Praxe

Založil Petra, 2024-12-19 13:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

honzam

Kdysi před lety mi Jana na naší schůzce řekla, že jediné opravdové nebezpečí na duchovní cestě je, když Hadí síla vyleze solar plexem. Popisoval jsem jí, že ten had samička mi vystupuje ze solaru a táhne se po přední části těla nahoru pod bradu a pak jeho hlavička vystupuje ven čelem. Neřekla mi, proč je to nebezpečím, ale já už to teď díky vám vím. Opět jsem ve svém bádání pokročil dál. V jedné věci jsem se mýlil a nebyl sám k sobě upřímný.

Pedrito

Nevím kam duchovňáci chodí na tyhle informace, že Kundaliní vystoupí spodem a břichem a středem a krkem.... Ona se leda v nějaké čakře zastaví, protože je v ní blok, který pozornost neodhalila, není tedy zvědoměný a nemůže jí tak být odevzdán, rozpuštěn... A pokud ho ta pozornost ne a ne uvidět, tak se Kundaliní stáhne zpět do křižové kosti. Teprv až ji je vše odevzdáno, vyčistí to. A může Sahasrárou ven. Ona občas vzestoupí spontánně, jen jedním nádím z obrovského počtu, bez toho aniž by ji pozornost požádala. I to stačí vnímavému pro povšimnutí. A když nic, tak nic. Nepůjde proti svobodné vůli svých dětí.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-02-14 10:08:smiley_cat:

Vědci prý teď někdy zaznamenali podivuhodnou aktivitu Zemského jádra, jako by měnilo tvar...

Jen netuším, jak to vůbec můžou změřit.

Pedrito

Ono se o těhle věcech píše ve starých védských textech, i jedna upanišada ze 108 je tomu věnovaná. Tak jak to vypozorovali a prožili tehdejší jogíni. A nebezpečí tu je, nikoliv však ze strany Kundaliní, jak si mnozí myslí. Ten její spontánní vzestup se děje nejvnitřnějším kanálkem - Brahma nádí. A píše se, že celkem je těchto vláken 3 x 7 = 21 a to na sto osmou.. To nevím, jak k tomuto údaji tehdy došli, ale to podstatné není. Dnes se mluví hlavně o dvou krajních a středovém. A všemi těmi vlákny Kundaliní stoupá - postupně se rozšiřuje z toho nejvnitřnějšího až k těm krajním. Hodně lidí to vnímá uvnitř jako plameny... A čím víc se k těm krajům blíží, spalujíc v nich ty podvědomé negace, tím rostou i určitá nebezpečí. Prožtože Ida i Pingala končí v pravé a levé části mozku, kde se odehrává to myšlení a pociťování, to co se takhle vnímá - osobní já. Tehdy si toto individuání já může začít myslet, že dosahuje velkých duchovních úspěchů a začne si Kundaliní přivlastňovat, manipulovat ji, a ona se okamžitě stáhne zpět... Ale ego už má vědění a zkušenost, a přesvědčení.. že dosáhlo Nirvány. Prostě se k tomu připoutalo. Jenže Čistá Síla už je pryč, nikdy nebude podporovat egoismus, nahradí ji představy, a nějaký čas to potrvá, než to jáčku dojde. Horší je, když začne tlačit na pilu a provádět nějaké nečisté techniky... Tím se probouzí tzv Ekadéša rudra, a z toho se to ego opravdu zcvoknout může.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-02-14 10:29Kdysi před lety mi Jana na naší schůzce řekla, že jediné opravdové nebezpečí na duchovní cestě je, když Hadí síla vyleze solar plexem. Popisoval jsem jí, že ten had samička mi vystupuje ze solaru a táhne se po přední části těla nahoru pod bradu a pak jeho hlavička vystupuje ven čelem. Neřekla mi, proč je to nebezpečím, ale já už to teď díky vám vím. Opět jsem ve svém bádání pokročil dál. V jedné věci jsem se mýlil a nebyl sám k sobě upřímný.

Oni lidi si toho navymejšlej, jen aby byli zajímaví. Jana je na to "radění" přímo expert.

