Praxe

Založil Petra, 2024-12-19 13:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: Miroslav kdy 2025-02-07 09:35Mysl je mocná čarodějka.

Vypadá to na tuhle fázi:

"Dále je oblast do 270°, která je sférou magie a zázraků. Tady je úplná svoboda bez překážek v prostoru a čase. To se nazývá živým myšlením. Své tělo mohu proměnit v hada. Mohu plout na obláčku do Západního ráje. Mohu kráčet po vodě. Chci-li život, mám život. Chci-li smrt, mám smrt. Tady socha může plakat; země není tmavá ani světlá; strom nemá kořeny; v údolí se neozývá ozvěna."

ze "Zenového kruhu"

http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=3968&hilit=zenov%C3%BD+kruh#p26489

ale stříknutou pýchou a to nevypadá dobře. když do toho píchneš, hned se ti potrefení  sršni v hnízdě začnou ozývat .

Petra

Honzam není pyšný, ani když o tom sám píše. Akrorát v některých věcech se projevuje poměrně fanaticky - např. co se týče kouření, ale i jiných.

Když se do tebe, Miroslave, píchne např. kvůli očkování, tak se ti také hned potrefení sršni začnou ozývat. V tom jste si podobní. Každý na něčem lpíte, jste připoutaní k určitým představám.

honzam

Nechci se přetvařovat. Píšu, jak to prožívám. Pyšný na to určitě jsem, ale hlavně z toho důvodu, že jsem schopný dělat věci, které bych dřív nezvládl a ještě se u toho bavím. Je to proměněné ego, které si zachovává část původní podoby, ale dost je nového. Že kouření je zlozvyk, který škodí zdraví, si myslím už od mala. Mamka po mém naléhání přestala. To jsem byl ještě na základce. Táta taky, ale o hodně později.

Petra

Právě jsem si vzpomněla, jak měl Honzam poměrně dlouhou fázi, v které považoval za svého učitele Vostálpetra.  ;D

Jaké fáze ještě asi přijdou...

:smiley_ghost:  :smiley_chick:  :smiley_spider:  :smiley_santa:  :fitness001:  :smiley_kiekeboe:

honzam

Pro mě je pořád učitelem. Vždycky na něho budu rád vzpomínat, i když už teď není na fórech aktivní. Nejvíc mi dala poučka "Neposrat se z toho." Toho se držím. Pomáhá mi zůstávat nohama na zemi a držet si malou možnost, že to všechno je jen bujná fantazie.

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-02-07 10:39Nechci se přetvařovat. Píšu, jak to prožívám. Pyšný na to určitě jsem, ale hlavně z toho důvodu, že jsem schopný dělat věci, které bych dřív nezvládl a ještě se u toho bavím. Je to proměněné ego, které si zachovává část původní podoby, ale dost je nového. Že kouření je zlozvyk, který škodí zdraví, si myslím už od mala. Mamka po mém naléhání přestala. To jsem byl ještě na základce. Táta taky, ale o hodně později.

Můj táta přestal kouřit ve 25 letech, když jeho tchán umíral ve 48 letech na rakovinu plic. Ale zřejmě stále byl to, čemu se říká "nekouřící kuřák", protože asi v 65 letech chtěl zase začít kouřit - myslel si, že z toho už se rakovina plic neudělá. Ale když si zapálil první cigaretu po té dlouhé době a zhluboka s potěšením vdechl kouř, tak se mu udělalo tak špatně, že prý málem dostal infarkt. Takže z kouření už nic nebylo.

Babička a máma kouření nesnášely. Můj mladší syn řekl kdysi, že by mne nenáviděl, kdybych kouřila - měl v té době dost silné astma. Ale to už jsem dávno nekouřila, přestala jsem rok po tom, co se narodil. Ale kdybych bývala dokázala kouřít maximálně 5 cigaret denně, tak bych si labužnicky občas zakouřila - ale ne doma, to bych mu neudělala, i když potom, co hodně změnil způsob života, prakticky žádné astma nemá.

honzam

Devátá část

CitaceJen proto se modlíme: ,,Neuveď nás v pokušení". To je pokorně vědomá prosba osvíceného žáka. Aby byla jen Pravda, Boží Pravda, k jejímuž poznání není zapotřebí žádného odklonu od přítomnosti Boží. Proto nás neuveď v pokušení.
Ale když se tak už stalo, když už jsme se odklonili a třeba zapochybovali – jako ještě mnohokrát se může stát – pak ,,zbav nás Pane od zlého!" a ,,staň se vůle Tvá", i když se třeba ještě ego brání této svaté vůli. To je ten veliký zápas. Kdo jej překoná, otevře se božskému působení v sobě a zažije uskutečnění, zažije nejvyšší stav mudrce, posvěcení všech jmen: ,,Posvěť se jméno Tvé!".
On má všechna jména, neboť mu náleží všechny tvary.
...
Přilněme k Němu v hlubokém díkuvzdání. Buďme na něm trvale tak závislí jako neopeřené ptáče na své starostlivé matce...

