, moci plná vášeň dovršené vůle, božská prudkost, která rozdrtí každé omezení a každou překážku.

Její celá božskost vzpíná se zářiplně k bouřlivé činnosti. Miluje hbitost, okamžitý a účinný zásah, rychlý přímočarý úder, frontální útok, který smete vše, co se mu staví v cestu.

Děsivá je její tvář pro Asuru, nebezpečný a nemilosrdný postoj proti těm, kteří nenávidí Božskost , neboť ona je bojovníkem světů, který nikdy z boje neuhne. Nestrpí žádnou nedokonalost, zachází tvrdě s každou nesnášenlivostí v člověku, a je přísná k těm kdo tvrdošíjně vytrvávají v nevědomosti a temnotě. Její hněv proti zradě, lži a zlomyslnosti je prudký a strašný. Rozhodně a okamžitě udeří její bič, neboť lhostejnost, lenost a nedbalost v božském díle nestrpí; v nutném případě bičuje opozdilce a ty, kdo spí, ačkoliv by měli bdít, aby je vyburcovala bolestí.
Rychlý, svědomitý a svobodný impuls, absolutní jednání bez výhrad a plamenná snaha, to jsou gesta Mahakali.
Její duch je neoblomný, Její hled a její vůle stoupají do výšky jako let orla, na stoupající dráze jsou její nohy hbité a její ruce jsou hotovy trestat i pomáhat.

Neboť i ona je Matka a její láska je zrovna tak prudká jako její hněv, a její dobrota je hluboká a náruživá. Je-li jí dovoleno s veškerou účinností zasáhnout, zlomí v okamžiku jako hračku každou překážku, která se snažícímu staví do cesty a nepřátele, kteří ho napadají, rozdrtí

Jak silně se obává protivník jejího hněvu a slabý a ustrašený se leká její vášnivé prudkosti, tak mocně miluje a uctívá ji veliký, silný a šlechetný, nebo oni cítí, že její úder drtí v nich všechno protivící se a přeměňuje to v energii a dokonalou pravdu, nesprávné a zrůdné napravuje, nečisté a škodlivé vyvrhuje. Bez ní by trvalo staletí to, co se vytvoří za jeden den, bez ní by byl Ananda vzdálený a vážný, byt mírný, něžný a krásný, postrádal by planoucí radost její absolutní intenzity.

Ona dává poznání vítězně jiskrnou moc, stupňuje krásu a harmonii a pomalému a těžkopádnému úsilí o dokonalost propůjčuje vzmach, který zmnohonásobí každou schopnost a zkrátí cestu.

Může být uspokojena jen nejčistším nadšením nejvyšších vrcholků, ušlechtilými cíli a nejširším rozhledem.

Neboť v ní je vítězná síla Boha a dík jejímu ohni a její strhující vášnivosti může vykonat to velké poslání – ne později, nýbrž nyní...

Kouknu jestli se ta knížka dá sehnat :)

V hinduismu je kolem Adi Šakti spousta podobenství. Na Pudžích se čte jejích tisíc jmen.
A těmi velkými aspekty, z jejihž působení se odvíjejí i všechny ostatní, jsou právě Mahakálí, Mahalakšmí a Mahasarasvatí. Ona je to furt jedna síla, tohle jsou její hlavní atributy. A tady vzniká i ten "akord" Óm.

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-02-10 12:03Kouknu jestli se ta knížka dá sehnat :)

Já ji mám ze samisdatu, vlastnoručně jsem si ji opsal. Ani nevím, jestli vyšla. Byl jsem v kontaktu s překladatelem Aurobinda. Překládal i Aurobindův překlad a komentáře k Bhagavadgítě, také nevím, jestli to nakonec spatřilo světlo knižního trhu.

Pedrito

Pedrito

Tu Bhagavatgítu jsem tam viděl... Ale myslím že než Janíček už to nikdo líp nepřeloží. :)

honzam