Temná noc duše

Založil Paradoxy, 2025-01-12 11:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

No já vím jen jedno, že kdyby ve mě nezahořela touha poznat,  jak to všechno je za tou oponou, co nám pokroková společnost ládovala do hlavy.. co jsme, proč? Čím je život ve skutečnosti, bez všejakých těch účelových znalostí? Asi bych o duchovno nikdy nezavadil. Ale touha po blaženosti a užívání si věčného štěstí.. to určitě nebyla. Spíš jsem koumal o nebytí i když o duchovnu neměl páru.

Až později jsem zjistil, že meditace mi na to dává odpověď, nikoliv přemýšlení o tom. Ale místo v tom mělo. Kdyby o tom
člověk nezačal přemýšlet, díky tý velký touze, nikdy by o tom ani nemoh nepřemýšlet a touhu nechat shořet.

Každej to má holt jinak. To si musí každej přebrat sám. Tahle "touha" je spíš hořícím citem, a ona do toho člověka hodí. Nevím co jiného by to mohlo udělat, dopomoct egu - skočit.. a nemyslet přitom na nekonečné blaho - to  je sen vědomí, co si ego přivlastnilo - sen osobní mysli...

Miroslav

"My hledáme pravdu, nic než pravdu.
A pro pravdu jsme ochotni nastoupit jakoukoliv cestu
ať přes nebe a nebo přes peklo!"

"Buď pozdraveni všichni takto jdoucí"

Paradoxy

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-31 19:15"My hledáme pravdu, nic než pravdu.
A pro pravdu jsme ochotni nastoupit jakoukoliv cestu
ať přes nebe a nebo přes peklo!"

"Buď pozdraveni všichni takto jdoucí"

Ano, nebát se pekla, nepřát si nebe a jít :)

Evulína

Jáčko, který je mi nejblíže, mi poslední dobou radí v uvozovkách radí, buď hlavně veselá... a mě to nějak nejde... :-) Nemám teď moc sndné období, no a být k tomu veselá, tož to mi přijde nějaké scestné..., vím, že dost prožívám a veselá tedy nejsem, když bojuji s určitou závislostí (stejně jako jsem bojovala se závislostí na kouření), takže až na dno... a pak to nějakým kouzlem samo odejde, zmizí... to je to peklo duše.... a být v něm veselá, no nevím.... nebo nezmizí a umřu dříve, než kouzlo se objeví... a ponesu si to dál, chjo, to je život, tohle, fakt :-)))

Miroslav

Citace od: Evulína kdy 2025-02-03 15:14Jáčko, který je mi nejblíže, mi poslední dobou radí v uvozovkách radí, buď hlavně veselá...

Jana by ti zase poradila "Buď šťastná"

To jsou opravdu doré rady 
:smilie_happy_thumbup: 

honzam

https://citaty.net/autori/bruce-lee/

,,Nemodlete se pro lehčí život, modlete se pro sílu, díky které vydržíte těžký život" — Bruce Lee

Paradoxy

Seriál, který jsem měla rozkoukaný, mám dokoukaný a teď už se na tu knihu od Svatého Jana mrknu, slibuju :D

Měla jsem temný víkend v mysli ( sebelítost a takový voloviny)..a pak jsem jela autem ve tmě a říkala si, že jsem hroznej egoista a vzdávám se... V tu chvíli jsem si automaticky pustila rádio a prostě řídila. Bez myšlenek a jak jsem normálně ve tmě slepouš,  najednou se to řídilo naprosto dokonale a jakoby bylo světlo, zase jsem spadla do toho ,,klidu,,.

honzam

Představte si, že žijete za druhé světové v Německu. Celá vaše rodina a všichni přátelé jsou Němci. Situace se pro Němce nevyvíjí dobře a vy víte o hrůzách, které okolním národům působí. Hrozí, že Němci budou nakonec vyhlazeni a Německo zanikne.

Navštíví vás Ďábel s nabídkou. Jako vládce světa zařídí, že Hitler zemře, Němci přežijí a Německo nezanikne. Bude za to chtít vaši duši. Je moudré uzavřít takový obchod?

