Výkřiky do tmy

Založil Pedrito, 2025-01-26 12:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 16:32
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 16:23
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 13:09A nebylo to obráceně? Kolik životů Evulíně trvalo ho získat?

Ty si nejen vzpomínáš na vlastní minulé životy ale i na minulé životy druhých? Nebo Evulína byla součástí i tvých minulých životů a proto o tom víš, jak se ji snažil získávat a vždy si vzala někoho jiného - až teď ji konečně získal?
Ono když se v muži probudí druhá míza a je k světu, tak se může přihodit ledacos. Třeba potká nějakou, která už několik životů usilovala o něj, přeskočí jiskra a neštěstí je hotovo.

Ne, nemůže. A je s podivem, že to nevíš. Vždyť tato informace je jedním ze základních "stavebních" kamenů skutečné tibetské tantry i tantrické jógy...
Nepíšeš o své formě "tantry" jako o něčem, co skuteční tantrici nazývají "neotantrou"?

Kterou informaci myslíš? To že se Evulíně nemůže manžel zaběhnout?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 17:12
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 16:32
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 16:23
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 13:09A nebylo to obráceně? Kolik životů Evulíně trvalo ho získat?

Ty si nejen vzpomínáš na vlastní minulé životy ale i na minulé životy druhých? Nebo Evulína byla součástí i tvých minulých životů a proto o tom víš, jak se ji snažil získávat a vždy si vzala někoho jiného - až teď ji konečně získal?
Ono když se v muži probudí druhá míza a je k světu, tak se může přihodit ledacos. Třeba potká nějakou, která už několik životů usilovala o něj, přeskočí jiskra a neštěstí je hotovo.

Ne, nemůže. A je s podivem, že to nevíš. Vždyť tato informace je jedním ze základních "stavebních" kamenů skutečné tibetské tantry i tantrické jógy...
Nepíšeš o své formě "tantry" jako o něčem, co skuteční tantrici nazývají "neotantrou"?

Kterou informaci myslíš? To že se Evulíně nemůže manžel zaběhnout?

Zase se mně snažíš "zkoušet"? Vždyť víš, na co jsem reagoval a jak jsem reagoval - reagoval jsem na to, že její manžel si "ji získal" vědomě. Když něco získáš tak obtížně, vůbec ve tvé pak mysli není ani prostor na nápady, které se rodí v té mysli tvé.
Jak píšeš ty sám - hodně to vypovídá o člověku, kterého takové věci napadají a následně i trápí... Nějaké to "zabíhání".. K čemu by ti to vlastně jako mělo být?

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 17:28Zase se mně snažíš "zkoušet"? Vždyť víš, na co jsem reagoval a jak jsem reagoval - reagoval jsem na to, že její manžel si "ji získal" vědomě. Když něco získáš tak obtížně, vůbec ve tvé pak mysli není ani prostor na nápady, které se rodí v té mysli tvé.
Jak píšeš ty sám - hodně to vypovídá o člověku, kterého takové věci napadají a následně i trápí... Nějaké to "zabíhání".. K čemu by ti to vlastně jako mělo být?

Mně by to případně zabíhání manžela Evulíny k ničemu samozřejmě nebylo, jenom jsem upozorňoval spíš v žertovném duchu Evulínu, aby zbystřila.
A ty hned vytáhneš počet minulých životů ve kterých o ni usiloval atd. Kde to bereš tyhle informace?
A že ji získal obtížně? To už bylo asi hodně dávno. Ty ho asi znáš, takže třeba je ti jasné, že mu nehrozí, že by o něj nějaká žena usilovala. A že je hodně rád, že má Evulínu.

A co ty? Ty žiješ se Zopotkou? Mám dojem že ano, že jste se asi před rokem objevili na poradně. Ty jako průvodce a ona už nevím jako co. Ale podle jejíhostylu reakcí jsem to typoval na ni. 

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 18:32
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 17:28Zase se mně snažíš "zkoušet"? Vždyť víš, na co jsem reagoval a jak jsem reagoval - reagoval jsem na to, že její manžel si "ji získal" vědomě. Když něco získáš tak obtížně, vůbec ve tvé pak mysli není ani prostor na nápady, které se rodí v té mysli tvé.

Mně by to případně zabíhání manžela Evulíny k ničemu samozřejmě nebylo, jenom jsem upozorňoval spíš v žertovném duchu Evulínu, aby zbystřila.
A ty hned vytáhneš počet minulých životů ve kterých o ni usiloval atd. Kde to bereš tyhle informace?
A že ji získal obtížně? To už bylo asi hodně dávno. Ty ho asi znáš, takže třeba je ti jasné, že mu nehrozí, že by o něj nějaká žena usilovala. A že je hodně rád, že má Evulínu.

