Rozvité téma o závislostech atd

Založil Pedrito, 2025-01-17 16:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2025-01-18 11:14No jo, o peníze tě okrádá skoro všechno. Na to je přece máš.  ::)  ;D

Navíc kouření dříve nebylo tak příšerně drahé jako ted.

Tenkrát mi peníze za kouření nechyběly - takže to nebyl ten správný důvod.

Můj dědeček umřel ve 48 letech na rakovinu plic - dost silný kuřák. Ale druhý dědeček také kouřil a dožil se celkem normálního věku. Možná protože byl jako rolník hodně venku, v přírodě.

Takže zdraví také nebylo ten správný důvod.
Si to přepočti na tehdejší a dnešní výplaty, a takový ty dražší cigarety, sparty, ameriky.. vyjdou na stejno. Zrovna včera jsme se o tom bavili s kolegou. Že potřebuje přestat kvůli financím, ale neví jak.

A to není povaha k duchovnu. Tak jsem si vzpomněl na jednoho taky kolegu, silnýho kuřáka, co mi to vyprávěl. On se dozvěděl o nějakém terapeutovi, co nasadil na hlavu kuřákovi nějakou helmu, něco mu tam pustil, a finito. Nic víc k tomu nevím, ale tenhle maník, co hulil dvě krabičky denně, už si nezapálil. A to už je mnoho let. Tak jsem ho za ním poslal, ať ho nasměruje. Uvidíme.  :)

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-18 11:30Si to přepočti na tehdejší a dnešní výplaty, a takový ty dražší cigarety, sparty, ameriky.. vyjdou na stejno. Zrovna včera jsme se o tom bavili s kolegou. Že potřebuje přestat kvůli financím, ale neví jak.

Za mladých let jsme kouřili nejraději sparty, když docházely peníze tak startky. Později po prvním dítěti jsem začala kouřit clejky, zřejmě protože je kouřila moje tchyně. Ale ty mi moc nechutnaly, a tak jsem asi na rok přestala kouřit. Jestli si dobře vzpomínám, tak sparty tenkrát stály 8 Kčs, startky 4, clea 6 a ameriky 20.

Později jsem kouřila už jen kimky - ty štíhlé, trochu delší dámské cigarety. Ty mi chutnaly, denní norma byla ca. 13 denně.

Dívala jsem se právě do internetu, sparty ted stojí 156 Kč?

Pedrito

Startky stály cca 1985 - 1990 čtyři koruny. Clejky šest. Petry devěd. A ameriky, jako třeba noblesní Dunhill dvacet, a ty byly fakt něco. :)  Tak krát deset dnes. Ale dnes jsou prý nejlevnější za 150... i ty startky. A poroste to nahoru. S alkoholem to je nastejno. Nic se nezměnilo a furt je to pro ty mladé, jestli to zvládnou, nebo ne. Není to pěknej pohled, když tu u rybníčku vydím vysedávat svý spolužáky jako bezdomovce...

Petra

Tvrdé sparty za 8 Kčs.  ;)

Pedrito

Safra, za mě měkký 14 a tvrdý 15..

Petra

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-18 12:10Není to pěknej pohled, když tu u rybníčku vydím vysedávat svý spolužáky jako bezdomovce...

To myslíš vážně? Tvoji spolužáci jsou bezdomovci? V zemi, kde to dřív nebylo možné...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-18 10:48A v čem je absurdní?

Že má rád v tom životě třeba kafe nebo čaj je absurdní.? Co nějakou sladkost, či slanost, kyselost, hořkost? Potřebuje to člověk k životu?

Myslíš že to neškodí tělu?

V tom, že píšeš o věcech, které organismy potřebují k životu jako o závislosti. Zdravé chutě jsou provázané s tím, co právě organismus potřebuje. Když potřebuje cukry nebo sůl, jde to najít, protože dostane chuť. Zvířata nekouří. Kolik cigaret vykouříš za den?

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-01-18 10:37Jak dlouho a kolik cigaret denně jsi kouřil, že jsi dospěl k tomuto názoru?

Mně např. kouření utrpení nezpůsobovalo.

