Inspiruj

Založil Pedrito, 2025-01-06 16:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Tak jsem kouk na Inspiruj a VP
a vypadá to, že se odebraly do internetového nebe... Ale třeba se pletu.

Pedrito

Jo, asi jen technická chyba, už zotavené. :)

Paradoxy

Je možný, že by mě někdo na vp zabanoval? Nebo nefunguje web? Nejde mi ani inspiruj.

Pedrito

Ne, tam se nebanuje, dokonce ani Janu tam nikdo nezabanoval :D

Před pár dny to taky takhle vypadlo a nešlo několik hodin.

Paradoxy

Jéje, no tak uvidíme kdy to zase naskočí...

Pedrito

CitaceNe, tam se nebanuje, dokonce ani Janu tam nikdo nezabanoval

Už neplatí. Začala tam kydat, čeho je plná poradna a byl by z toho další hnůj plný blahojedu.

Všechny probanuje, promaže, vyžene.. a pak jim jde kázat jinam ;D

Poradnou ale její pravomoc končí.

Pedrito

Pokud se mi ozve jediný člověk, abych ji na VP odblokoval, stane se a slavnostně mu tím předám admin funkci.

Která tam spočívá povětšinou v mazání ruských spamerů.

:D

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-11 11:19Pokud se mi ozve jediný člověk, abych ji na VP odblokoval, stane se a slavnostně mu tím předám admin funkci.

Která tam spočívá povětšinou v mazání ruských spamerů.

:D

Jana tam nemůže? Co bude dělat, až na ni na Poradně nikdo nebude reagovat? Jenže to přesné ona potřebuje- být sama se sebou...

Pedrito

Citace od: Paradoxy kdy 2025-01-11 12:00Jana tam nemůže? Co bude dělat, až na ni na Poradně nikdo nebude reagovat? Jenže to přesné ona potřebuje- být sama se sebou...

Ne, dnes ráno tam za známých kolem keců žehnala všem to svý největší štěstí, a hned k tomu ty známé bláboly, že kdo to štěstí nechce, tak... a bla bla bla. Tak jsem jí to smáz a ona hned, že druhým nepřeju, aby byli šťastní, když jsem si jako dovolil jí to smazat. :))

Ale proč maže na poradně celá vlákna, kam si lidi dali tu práci druhým něco napsat, to je u ní normal..
A banů kolik rozdala, když se někdo dotkl tý její neexistující osoby, to už nikdo nespočítá :D 

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-11 12:18Ne, dnes ráno tam za známých kolem keců žehnala všem to svý největší štěstí, a hned k tomu ty známé bláboly, že kdo to štěstí nechce, tak... a bla bla bla. Tak jsem jí to smáz a ona hned, že druhým nepřeju, aby byli šťastní, když jsem si jako dovolil jí to smazat. :))

Ale proč maže na poradně celá vlákna, kam si lidi dali tu práci druhým něco napsat, to je u ní normal..
A banů kolik rozdala, když se někdo dotkl tý její neexistující osoby, to už nikdo nespočítá :D 

Jana přece neexistuje, tak co komu by měla psát? :D

A už huš kuš, nemá cenu se v tom babrat a psát si o ní...

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-11 12:18Ne, dnes ráno tam za známých kolem keců žehnala všem to svý největší štěstí, a hned k tomu ty známé bláboly, že kdo to štěstí nechce, tak... a bla bla bla. Tak jsem jí to smáz a ona hned, že druhým nepřeju, aby byly šťastní, když jsem si jako dovolil jí to smazat. :))

Jak jste tam začali víc psát, tak tam najednou bylo 50 návštěvníků - Proto se zřejmě Jana chtěla hned začít předvádět. Kolik čte návštěvníků na Poradně, už dlouho není vidět.

Jana se vždycky honila za blažeností a štěstím.

Ale co my ostatní. O co jde nám? Neštastní být určitě nechceme. Ale honit se za štěstím?

Když byl Eduard Tomáš neštastný - jak šafářův domeček - tak se chtěl zasebevraždit. Později přišel na to, že se jednalo o temnou noc duše.

https://bookbot.at/g/142130/b/10340668

Temná noc

Sv. Jan od kříže

Na té otevřené stránce stojí: Temná noc je vlití Boha do duše. Očistuje ji z jejích habituálních, přirozených a duchovních nevědomostí a nedokonalostí.....

...............

Jestli to dobře chápu, tak je člověk neštastný, protože něco je nepořádku, něco chybí. Je zajímavé, že všechno zevní je v pořádku - Eduardovi Tomášovi se v té době dařilo vlastně velmi dobře - co chybělo, byla vnitřní harmonie.

Eduard Tomáš bohužel nevysvětluje, co si od té sebevraždy sliboval. To krásné, co zažil při své dočasné smrti ve 12 letech? Nebo naprosté bezvědomí - neexistenci? Existuje vůbec něco takového, aspon na chvíli - nebo si na to, co bylo v bezvědomí, prostě jen nevzpomínáme?

Sebevražda není zárukou, že se něco změní k lepšímu. Třeba je ten stav po vydařené sebevražde ještě horší, než byl předtím. Kdo ví...
Ale možná má sebevrah pocit, že horší to už nemůže být - než to, co má právě ted.

Možná chce Jana utýct před temnou nocí duše, a proto se tak honí za štěstím a blažeností. Ono to vlévání Boha do duše nebude nic příjemného... asi toho bude muset v člověku hodně zemřít - to, co už není potřeba... a pustit to může být velký problém...

:)

Pedrito

CitaceA už huš kuš, nemá cenu se v tom babrat a psát si o ní...

Mě to nijak nevadí, o tom mluvit. Jen to nemá smysl komunikovat s ní, ale jinak to může být prospěšné,
neb si člověk z toho může mnohé uvědomit. Jak říká Miroslav, je to dobrá látka ke studiu... Už jen to, proč
na ní člověk tak dlouho dlouho reaguje, to není rok, jsou to desítky let, a furt dostává od ní stejnou várku slov. Kde se furt v člověku brala ta naděje, že se něco může změnit? Ta naděje odzbrojuje danost reálně možného...

CitaceAle co my ostatní. O co jde nám? Neštastní být určitě nechceme. Ale honit se za štěstím?

Jen trouba, či masochista, by si přál být nešťastný, trpět... Ale ta honba za štěstím je honba ega za chimérou. A při té honitbě za vizí "svého" věčného blaha, mu uniká ta nejprostší věc... Když člověk běží, krajina běží s ním. On má cíl - Nirvánu - o který čet, či slyšel, jaká je to krááása, ale už neslyší, že jde o ticho tý mysli, kdy pozornost už nic nechce, kdy už vidí, že jí nemůže nic obšťastnit. A tehdy se zastaví.. kdy už není nic, co by chtěla. To má daleko do emotivní extáze, a je to i mimo žal, atd.

Štěstí to možná je, ale to už pozbylo váhy.

Temné noci duše se žádný upřímný hledač vyhnout nemůže, čeká ho Strážce prahu...
Uhýbat stranou ovšem jde, záměr udržet si to nastřádané.. a tucha konce...

Paradoxy

Petra má možná pravdu, je možné, že se Jana vyhýbá úmyslně pádu, protože tuší, že to může hodně bolet...

Temná noc duše alias stážce Prahu, upřímný hledač se tomu prostě vyhnout nemůže, má to svůj hluboký smysl.

Paradoxy

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-06 16:45Jo, asi jen technická chyba, už zotavené. :)
jojo, funguje :)

Paradoxy