Nisargadatta

Založil Petra, 2025-01-13 11:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-16 09:04Je (byla) tohle láska?  Prožíváno jako láska?

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-hanebny-panchart-falesny-brad-pitt-primel-francouzku-k-rozvodu-s-milionarem-a-vysal-ji-konto-40504645#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest270_search_overlay_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

,,Je málo mužů, kteří vám píšou takhle. Milovala jsem toho muže, se kterým jsem komunikovala."

Snatkoví podvodnící to vždy se ženami uměli. Vědí, jak jim dát pocit štěstí, pocit, že jsou milovány a obdivovány - aspon na chvíli. Některé byly i za tu chvíli vděčné.

A potom ta představa, že je to zrovna Brad Pitt, který se právě o mne - o mne - zajímá a potřebuje moji pomoc. Ta žena, která tomu uvěřila, se zřejmě cítila jako v ráji.

Je to zajímavý případ. Ptala jsem se syna, jak to funguje, jak najde podvodník "tu pravou", na kterou to zabere. Vysvětlil mi, že podvodník to pošle velké spoustě žen - většina se jich nechytí. A z těch pár, které se chytí, si pak zřejmě vybere tu, na které může něco vydělat.

Z mého pohledu je to osud, prožití určité zkušenosti...která té ženě ukazuje, po čem ve skutečnosti touží.

Vzpomínám si, že mne jednou udivila moje kolegyně: Byla velkou fanynkou Karla Gotta. Zeptala jsem se ji, co by dělala, kdyby o ní projevil zájem. "No, hned bych opustila manžela a dala samozřejmě přednost Gottovi."

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-16 09:34No, tak z jeho strany to byla podvodná manipulace za účelem zisku. A z její strany zamilovanost. Která žena by odolala Bradu Pittovi, žejo...

Které atraktivní světoznámé herečce bys neodolal ty, Pedrito?  ;D

Pedrito

No, řek bych že na tohle nějak nejsem. Kdysi po mě šla na jedný veselici tady kousek v Beranově, kde hráli Arakaini, Lucie Bílá, která s nima zpívala. Ale to tak slavná ještě nebyla a jmenovala se jinak. A odolal jsem :) Asi že jsem na klidnější povahy, a ona byla jak bláznivá vichřice...

Petra

Karel Čapek

Povídky z druhé kapsy/

Příběh sňatkového podvodníka

https://cs.wikisource.org/wiki/Pov%C3%ADdky_z_druh%C3%A9_kapsy/P%C5%99%C3%ADb%C4%9Bh_s%C5%88atkov%C3%A9ho_podvodn%C3%ADka

Tehdy ten Plichta dostal pět měsíců; ty ženské vám většinou před porotou prohlásily, že mu ty peníze daly dobrovolně a že mu to odpouštějí. Jenom jedna bába mu nic neslevila, a to byla bohatá vdova, kterou pumpnul jenom o pět tisíc.

.....................

:)

Tahle povídka se mi vždy moc líbila.

................................................

Tak jsem ho pak představil své ženě a švagrové jako svého starého přítele pana Plichtu. Poslouchejte, má švagrová je dost hezká holka a je jí pětadvacet let, ale ten Plichta tak pěkně a solidně mluvil a dal dětem bonbóny — zkrátka, když jsme vypili kafe, navrhl pan Plichta, že by jako šel se slečnou a s dětičkami na procházku, a jen tak na mne mrknul, jakože my chlapi si rozumíme a že si mám se svou starou co povídat. Takový to byl ušlechtilý člověk. A když se za hodinu vrátili, děti si vedly pana Plichtu za ruce, švagrová byla jako růžička a při loučení mu moc dlouho tiskla ruku.

Poslouchej, Plichto, povídám mu potom, co tě to napadlo plést naší Máničce hlavu?

To už je takový zvyk, řekl Plichta skoro smutně.

;D

Miroslav

No a byla to z její strany ta láska, silná láska, jak jsi o ní psala Petro? Prožívala lásku?

To jen k té šíři pojmu láska.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-16 11:57No a byla to z její strany ta láska, silná láska, jak jsi o ní psala Petro? Prožívala lásku?

To jen k té šíři pojmu láska.

Podle mého záleží na tom, jestli člověk už dokáže opravdu milovat nebo jestli jde o ten široký pojem "mít rád". To je ale, jak ty pojmy vnímám a používám já. Ty to zahrnuješ všechno do lásky.

Typla bych, že ta pani už předtím měla ráda Brada Pitta - jako fanynka. Že si tak představovala svůj mužský ideál. Ale to je samozřejmě u každé ženy jiné.

