Výkřiky do tmy

Založil Pedrito, 2025-01-26 12:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pedrito

Evulína

Vidět berana v neděli vymetat pavučiny a přibíjet obraz na stěnu, věc opravdu výživná :-)

Pedrito

Rak a beran... to mnohdy bolí. Jinak je máma beran a dítě rak, rak ho miluje absolutně, neb beran mu tu lásku dává, vůbec mu nezáleží na sobě... mateřství ho proměnilo v něco nebeského. A dítě, rak, mu to nikdy nezapomene.

Evulína

Pedrito

Mám už snad od plínek jednu knihu astrologie, jedinou, co jsem nikomu nedal ani nepůjčil... Je tak jednoduchá, že jsem s ní strávil mnoho složitých chvil.

Já se do ní zas kouknu, pač panna a beran... panna volá, zpívá, velmi tiše, tišeji než rak, tišeji než vodnář...

Má svůj svět, co jí voní zahradou, kde se toulá a políbí květ... Málokdy se dokáže otevřít, úplně. V tom je s rakem trochu podobná. Ale rak se toho pro lásku vzdá, panna nikdy. Beran na pannu nemá, jen tak normal, ale nemůže jí porozumět. Tak já jdu kouknout do moudrý knihy :)

Pedrito

Beran:

"Jestliže Slunce stojí kolem 20. března na našem měřítku na nulovém stupni Berana (je tedy právě jarní rovnodennost), pak začíná astrologický rok.
Od 20. března do 20, dubna, zatímco je podle našeho měřítka Slunce v úseku Berana, je příroda, z hlediska naší zeměpisné šířky, v rozpuku. Jarní bouře a větry pohybují vzdušnými masami. Jemné, něžné výhonky nezadržitelně prorážejí půdu, která je často ještě zmrzlá.
Také lidé, kteří se narodí v této době, mají v sobě něco z této mužně ohnivé hnací síly."

Panna:

"Když Slunce na měřítku od 23. srpna do 23. září stojí v úseku Panny, chýlí se léto k podzimu. Příroda skýtá hojnost plodů, lidé i zvířata sklízejí a chystají se na zimu.
Lidé narození v tomto období mají v sobě něco z této žensky ustarané snahy po zajištění života a z činorodosti, která usiluje o řád."

No.. ono když se to tak vezme, tak na výběr moc není, žejo? :)

Evulína

Citace od: Pedrito kdy 2025-01-26 13:45Rak a beran... to mnohdy bolí. Jinak je máma beran a dítě rak, rak ho miluje absolutně, neb beran mu tu lásku dává, vůbec mu nezáleží na sobě... mateřství ho proměnilo v něco nebeského. A dítě, rak, mu to nikdy nezapomene.
Ono taky záleží, podle mě, jestli se jedná o vztah mateřský nebo partnerský, ale podstata "činění" je řekla bych stejná...
Beran jak jsi pěkně napsal, je především hnán ohnivou silou a rak zase potřebou vztahu, zjednodušeně řečeno.
Já jsem ve znamení panny a manžel beran a řekla bych, že je to docela požehnané spojení ve smyslu vzájemné podpory, učení se, předávání toho, co jednomu chyí a druhému nadbývá. A je to vztah docela náročný, mnohdy, páč si těžko rozumí. Panna by ráda opečovávala tu svoji "zahrádku", žila ve svém světě vůní, hudby, harmonie, ladu, a beran ji to boří svou pro pannu agresivní silou, výbušností, která pannu zraňuje - ale! - zase dostává z toho jejího světa.... :-)

Mám dvě děti raky, syn a dcera a jednoho syna taky berana... a vnučky, vnuky lvy, býka, blížence, štíra a vidím ty určující povahované vlastnosti a je to fakt že jo docela pravdivé, co se o slunečních znameních píše :-)
A taky je docela rozdíl např. mezi synem rakem a dcerou rakem, pod slupkou to mají velmi podobně, akorát tu slupku má každý jinak tvrdou, ne to je špatně řečeno, jinak maskovanou nebo jak bych to vyjádřila :-)