A co ty? Ty žiješ se Zopotkou? Mám dojem že ano, že jste se asi před rokem objevili na poradně. Ty jako průvodce a ona už nevím jako co. Ale podle jejíhostylu reakcí jsem to typoval na ni. 

Mimo to, že forma "tvého žertovného ducha" lidi okolo tebe může urážet, svým způsobem tak ale i dáváš najevo, že s tím, jak jsi psal, že jsi narozen ve znamení ryb, asi také něco není v pořádku. Ryba takové věci intuitivně cítí a prostě je nedělá. Bytostně se jí takové jednání příčí...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 18:41Mimo to, že forma "tvého žertovného ducha" lidi okolo tebe může urážet, svým způsobem tak ale i dáváš najevo, že s tím, jak jsi psal, že jsi narozen ve znamení ryb, asi také něco není v pořádku. Ryba takové věci intuitivně cítí a prostě je nedělá. Bytostně se jí takové jednání příčí...

Jak vidíš, tak ryba tak jedná. Al když už si se toho tak chytil, tak by mne zajímalo, jestli to Evulínu urazilo. Myslím že ne, že mne nebere tak smrtelně vážně a že není tak urážlivá.
Třeba Trini na tu musím opatrně, ta se urazí nebo naštve raz dva a leží to v ní dlouho.
Prostě se bere (svůj sebeobraz) moc vážně, jiný důvod k uráženíse není.
Dílčím znakem osvobození a zmenšování ega je, že se člověk přestává brát příliž vážně a začíná mít smysl pro humor - nadhled nad sebou a nad tím, co bylo je a nejspíš i bude.

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 18:41

Mimo to, že forma "tvého žertovného ducha" lidi okolo tebe může urážet, svým způsobem tak ale i dáváš najevo, že s tím, jak jsi psal, že jsi narozen ve znamení ryb, asi také něco není v pořádku. Ryba takové věci intuitivně cítí a prostě je nedělá. Bytostně se jí takové jednání příčí...

Tyhle Vaše diskuze jdou mimo mě a proto nějak nereaguju, ale...Přece nemůžeš házet všechny lidi jednoho slunečního znamení do jednoho pytle.

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-29 18:56

Tyhle Vaše diskuze jdou mimo mě a proto nějak nereaguju, ale...Přece nemůžeš házet všechny lidi jednoho slunečního znamení do jednoho pytle.

To, že napíši, že někdo něco z principu své přirozenosti nedělá, znamená, že ho házím do jednoho pytle?
Ale skutečně jsem nikdy nepotkal, a ani neslyšel, o někom, narozeném v rybách, aby vědomě a cíleně, zároveň i inteligentně, zkoušel zraňovat lidi okolo sebe a nebyl těžce psychicky postižen.
Ryba je normálně natolik citlivá a empatická, že než by něco takového udělala, předem odejde do rožku se vybrečet.
Dnes sice může být inkarnováno doslova cokoli, ale ta citlivost ryb je až takový imperativ, že bych něco takového, jako cíleně ubližující rybu, viděl spíše jako člověka s více destruktivními poruchami osobnosti najednou - což skutečně může potkat i rybu - je to ale vidět okamžitě, a ta ryba se pak svými poruchami má ještě tendenci chlubit, což pak dělá zcela neskrytě.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 18:53
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 18:41Mimo to, že forma "tvého žertovného ducha" lidi okolo tebe může urážet, svým způsobem tak ale i dáváš najevo, že s tím, jak jsi psal, že jsi narozen ve znamení ryb, asi také něco není v pořádku. Ryba takové věci intuitivně cítí a prostě je nedělá. Bytostně se jí takové jednání příčí...

Jak vidíš, tak ryba tak jedná. Al když už si se toho tak chytil, tak by mne zajímalo, jestli to Evulínu urazilo. Myslím že ne, že mne nebere tak smrtelně vážně a že není tak urážlivá.
Třeba Trini na tu musím opatrně, ta se urazí nebo naštve raz dva a leží to v ní dlouho.
Dílčím znakem osvobození a zmenšování ega je, že se člověk přestává brát příliž vážně a začíná mít smysl pro humor - nadhled nad sebou a nad tím, co bylo je a nejspíš i bude.

Uvědom si, že co si myslíš, že jsi přečetl, nemusí být to, co je napsáno.

tak by mne zajímalo, jestli to Evulínu urazilo. prostě není totéž co bylo napsáno forma "tvého žertovného ducha" lidi okolo tebe může urážet. A sám víš, že nešlo o pokus o urážení Evulíny, ale naopak, šlo o pokus o urážení jejího manžela.

