Praxe

Založil Petra, 2024-12-19 13:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

CitaceMám nahrané přednášky pana Tomáše Tajné nauky Tibetu. Podařilo se mi zachránit pásku s těmito nahrávkami pořízenými v Unitarii, kde je pan Tomáš přednášel v roce 1968.
Cyklus přednášek vyšel i knižně.
Technická kvalita nahrávky není dobrá, ale je to unikát, který zachycuje hlas a způsob přednesu pana Tomáše v té době.

Zkoušel jsem to dát sem jako přílohu ale to nejde.
Takže jsem zkusil nahrát první přednášku na Youtube a sem dám odkaz na to video. Přesněji řečeno audio, protože je to jen nahrávka zvuku na magnetofon.
Asi na to založím nové vlákno - i když je to hlavně o praxi - spousta praktických cvičení.

Maximální velikost přílohy je myslím 4MB. Větší leda někam nahrát a sem tím odkazem.
:)

Miroslav

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-09 22:48

Jestli jsi navštěvoval tohohle "Tomáše", vše je jasné a nemusíš nic dál vysvětlovat.

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-09 22:48
Běželo kdysi na dvojce, občas se tam vyskytne zajímavej dokument :)

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-10 03:05Jestli jsi navštěvoval tohohle "Tomáše", vše je jasné a nemusíš nic dál vysvětlovat.

Zatím jsem to ještě neviděl, když jsem to jen tak bezezvuku prolétl, tak se mi tam líbily ty posbírané dokumentární záběry z dřívějších dob, tak jsem to sem dal a jsem zvědav jaký ten "Tomáš" tam je, až si to pustím celé i se zvukem,  Znal jsi taky toho Mazánka?
Je vidět, podle tvé reakce, že to bude docela inspirativní podnět pro diskuzi o historii naší duchovní scény.  :)

Pedrito

Mě o Mazánkovi vyprávěla Zulka Monika, ta ho znala, ale už si to moc nepamatuju :)

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-10 09:49
Citace od: durodara kdy 2025-04-10 03:05Jestli jsi navštěvoval tohohle "Tomáše", vše je jasné a nemusíš nic dál vysvětlovat.

Zatím jsem to ještě neviděl, když jsem to jen tak bezezvuku prolétl, tak se mi tam líbily ty posbírané dokumentární záběry z dřívějších dob, tak jsem to sem dal a jsem zvědav jaký ten "Tomáš" tam je, až si to pustím celé i se zvukem,  Znal jsi taky toho Mazánka?
Je vidět, podle tvé reakce, že to bude docela inspirativní podnět pro diskuzi o historii naší duchovní scény.  :)

Mazánka? odkud myslíš, že bych ho mohl znát?

A ty chceš diskutovat i historii české duchovní "scény"? Klidně můžeš začít tím Mazánkem...

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-10 15:37Mě o Mazánkovi vyprávěla Zulka Monika, ta ho znala, ale už si to moc nepamatuju :)
Já jsem s ním i sedával, hlavně když tu byli v Praze Krišňáci (tušm z USA) - scházeli jsme se u toho "Zahradníka" tam Krišňáci i spali, vařili, zpívali, zajímala se o nás pak i STB. Od něj (Mazánka) jsem tenkrát získal pásku s těmi přednáškami Tajné nauky Tibetu.

Pak jsem tu pásku vzal - po revoluci do Jílového a Avatar je vydal na kazetách.
Jeden můj kamarád to předtím z té velké pásky převedl pro nás do mp3 a to je to, co jsem sem přes youtube začal dávat.

Tak jsem si to video Hledači pravdy přehrál a je to hlavně pro pamětníky.
Našel jsem teď doma i nějaké fotky ranného Jílového, co tam pořídil kamarád, když jsme tam byli tenkrát s kamarády, manželkami a malými dětmi - asi je ofotím a dám sem. Ono z toho ranného období moc fotek není.
Meli jsme takovou menší meditační skupinku a tak jsem je do Jílového sebou vzal a někteří tam pak jezdili nějakou dobu i potom. Ten, co to fotil byl ten "Zahradník", on tenkrát hodně fotil a díky jemu ty fotky mám.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-10 15:50Mazánka? odkud myslíš, že bych ho mohl znát?

Mazánek je na tom videu ten fousatý co tam vykládá spolumeditujícím. On byl ve své době dost známý i v tom Jílovém. To ty jsi asi ještě nebyl na světě, nebo ještě hodně malinký :) 

Možná by nebylo od věci, dokud pamětníci žijí, dát dohromady zase nějaké poměti. Fakta, aby neskončila s pamětníky v jejich hrobech.