Zajímavá formulace s tím náležením a zase ta matka. Tentokrát už nejde o náruč, ale o opeřence. Odkud se ta zvířecí podobenství asi tak berou? Jen připomínám, že se rohaté matky o své děti starají i mezi inkarnacemi.

honzam

Desátá část

Citace,,Náboženství budoucnosti bude kosmické náboženství. Překročí osobního Boha a vystříhá se dogmat a theologie. Zahrnujíc v sobě jak oblast přírodní tak duchovní, bude založeno na religiózním cítění, vyrůstajícím ze zkušenosti objímajícím všechny věci, přírodní i duchovní jako smysluplnou Jednotu".
Tato prorocká slova napsal před svou smrtí největší matematik a fyzik naší doby Albert Einstein.

Nevím, jaké bude náboženství budoucnosti, ale JVS to velmi pravděpodobně nebude. Je to relikt minulosti a takhle podaná bastl z různých jiných náboženství.

CitaceDo naší vlasti přišlo toto učení z překladů anglických a německých. Přes to, že k nám přichází oklikou přes západ, dosud ani na západě není nijak zvlášť rozšiřováno, nebo akceptováno, i když jsou akceptovány nižší a méně náročné duchovní cesty. Jsem šťasten, že je to právě naše vlast, kde se dostává této nauce vítaného přijetí a pevně věřím spolu s Einsteinem, že právě takováto učení stanou se nakonec všesvětovým náboženstvím budoucnosti.
JVS je vrcholem duchovní moudrosti.

Není. Z pana Tomáše tady mluví pýcha.

CitaceNeboť přesto, že je snad nejstarší z duchovních nauk, je avantgardou kosmického náboženství budoucnosti.

Vážně není ani jedním. Vím, jaká je ta nejstarší nauka předávaná v dobách, kdy lidé ještě lezli po stromech a uctívali různé druhy ovoce. Nejstarším vyjádřením Boha je lví řev. Je to pro mě ta nejstarší a nejdokonalejší mantra. Vystihuje tu zvířecí lví hrdost, kterou sám Bůh vyjadřuje v knize Ozeáš.

http://biblenet.cz/app/b?book=Hos&no=13

4 Ale já jsem Hospodin, tvůj Bůh, už z egyptské země. Nepoznal jsi Boha kromě mne; mimo mne jiného zachránce není.
5 Já jsem tě poznal na poušti, ve vyprahlé zemi.
6 Měli pastvy do sytosti. Nasytili se a jejich srdce zpyšnělo, zapomněli na mě.
7 Budu na ně jako mladý lev, budu číhat u cesty jak levhart,
8 střetnu se s nimi jako medvědice zbavená mláďat. Hruď až k srdci jim roztrhám, sežeru je tam jako lvice; polní zvěř je rozsápe.

honzam

Tohle je nejstarší bohoslužba a vyjádření Boha. :)

honzam

Lidé si původní význam slabiky AUM přetvořili pro potřeby svých představ o Bohu. Asi není potřeba náboženský rituál překládat. Tomu dokáže porozumět každý duchovně vnímavější člověk. Pro ty, kteří stále pochybují:

"Já jsem váš Bůh. Ty, ty i ty patříš mně."

Pedrito

I to je jenom lidská myšlenka. Bez lidí, jejich očí a mysli, by nic z toho nebylo nikdy vyjádřené. Žádná nauka, žádná myšlenka, žádné slovo... Žádná podobnost.
A tak je tu tísíc představ o AUM. Třeba, že je to řev lva. Ale co to doopravdy je, když veškeré vědění ztratí oporu v jakkoli vzdělaném "já"?

honzam

Já jsem váš Bůh a žádný člověk to nedokáže změnit. Než jste slezli ze stromů, byl jsem já.

Můžete o tom vést spory, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat.

Pedrito

Nejsi první ani poslední, co na týhle ideji nějak ujíždí, myšlenka je to opojná, ale lupičská. Okrádá...

Jediné co se ve vesmíru tváří osobně, je myšlenka - moje. Ani tělo, ani smysly, ani mysl to není, natož jejich podstata, to vše je bez toho "moje" čisté.

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-02-07 23:57Já jsem váš Bůh a žádný člověk to nedokáže změnit. Než jste slezli ze stromů, byl jsem já.

Můžete o tom vést spory, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat.

;D

Lidská mysl se svými představami mluvícího Boha... :)

Pedrito

Dokud je tu navážno - moje. Ať už "moje" trápení a žal, nebo "moje" radost a blaho.. Osvobození je nedosažitelné. A čím usilovněji k němu člověk v takovém područí pádí, tím je mu vzdálenější... Každá zkratka, ať už v představě ráje nebo pekla, je slepou uličkou.