Paradoxy

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 19:13
Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-29 18:56

To, že napíši, že někdo něco z principu své přirozenosti nedělá, znamená, že ho házím do jednoho pytle?
Ale skutečně jsem nikdy nepotkal, a ani neslyšel, o někom, narozeném v rybách, aby vědomě a cíleně, zároveň i inteligentně, zkoušel zraňovat lidi okolo sebe a nebyl těžce psychicky postižen.
Ryba je normálně natolik citlivá a empatická, že než by něco takového udělala, předem odejde do rožku se vybrečet.
Dnes sice může být inkarnováno doslova cokoli, ale ta citlivost ryb je až takový imperativ, že bych něco takového, jako cíleně ubližující rybu, viděl spíše jako člověka s více destruktivními poruchami osobnosti najednou - což skutečně může potkat i rybu - je to ale vidět okamžitě, a ta ryba se pak svými poruchami má ještě tendenci chlubit, což pak dělá zcela neskrytě.
Reagovala jsem jen na to sluneční znamení, zrovna ryb znám okolo sebe dost a žádná není stejná...prostě záleží na každém jednom člověku. A znám jednu osobu v rybách, která je nevím jak to napsat, to asi bude ten případ s hodně destrukcema, který zmiňuješ.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 19:27Uvědom si, že co si myslíš, že jsi přečetl, nemusí být to, co je napsáno.

tak by mne zajímalo, jestli to Evulínu urazilo. prostě není totéž co bylo napsáno forma "tvého žertovného ducha" lidi okolo tebe může urážet. A sám víš, že nešlo o pokus o urážení Evulíny, ale naopak, šlo o pokus o urážení jejího manžela.

Aha.

Já to bral spíše jako ocenění jejího manžela, ne urážku. Spíš ty tvoje reakce, že ty pochybuješ, že by si mohl najít nějakou mladší a hezčí alespoň milenku je tak trochu jeho urážka.
No já ho neznám jestli by ho něco takového urazilo nebo zranilo. Já bych to bral spíš jako žertovný pokus o lichotku, ocenění, že na to mám, ale nezaběhnu se, protože mám svou ženu moc rád.

Ty to všechno vidíš nějak ponuře a lidi jako urážlivé slabochy.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 19:40
Citace od: durodara kdy 2025-04-29 19:27Uvědom si, že co si myslíš, že jsi přečetl, nemusí být to, co je napsáno.

Aha.

Já to bral spíše jako ocenění jejího manžela, ne urážku. Spíš ty tvoje reakce, že ty pochybuješ, že by si mohl najít nějakou mladší a hezčí alespoň milenku je tak trochu jeho urážka.
No já ho neznám jestli by ho něco takového urazilo nebo zranilo. Já bych to bral spíš jako žertovný pokus o lichotku, ocenění, že na to mám, ale nezaběhnu se, protože mám svou ženu moc rád.

Zase další "damage-control"?

Miroslav

Tebe Dorko taky zraňuji, tím co píšu?
Nebo je tady někdo jiný kdo se cítí být zraněn, tím co jsem napsal?

Co v nás dospělých duchovňácích může být slovy zraněno?

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-04-29 19:35Reagovala jsem jen na to sluneční znamení, zrovna ryb znám okolo sebe dost a žádná není stejná...prostě záleží na každém jednom člověku. A znám jednu osobu v rybách, která je nevím jak to napsat, to asi bude ten případ s hodně destrukcema, který zmiňuješ.

Principy, které se promítají do jednotlivých znamení nejsou determinační, jsou to spíše "tendence", které je vedou jednat tak, jak jednají. Když se na jednotlivé "různé" podíváš z různých úhlů, můžeš vidět mnoho růzností, ale také můžeš uvidět i mnoho jakoby "přes kopírák" reakcí...
Celý výklad zodiakálního "vlivu" je postaven právě na té "odezřené" podobnosti.