Pedrito

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-10 16:01
Citace od: Pedrito kdy 2025-04-10 15:37Mě o Mazánkovi vyprávěla Zulka Monika, ta ho znala, ale už si to moc nepamatuju :)
Já jsem s ním i sedával, hlavně když tu byli v Praze Krišňáci (tušm z USA) - scházeli jsme se u toho "Zahradníka" tam Krišňáci i spali, vařili, zpívali, zajímala se o nás pak i STB. Od něj (Mazánka) jsem tenkrát získal pásku s těmi přednáškami Tajné nauky Tibetu.

Pak jsem tu pásku vzal - po revoluci do Jílového a Avatar je vydal na kazetách.
Jeden můj kamarád to předtím z té velké pásky převedl pro nás do mp3 a to je to, co jsem sem přes youtube začal dávat.

Tak jsem si to video Hledači pravdy přehrál a je to hlavně pro pamětníky.
Našel jsem teď doma i nějaké fotky ranného Jílového, co tam pořídil kamarád, když jsme tam byli tenkrát s kamarády, manželkami a malými dětmi - asi je ofotím a dám sem. Ono z toho ranného období moc fotek není.
Meli jsme takovou menší meditační skupinku a tak jsem je do Jílového sebou vzal a někteří tam pak jezdili nějakou dobu i potom. Ten, co to fotil byl ten "Zahradník", on tenkrát hodně fotil a díky jemu ty fotky mám.
Bylo by fajn to tu zdokumentovat, třeba by to nakoplo tu snahu obzřejmit to "své" nejúžasnější :-)

Pedrito

Já třeba vím, někde jsem to čet, že pan Vacek meditoval u Drtikola s Tomášovími, tehdy možná ještě ne s mamžely. Potkávali se tam a byli v pohodě. A nikdy jsem nepochopil tu mediání kampaň mezi jejich žáky, co jela na JZ.

Pedrito

Myslím si, ale je to jen nepodložená doměnka, že dostali od Drtikola požehnání učit to dál. Ale snad už ta zbroj táborů, co z toho vzešla, utichla. Nebylo mi dáno osudem stanout v žádnem z nich. A tak to je dobře. Inspirace jde z hlouby obou. Od Drtikola, tedy ze starých v něm ožilých pravd.

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-10 17:37Já třeba vím, někde jsem to čet, že pan Vacek meditoval u Drtikola s Tomášovími, tehdy možná ještě ne s mamžely. Potkávali se tam a byli v pohodě. A nikdy jsem nepochopil tu mediání kampaň mezi jejich žáky, co jela na JZ.
Dyk se podívej tady.
Hold pilní žáci "pátého patriarchy" nejsou to co "pátý patriarcha". Jsou obvykle žárliví a nemají daleko k nesvárům. :)

Asi bude dobré zdokumentovat co se dá, nebo zanedlouho se bude tradovat o zmrtvýchvstání pana Tomáše a že paní Míla chodila po vodě. O různých nenávistných variantách, jako už šířila Mariči, ani nemluvě.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-10 18:06Dyk se podívej tady.
Hold pilní žáci "pátého patriarchy" nejsou to co "pátý patriarcha". Jsou obvykle žárliví a nemají daleko k nesvárům. :)

Asi bude dobré zdokumentovat co se dá, nebo zanedlouho se bude tradovat o zmrtvýchvstání pana Tomáše a že paní Míla chodila po vodě. O různých nenávistných variantách, jako už šířila Mariči, ani nemluvě.

Dyk, dylina, dyskotéka, dyment Miroslav opět začíná pomlouvat lidi, co sem nepíší. Sám je posedlý vyvolávat nesváry alespoň každý druhý den. Tento pilný "žák" psychologie, neustále halucinuje o jakémsi "poukazování" na duchovní nezralosti druhých a jak sám říká tzv "oddělování zrna od plev". Je to ubohé a k smíchu.

honzam

http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4167&start=140#p45619
Citaceod armin » čtv 10. dub 2025 9:06:41
Kdybych to nutkání měl, tak bych to jistě udělal. Jen jsem měl nutkání oddělit zrno od plev a to jsem taky udělal. Pokoušet se opravovat, upravovat, měnit plevy na zrno nutkání nemám.
Já také nemám nutkání měnit Tě, ale takový lidský plevel a odpad oddělím, to si můžeš být jistý.