Žádnou. Nepotřebuji to zkoušet, abych viděl, co to s lidmi dělá.

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2025-01-18 12:20To myslíš vážně? Tvoji spolužáci jsou bezdomovci? V zemi, kde to dřív nebylo možné...
Z mé třídy nikdo, ale z ostatních tři, dva kluci a jedna holka. Dva, co se tu s nimi scházeli už umřeli. Bydlí tady v lesíku opodál a k rybníčku zde, u rodné školy, pijou ty své patoky v plastu. Škemraj od lidí co jdou tudy nakupovat do lídlu peníze. Já jim vždy přinesu něco k snětku. Peníze nedávám.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-01-18 12:33V tom, že píšeš o věcech, které organismy potřebují k životu jako o závislosti. Zdravé chutě jsou provázané s tím, co právě organismus potřebuje. Když potřebuje cukry nebo sůl, jde to najít, protože dostane chuť. Zvířata nekouří. Kolik cigaret vykouříš za den?

Já už dávno ne :) Myslím, že jsem to zmínil. Jsi moc zaujatý proti tomu, co ti nevoní. Jsou to taky tvoje děti nebo tihle ne?

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-01-18 12:35Žádnou. Nepotřebuji to zkoušet, abych viděl, co to s lidmi dělá.
Cítíš se tím lepší, že jsi nikdy nekouřil?

Dle mě je mnohem silnější ten, kdo nějakou závislost překonal než kdo jí nikdy neměl. A tak se pak dívá na ty závislé jinak...

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-01-18 12:33V tom, že píšeš o věcech, které organismy potřebují k životu jako o závislosti. Zdravé chutě jsou provázané s tím, co právě organismus potřebuje. Když potřebuje cukry nebo sůl, jde to najít, protože dostane chuť. Zvířata nekouří. Kolik cigaret vykouříš za den?

Píšu, co vše můž být závislost, Cobain ji zřejmě cítil v životě samém, tak si brokovnicí ustřelil hlavu.

Bohužel mu nová nenarostla, a určitě to nebylo proto, že bral tvrdé drogy. Ustřelená hlava je prostě ustřelená hlava.

A to měl hlas a talent jako nikdo jiný...

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-18 12:52Já už dávno ne :) Myslím, že jsem to zmínil. Jsi moc zaujatý proti tomu, co ti nevoní. Jsou to taky tvoje děti nebo tihle ne?

Právě, že to jsou moje děti, tak mi záleží na jejich zdraví. Dobře, žes přestal.

Pedrito

Dle mě, když si někdo  vezme život, je to kvůli depresím, na které ani ty drogy nepomáhají.

Vzpomínám si na smrt Ivety Bartošové, a já vím že Lucka Bílá na ni v době Ivety slávy hodně žárlila.
A mě řek jeden tanečník z Ivetina souboru, že ona byla, zaprvý naprosto submisivní a za druhý jak dítě,
naprosto naivní... Tihle lidé se bez lídra neobejdou, co jim vše zařizuje, a doma chůvy. Nejsou schopni si uvařit,
nakoupit, uklidit... A jednou ji takhle ta Lucka dala nějakou sošku v šatně, když se s ní prala o to výsluní.
A od tý doby to šlo s ní skopce... Nevím jestli tohle je známé, teď už asi jo. Ne že bych byl na pop, co ty dvě dělaly.
Ale Lucka čarodějnictví v sobě měla. A Iveta byla tuze ovlivnitelná. To už jsem slyšel po koncertu Pavlíny Jíšové, co s ní studovala.
Já ty informace nehledal, přišly samy.

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-18 13:09Cítíš se tím lepší, že jsi nikdy nekouřil?

Dle mě je mnohem silnější ten, kdo nějakou závislost překonal než kdo jí nikdy neměl. A tak se pak dívá na ty závislé jinak...

Takhle o tom nepřemýšlím. Nekouřím, protože je kouření nezdravé a hrozně to smrdí, trávu jsem ale taky nekouřil, i když mi voní. Je dobře, že se sám cítíš silnější, když jsi závislost překonal.