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-01-26 18:11Ono taky záleží, podle mě, jestli se jedná o vztah mateřský nebo partnerský, ale podstata "činění" je řekla bych stejná...
Beran jak jsi pěkně napsal, je především hnán ohnivou silou a rak zase potřebou vztahu, zjednodušeně řečeno.
Já jsem ve znamení panny a manžel beran a řekla bych, že je to docela požehnané spojení ve smyslu vzájemné podpory, učení se, předávání toho, co jednomu chyí a druhému nadbývá. A je to vztah docela náročný, mnohdy, páč si těžko rozumí. Panna by ráda opečovávala tu svoji "zahrádku", žila ve svém světě vůní, hudby, harmonie, ladu, a beran ji to boří svou pro pannu agresivní silou, výbušností, která pannu zraňuje - ale! - zase dostává z toho jejího světa.... :-)

Mám dvě děti raky, syn a dcera a jednoho syna taky berana... a vnučky, vnuky lvy, býka, blížence, štíra a vidím ty určující povahované vlastnosti a je to fakt že jo docela pravdivé, co se o slunečních znameních píše :-)
A taky je docela rozdíl např. mezi synem rakem a dcerou rakem, pod slupkou to mají velmi podobně, akorát tu slupku má každý jinak tvrdou, ne to je špatně řečeno, jinak skrývanou nebo jak bych to vyjádřila :-)

Astrologie, jako každá nauka, je tak trochu trik na osobnost. Nevěř nikomu, kdo to dělá pro peníze, ani nauku duchovní, ani horoskop, ani léčitelství... Musí to být naprosto přátelské a nezištné.

Astrologie je archetypální záležitost, a jen tak funguje. Spíš hlubiná psychologie. Už i ty víš, jak fungují vztahy toho a toho znamení. Ani jsi nemusela nic o tom číst.
:)

Evulína

Astrologie se mi úpně vyhnula... numerologii jsem se kdysi dost věnovala, i tarotu a i to mě nějak opustilo...možná je dobré si přečíst základy, pokud mě něco fakt zaujme a pak se hlavně řídit svou intuicí..., ale o astrologii fakt nic nevím, akorát že je 12 znamení :-)

Pedrito

Co ještě moudrá kniha povídá o vodnáři a raku:

Vodnář:

"Od 21. ledna do 19. února stojí na našem měřítku Slunce v úseku Vodnáře. Zima vrcholí. Na zemi ještě spočívá sněhová přikrývka, ale noci se krátí. Některá zvířata se už časně probouzejí ze zimního spánku. Raší krokusy. Příroda chce odložit zimní strnulost.
Lidé, kteří se narodili v tomto období, cítí něco z této síly po pohybu. Srší aktivitou. jsou netrpěliví, plní šibalství nebo klamu, tvoří plány a zase je zavrhují."

Rak:

"Když Slunce stojí na našem měřítku 21. června na nulovém stupni Raka, pak dosáhlo nejvyššího postavení. Nyní od obratníku Raka putuje zase zpátky. V tomto čtvrtém úseku zůstává až do 23. července. Zahřívá přírodu, která se bezbranně otvírá zralosti a oplodnění. To co je zde zplozeno, bylo započato v období Berana. Poslední vody z roztálého sněhu zavlažují půdu v údolích.
Lidé narození v tomto období mají v sobě něco z mateřské odevzdanosti a tvůrčí touhy po plodnosti."

Uff uf..

Evulína

Ty máš nějaký vztah s vodnářem?

Pedrito

Jak se to vezme. Rosada je velmi vyjímečný Vodnář. A Jirka taktéž. :)

Evulína

Ano, myslela jsem si, že myslíš je :-)

Pedrito

Tahle byla Rosady

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-01-27 15:29Ano, myslela jsem si, že myslíš je :-)
Jiné Vodnáře snad ani neznám, nebo o tom nevim. :)

A znám moc málo Raků... Znal jsem jednoho Peťana, a byl to divnej patron. A jednu bráchy holku, a ta byla ještě divnější... ;D