Evulína

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 18:53

No, neurazilo :-)
Neb vím, že manžel takové tendence nemá a nikdy neměl, což je u chlapa a berana až zvláštní, ba se ani neohlédne, třeba skrytě, nebo jen trochu, za pěknou ženskou, to už já se otočím, třeba v autě, když vidím ladný krok holčiny, krásnou postavu, vlasy, jak vypadá i zepředu a potom, vím, že jsme si tak nějak souzeni. Jsme už spolu od 15 let... a ještě jedna věc je zvláštní, až s mým pitím, mými pády a vstáváním, fyzickou i duševní indispozicí, hospitalizací, léčením atd. se náš vztah prohloubil, máme k sobě daleko blíž, než dříve. I když to nechápe, ten můj problém, ani já ho nechápu, mám, na co si vzpomenu, tak proč najednou tato závislost...
Ona vslastně vznikla v době, kdy všechny děti odešly z domu, dospěly. Všechny tři.
V tom jednom období byl covid a já to páchané celosvětové zvěrstvo dost těžce emočně nesla... až tak, že mne toto období psychicky vyčerpalo natolik, že jsem si řekla, že odejdu do předčasného důchodu, už jsem dál nezvládala veškerou práci, co jsem dříve zvládala v pohodě a do důchodu jsem odešla - toto všechno bylo naakumulované do jedné doby, řekněme jednoho roku.
Naštěstí jsem si nechala ještě v původní práci mzdy, personalistiku a statistiku, a dělám hodně z domu a když musím kvůli lidem být fyzicky přítomná, jsem v práci. Naštěstí... Všechnu jinou práci jsem pustila...

Ale, řekla bych, že hlavní příčina byla a bohužel je (protože alkoholismus je vlastně nemoc, on ovlivňuje i chemické procesy mysli, je to závislost, ze které se těžko dostává, jedině skutečnou a absolutní abstinencí kdy záleží skutečně jen a jen na jediné skleničce, jediném pivě a člověk je zpátky tam, kde byl) pocit ztráty smyslu života.
Děti jsou vychované, jsou pryč z domu. Už mě nepotřebují, mají své rodiny, své děti.
práci vždycky udělá za mne někdo jiný, bude muset, když tu nebudu....
S manželem jsme tehdy, když jsem do toho spadla, neměli blízký vztah. Komunikovali jsme spolu jen co bylo třeba - o dětech, práci, co nakoupit, co udělat v domě a to bylo vše. Žádné společn koníčky, záliby, ba ani vkus na stejné nebo podobné filmy - on rád krváky, akční, já romanticko psychologické... :-)
Tak proč bych tu ještě strašila a pití ve mě bylo únikem, útěkem do stavu beztíže a závislost na stavu beztíže = alkoholu byla na světě...

Těžko se z toho dostává, těžko.... :-) Třeba u závislosti na čokoládě, nebo kávě absence této vyhledávané poživatiny neovliňuje, teda podle mě, nejsem žádný odborník, absence neovlivňuje chemickou činnost mozku, jakési receptory či co...

A když už jsem se tak rozepsala. Zmíním ještě ty cigarety.
Ten můj boj se závislosti na kouření (taky únik, kdy jsem mohla, aspoň na 5 minut sama, sama, sama zrelaxovat na balkóně) byl taky něco. Nepomáhalo si nekoupit krabičku, večer, potmě, v teplácích jsem letěla do nejbližší hospody, abych si ji koupila.
Nepomáhaly výčitky tehdy malé dcery: maminko nekuř, umřeš a furt dokola...
Tuhle mou neschopnost s tím přestat doprovázely samozřejmě samovýčitky, vztek, lítost, jsem neschopná, jsem neschopná s tím něco udělat. A to doslova.
Trvalo to dost dlouho, možná dva roky, tři? Tohle trápení....
A pak jednou večer, kdy celá rodina ulehla k spánku, hlavně i dcera, jsem si vzala z krabičky cigaretu, tiše zavřela za sebou dveře na balkóně. Byl krásný a vlahý večer, město utichalo a já si zapálila cigaretu, dřepla jsem si a tiše nasávala kouř z cigarety, pomalinku ho vypouštěla ústy, pozorovala jsem kouř, jak stoupá k nebi.... venku klid, uvnitř klid.... někdo tady dřepěl, zlehka nasával a vypouštěl kouř... ticho a mír...

A to byla moje poslední cigareta. Přestala jsem bojovat..., možná právě proto, že jsem už konečně s tím přestala bojovat...
Zbytek cigaret v krabičce jsem po čase vyhodila.... od té doby nekouřím... už to bude víc jak 20 let.

Ale kdybych si tohle řekla u toho alkoholu, tedy udělala to, že bych s tím přestala bojovat a budu pít jak nezavřená, tož to nevím.... zatím jsem u těch samovýčitek a trápení, pádů a vstávání...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-29 19:42
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-29 19:40

Aha.

Zase další "damage-control"?

Prostě když vidím, že někdo něco špatně chápe nebo si vysvětluje jinak, než bylo míněno, tak se mu to pokouším dovysvětlit.
ten pojem "demage-control" na to moc nesedí.