Jednou jsem přemýšlela, jaký je můj mužský ideál, a přišla jsem na to, že mám dva a to dost rozdílné.  ;D

Tím ideálem, myslím to, že se k němu člověk cítí být bytostně přitahován - prostě pro něj má tak říkajíc slabost.  :D

....

Podle mne dokáže jen velmi málo lidí opravdu milovat. Mám holt hodně přísná měřítka.  :)

Miroslav

Citace od: Petra kdy 2025-01-16 12:32Podle mého záleží na tom, jestli člověk už dokáže opravdu milovat nebo jestli jde o ten široký pojem "mít rád". To je ale, jak ty pojmy vnímám a používám já. Ty to zahrnuješ všechno do lásky.

Typla bych, že ta pani už předtím měla ráda Brada Pitta - jako fanynka. Že si tak představovala svůj mužský ideál. Ale to je samozřejmě u každé ženy jiné.

Jednou jsem přemýšlela, jaký je můj mužský ideál, a přišla jsem na to, že mám dva a to dost rozdílné.  ;D

Tím ideálem, myslím to, že se k němu člověk cítí být bytostně přitahován - prostě pro něj má tak říkajíc slabost.  :D

....

Podle mne dokáže jen velmi málo lidí opravdu milovat. Mám holt hodně přísná měřítka.  :)

A bylo tedy to, co zažívala ta paní láska - jak ten pojem používáš ty? Když kvůli němu opustila manžela a posílala mu peníze?
A kdybys ty potkala ten svůj ideál, bylas k němu bytostně přitahována a dotyčný by přesvědčivě působil, že tě miluje, byla by to z tvé strany láska - to co by tě naplňovalo? Podle tvých přísných měřítek?

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-16 12:45A bylo tedy to, co zažívala ta paní láska - jak ten pojem používáš ty? Když kvůli němu opustila manžela a posílala mu peníze?

Nemyslím si, že se jednalo o lásku. ale o velmi intenzivní pocity štěstí a naděje a o přesvědčení, že je milována a že ji někdo opravdu potřebuje - A to Brad Pitt právě ji.

Citace od: Miroslav kdy 2025-01-16 12:45A kdybys ty potkala ten svůj ideál, bylas k němu bytostně přitahována a dotyčný by přesvědčivě působil, že tě miluje, byla by to z tvé strany láska - to co by tě naplňovalo? Podle tvých přísných měřítek?

Potkala jsem oba ideály, ale nebyli to snatkoví podvodníci. Prvního jsem měla velmi ráda a druhého jsem opravdu milovala.

Řekla bych, že vnímám druhého člověka bytostně, takže to, co říká, beru trochu s rezervou.

Byly okamžiky, kdy mne ten druhý opravdu miloval. Okamžiky. Možná tomu ani sám nechtěl věřit nebo z toho měl dokonce strach...A potom byly okamžiky, kdy mně a možná i sám sobě namouval, že mne miluje - ale to prostě beru s rezervou.

Když druhého vnímám, tak si nejde namlouvat, že je to jinak než to opravdu je...Mohu si nejvýš dělat naději, že se to změní, zlepší...Ale na to bych musela být optimista a to myslím v těchto věcech nejsem.

Pedrito

PS. Jinak samozřejmě mezi slavnými osobnostmi jsou typy, ke kterým jejich fanoušci vzhlíží. Moje sestra měla pokoj plný plakátů zpěváků a herců, prostě dívčí idoly. To mě teda nikdy nenapadlo, nalepit si na stěnu třeba Ornelu Muti, Nebo Nenu, atd, i když byly fešný. Natož že bych s nimi chtěl trávit život. To je pro mě divná romantika, zabouchnout se do někoho, o jehož povaze vlastně nic nevíš a jen dobře vypadá a umí prodat svůj talent... :)

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-16 13:20PS. Jinak samozřejmě mezi slavnými osobnostmi jsou typy, ke kterým jejich fanoušci vzhlíží. Moje sestra měla pokoj plný plakátů zpěváků a herců, prostě dívčí idoly. To mě teda nikdy nenapadlo, nalepit si na stěnu třeba Ornelu Muti, Nebo Nenu, atd, i když byly fešný. Natož že bych s nimi chtěl trávit život. To je pro mě divná romantika, zabouchnout se do někoho, o jehož povaze vlastně nic nevíš a jen dobře vypadá a umí prodat svůj talent... :)

No, já jsem si pověsila na stěnu dvě fotky Ramany.

Pedrito

To je něco jiného, fotka Mistra vyzařuje duchovní sílu (lásku).