Pedrito

Ono všechny tyhle Šakti v tom hinduistickém pantheonu Božstev, jsou aspekty Prány. A Prána je vyzařováním Ducha... Čili je jím samým, vyzařuje jí v sobě, není žádné mimo. Není v tom bodu ještě individualita, co to může vnímat odděleně. Tomu vcelku se říká třeba Brahma. I ten svět a tělo a jejich proměny je To. Proto je dobrý poznat, jak v tom těle to osobní já vzniká, rodí se, mře. Ono to vše vnímá různorodě až iluzorně. Tím vnímáním vlastně Prána "získá" ony aspekty, jsou zdůrazněny. Jako je třeba Trimúrti, Kundaliní, atd. V bytosti to tak rozvětveně působí. Jen proto mohly vzniknout nauky. Pozorováním principů Ducha - Síly v těle, v kosmu... Až k tomu vidění je vcelku.
Jsou však zkušenosti, který se někdy zadrhnou v tom egu, a nastává vršení na ně vymyšlených představ.

Rozlišení jich od Přirozena...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-02-14 15:08Rozlišení jich od Přirozena...

Už jsem věděl, jak moc je to nebezpečné, že se ze mě Jana zbláznila a mám ji na svědomí. Všude jsem dávno psal "Na vlastní nebezpečí" a stejně jsem do toho rozjezdu nového duchovního fóra šel znovu. Nevím, co jsem si tehdy myslel. Asi, že k tomu Jana měla dispozice. Nepřipouštěl jsem si, jak moc mohou být lidé zranitelní. Omlouvám se, ale nechci mít na svědomí i Tebe.

Ještě průběžně hodím pár příspěvků do 3z21, můžu to tam aktualizovat po měsíci i po dvou a pak to na konci roku uzavřeme a já definitivně zmizím. Žádný Ďábel ani pekelná cesta do zatracení nebude. Můžeme se takhle domluvit?

Pedrito

Však máš svobodnou vůli. :) Mě nepřesvědčíš že jsi Janu pobláznil ty. A já žádný něčí tah na sebe neregistruju. Píšu jak už to vnímám dávno, když se teda někdo zmíní o tom či o tom, třeba o Kundaliní...
Jestli to duchovno někdo vnímá jinak, pohoda jazz.
Když Posezeníčko bude prázdné, mě to vadit nebude. Prázdno taky dobrý. :)

honzam

Dobře. Tak se tu zatím mějte, ukážu se na konci příštího týdne. :)

Pedrito

Čusbus fórumus piánkus
:)

honzam

Zase jsi mě nepochopil. Neodcházím. Pro soukromé zprávy jsem stále k dispozici. Ptejte se na cokoliv, ale nečekejte zázraky. :)

http://www.vlf.it/cumiana/livedata.html

last-geomar-1900-utc.jpg

last-marconi-multistrip-slow-1900-utc.jpg

Pedrito

CitaceZase jsi mě nepochopil.

To byla jen odpověď na, "Tak se tu zatím mějte"

"Čusbus fórumus piankus"

Přeloženo, "Taky se tu měj (i všichni ostatní) zatím hezky, tiše"

:)

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-02-14 21:10
Citace od: honzam kdy 2025-02-14 21:39Zase jsi mě nepochopil. Neodcházím. Pro soukromé zprávy jsem stále k dispozici. Ptejte se na cokoliv, ale nečekejte zázraky. :)

http://www.vlf.it/cumiana/livedata.html

Ty jsi Honzame zase někde způsobil zemětřesení?

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-02-14 16:08Už jsem věděl, jak moc je to nebezpečné, že se ze mě Jana zbláznila a mám ji na svědomí.

Janu nemáš na svědomí. U ní to je normální proces postupného duchovňáckého zblbnutí.
Ten tvůj stav, že se viníš za vše, co se děje a vše ti patří, je už také tak trochu na pováženou.

Je to tvůj stav, pocity, myšlenky, představy, který nemají vliv na to co se děje.
Prostě velké ego potřebuje být důležité, sytit se velkými problémy.
A když je nemá, tak si je hold vybásní.

:smiley_dilemma:

Miroslav

Mám nahrané přednášky pana Tomáše Tajné nauky Tibetu. Podařilo se mi zachránit pásku s těmito nahrávkami pořízenými v Unitarii, kde je pan Tomáš přednášel v roce 1968.
Cyklus přednášek vyšel i knižně.
Technická kvalita nahrávky není dobrá, ale je to unikát, který zachycuje hlas a způsob přednesu pana Tomáše v té době.

Zkoušel jsem to dát sem jako přílohu ale to nejde.
Takže jsem zkusil nahrát první přednášku na Youtube a sem dám odkaz na to video. Přesněji řečeno audio, protože je to jen nahrávka zvuku na magnetofon.
Asi na to založím nové vlákno - i když je to hlavně o praxi - spousta praktických cvičení.