Temná noc duše

Založil Paradoxy, 2025-01-12 11:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Evulína

Citace od: Paradoxy kdy 2025-02-04 20:32Ve čtení temné noci duše jsem kousek pokročila. Nejprve přichází noc smyslu. Nesmí se to plést s depresí. V podstatě je to o přechodu, kdy člověk je připravován na ducha.
Na smrt těla? Já už jsem objednaná u psychiatra....

Paradoxy

Jé to jsem asi blbě napsala. Na ducha ve smyslu jakoby víc duchovního života, nebo můžu napsat na Boha. Prostě se člověk otáčí od tělesna víc k duchovnu.

honzam

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-fiala-dejte-mi-jeste-ctyri-roky-a-budete-mit-platy-jako-v-nemecku-40497621

CitaceFiala: Dejte mi ještě čtyři roky a budete mít platy jako v Německu
17. 11. 2024, 14:14 Aktualizováno 17. 11. 2024, 15:10

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že považuje svoji vládu za nejúspěšnější v české historii a chce příští rok na podzim vést koalici Spolu do voleb a znovu kandidovat na premiéra. K tomu, aby se občané České republiky měli stejně dobře jako sousední Němci nebo Rakušané, potřebuje ještě další čtyři roky u vlády, řekl v nedělních Otázkách Václava Moravce na ČT.

Je to samozřejmě absurdní a nesmyslné. Jak by to chtěl dokázat?

Představte si jinou bláznivinu. Do mapy světa se v určité míře promítá to kočičí společenství, které není úplně uniformní, ale existují tam jakési rody nebo klany. Vlastně jsou to něco jako lví smečky, které mají svá teritoria. Ukrajina prohraje válku a v Evropě dojde k vyhrocené politické situaci. Dojde k tomu, že se Evropa bude znovu porcovat jako po druhé světové válce a hranice nového východního bloku povede mezi Českem a Slovenskem. Bude to tak díky tomu, že zrušíme Benešovy dekrety a Česko se bude moci integrovat jako rovnocenný člen západní Evropy konkrétně Německa. Propojí se vojensky i politicky až tak, že z nás bude něco jako nový protektorát. Německo se po spojení západní a východní části rozšíří víc do své válečné velikosti. Česko ztratí svou suverenitu, ale ekonomicky si polepší. Bude to vzdáleně podobné Mnichovu 1938, ale lidi to nakonec budou chtít. Bude to v tu chvíli menší zlo než patřit k východu. Životní úroveň se konečně od sametové revoluce zvedne na tu západní.

Paradoxy

Nějak tomu nerozumím. Jakou to má spojitost s temnou nocí duše?

honzam

S temnou nocí české duše. Co si o tom myslíš? Myslím, že Havel tomu říkal "blbá nálada", ale to bylo dávno. Řekl bych, že se od té doby prohloubila. Válka na Ukrajině tomu nepřidala.

Paradoxy

Pokud to bereš tak, že český národ prochází temnou nocí duše, tak bych řekla, že je to možná problém celosvětový. Spousta lidí má psychické problémy, hrají se mocenské boje a manipulace je na každém rohu.

Paradoxy

Ta temná noc duše je těžké čtení.

Jsou tam zajímavé postřehy, jak temnou noc rozeznat od jiných problémů. A taky se tam Svatý Jan věnuje viděními a stavy vědomí, kdy je potřeba rozlišovat jestli je to od ,,boha,  nebo od ,,ďábla,,.

Paradoxy

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-02-07 18:07Ta temná noc duše je těžké čtení.

Jsou tam zajímavé postřehy, jak temnou noc rozeznat od jiných problémů. A taky se tam Svatý Jan věnuje viděními a stavy vědomí, kdy je potřeba rozlišovat jestli je to od ,,boha,  nebo od ,,ďábla,,.

Jak se to pozná?

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2025-02-09 15:49Jak se to pozná?
Pozná se to tak, že se ,,bůh,, vlévá ve skrytosti anebo duši dávají různá vidění ,,dobrý anděl,, nebo ,,ďábel,,. Já se extra v náboženstvích nevyznám, ale přirovnala bych to k mlčení versus mluvení.

Salmo1cz

Temná noc duše je začátek konce iluze ega.
Iluze ega jako samostatně svrchované jednotky světa.
Tedy nejedná se o temnou noc duše, ale o temnou noc ega.

Nic lepšího vás nemohlo potkat.

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-02-09 17:34Temná noc duše je začátek konce iluze ega.
Iluze ega jako samostatně svrchované jednotky světa.
Tedy nejedná se o temnou noc duše, ale o temnou noc ega.

Nic lepšího vás nemohlo potkat.
Můžeme si tykat :) .
To je právě ono, spousta lidí se drží pouček, že svět je iluze, ale nepochopili zatím, že iluze je to jak svět vidí ego neboli duše v duálním vnímání.

Já vím prdlajs, ale vím, že není jen A nebo B a pokora se může přirovnat k mlčení.

Salmo1cz

To tykání já vůbec neřeším.Půlce lidí vykam a druhé půlce tykám nemá to žádný systém. :)
To ego vlastně ztrácí půdu pod nohama a defakto jsme ve vzduchoprázdnu.
Už je tu vidění střípku něčeho
velkého, ale Bůh je moc daleko.

Tak to se udělá šoufl každému.

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-02-09 19:22To tykání já vůbec neřeším.Půlce lidí vykam a druhé půlce tykám nemá to žádný systém. :)
To ego vlastně ztrácí půdu pod nohama a defakto jsme ve vzduchoprázdnu.
Už je tu vidění střípku něčeho
velkého, ale Bůh je moc daleko.

Tak to se udělá šoufl každému.
:) Vzduchoprázdno, to je ono.

Pedrito

Nebo vzduchokrásno :D

Nezkusíme si onikat? To by chtělo praxi, ve filmech pro pamětníky to místama dělaj. Třeba rada Vacátko to uměl hezky. :)