Myslíte, že Německo vyšlo z války zázračně dobře a uniklo mnohem větší zkáze, jaderným zbraním nebo dokonce úplnému zániku? Byl podle vás vzhledem k tomu, co zavinilo, mnohem horší konec pravděpodobný? Nebo mohla válka skončit i tím, že Hitler a nacismus zůstane u moci?

Evulína

Tož nějak takto, asi. Bimlo mě to do očí...

V přírodě se nic neruší.  Všechna zvířata dělají, co mají, ale netrápí je to.  Jsou aktivní, vše v přírodě je aktivní – stromy, tráva, květiny, vše je aktivní a vyrábí energii.  A jen lidé se trápí a věří, že se musí bát, aby na tomto světě přežili.

Nemusíte se bát.  Jednat, ano, ale nebojte se.

honzam

Zvířata se také bojí a bojují o přežití víc než lidé. Strach je přirozenou součástí života. Pomáhá k tomu přežití.

https://citaty.net/autori/bruce-lee/

,,Nebojím se člověka, který trénoval 10 000 kopů, ale bojím se člověka, který trénoval jeden kop 10 000krát." — Bruce Lee

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2025-02-03 19:53Představte si, že žijete za druhé světové v Německu. Celá vaše rodina a všichni přátelé jsou Němci. Situace se pro Němce nevyvíjí dobře a vy víte o hrůzách, které okolním národům působí. Hrozí, že Němci budou nakonec vyhlazeni a Německo zanikne.

Navštíví vás Ďábel s nabídkou. Jako vládce světa zařídí, že Hitler zemře, Němci přežijí a Německo nezanikne. Bude za to chtít vaši duši. Je moudré uzavřít takový obchod?

Myslíte, že Německo vyšlo z války zázračně dobře a uniklo mnohem větší zkáze, jaderným zbraním nebo dokonce úplnému zániku? Byl podle vás vzhledem k tomu, co zavinilo, mnohem horší konec pravděpodobný? Nebo mohla válka skončit i tím, že Hitler a nacismus zůstane u moci?
Dáváš nám dost těžký otázky. Asi záleží na jádru člověka. Když bych se do tý situace pokusila vžít, možná bych smlouvu s ďáblem podepsala jako obchodník.

Chceš nám tím snad naznačit, že někdo vyměnil svou duši s ďáblem ve prospěch Německa?

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-02-04 19:43Dáváš nám dost těžký otázky. Asi záleží na jádru člověka. Když bych se do tý situace pokusila vžít, možná bych smlouvu s ďáblem podepsala jako obchodník.

Chceš nám tím snad naznačit, že někdo vyměnil svou duši s ďáblem ve prospěch Německa?

Je to dost ujetý. Lidi si představují, že Ďábel vždycky nabízí nějaký osobní prospěch. Hraje na touhy člověka mnohem záludnějším způsobem. Vžij se do toho prostředí a doby plné vlastenectví a hrdinství pro národ. Jsi mladá naivní holka plná ideálů.

"Vzdej se spásy a spasíš svou vlast."

Paradoxy

Nějak jsem tušila, kam tím míříš  :) Já ve své kůži po svých zkušenostech bych s ďáblem nic neřešila, výsledek je vždy nejistý.

Paradoxy

Ve čtení temné noci duše jsem kousek pokročila. Nejprve přichází noc smyslu. Nesmí se to plést s depresí. V podstatě je to o přechodu, kdy člověk je připravován na ducha.

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-02-04 20:28Nějak jsem tušila, kam tím míříš  :) Já ve své kůži po svých zkušenostech bych s ďáblem nic neřešila, výsledek je vždy nejistý.

Je to celé šílené. Kdo by si po válce pomyslel, že Češi budou jednou chtít německé kočky.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/obrazem-fotky-armadni-novinka-v-akci-vojaci-poprve-cvici-s-leopardy-266190

Fotky: Armádní novinka v akci. Vojáci poprvé cvičí s Leopardy
11. 12. 2024 13:00

Česká armáda poprvé cvičí s novými tanky Leopard 2A4. Během akce ve Vojenském újezdu Hradiště v Doupovských horách tankisté zkouší bojovou činnost i střelbu. Německé tanky v armádní výbavě postupně nahradí sovětskou techniku.