Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Evulína

Brouk P
Citace od: honzam kdy 2025-04-17 18:12
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-17 17:55Mně vyšlo v psychotestech že nejsem narcis, ale typický rulík zlomocný.

To sis špatně přečetl. Vyšel Ti typický Brouk Pytlík.
Brouk Pytlík je Dorka 🙂

durodara

Citace od: Evulína kdy 2025-04-17 22:25Brouk P
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-17 17:55Mně vyšlo v psychotestech že nejsem narcis, ale typický rulík zlomocný.

Brouk Pytlík je Dorka 🙂

Asi není jiné vysvětlení, že ano?
Evulíno...

Evulína

Citace od: durodara kdy 2025-04-18 04:18
Citace od: Evulína kdy 2025-04-17 22:25Brouk P

Brouk Pytlík je Dorka 🙂

Asi není jiné vysvětlení, že ano?
Evulíno...
S...lína by doplnila, Brouk Pytlík, milovaný.

Miroslav

Romantický vztah s umělou inteligencí? Pandořina skříňka, říká psycholog

Skutečné vztahy v ohrožení
Když se umělá inteligence stane zdrojem útěchy nebo romantické náklonnosti, začne ovlivňovat vnímání skutečných vztahů. Nerealistická očekávání, snížený sociální drive a komunikační bariéry se skutečnými lidmi mohou být jen některá z rizik, píše se v publikaci.

Obáváme se, že by lidé mohli přenést očekávání ze vztahů s umělou inteligencí do lidských vztahů.
Daniel B. Shank, profesor sociální psychologie, Missourská univerzita
Chatboti s umělou inteligencí mohou navíc působit jako přátelé, nebo dokonce terapeuti, ale k dokonalosti mají daleko. Tyto systémy jsou známé tím, že generují falešné informace se zdánlivou jistotou. V emočně vypjatých situacích to může být velmi nebezpečné a jednoduše zneužitelné.

,,Obáváme se, že by lidé mohli přenést očekávání ze vztahů s umělou inteligencí do lidských vztahů. Tím do budoucna nabourávají své vlastní vztahy," vysvětlil Shank.

,,Umělá inteligence je někdo, kdo projevuje zájem, a zdá se, že člověku hluboce rozumí, a tím pádem i dobře poradí. Pokud se na AI začneme dívat tímto způsobem, začneme věřit, že nám chce opravdu pomoct, zatímco ve skutečnosti si může vymýšlet nebo nám radit extrémně špatným způsobem," dodal psycholog.

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-romanticky-vztah-s-umelou-inteligenci-pandorina-skrinka-rika-psycholog-40517361#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-20 13:27Romantický vztah s umělou inteligencí? Pandořina skříňka, říká psycholog

Skutečné vztahy v ohrožení
Když se umělá inteligence stane zdrojem útěchy nebo romantické náklonnosti, začne ovlivňovat vnímání skutečných vztahů. Nerealistická očekávání, snížený sociální drive a komunikační bariéry se skutečnými lidmi mohou být jen některá z rizik, píše se v publikaci.

Obáváme se, že by lidé mohli přenést očekávání ze vztahů s umělou inteligencí do lidských vztahů.
Daniel B. Shank, profesor sociální psychologie, Missourská univerzita
Chatboti s umělou inteligencí mohou navíc působit jako přátelé, nebo dokonce terapeuti, ale k dokonalosti mají daleko. Tyto systémy jsou známé tím, že generují falešné informace se zdánlivou jistotou. V emočně vypjatých situacích to může být velmi nebezpečné a jednoduše zneužitelné.

,,Obáváme se, že by lidé mohli přenést očekávání ze vztahů s umělou inteligencí do lidských vztahů. Tím do budoucna nabourávají své vlastní vztahy," vysvětlil Shank.

,,Umělá inteligence je někdo, kdo projevuje zájem, a zdá se, že člověku hluboce rozumí, a tím pádem i dobře poradí. Pokud se na AI začneme dívat tímto způsobem, začneme věřit, že nám chce opravdu pomoct, zatímco ve skutečnosti si může vymýšlet nebo nám radit extrémně špatným způsobem," dodal psycholog.

https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-ai-romanticky-vztah-s-umelou-inteligenci-pandorina-skrinka-rika-psycholog-40517361#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Vždyť Jety to provozuje už docela dlouho...

Bereš si z ní příklad?

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-20 14:33Bereš si z ní příklad?

Naopak, já mám rád živé lidi i když se s mnou třeba neshodnou nebo mne třeba i nenávidí. Nějaké pozitivní uspávací chyméry vygenerované z vyčtenin nemusím. To je mrvé.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-20 16:39
Citace od: durodara kdy 2025-04-20 14:33Bereš si z ní příklad?

Naopak, já mám rád živé lidi i když se s mnou třeba neshodnou nebo mne třeba i nenávidí. Nějaké pozitivní uspávací chyméry vygenerované z vyčtenin nemusím. To je mrvé.

A solíš si je alespoň tak, jako Koloděj? Anebo je máš rád jen tak?

Evulína

Mě má rád, viď Miroslave 🙂

durodara

Citace od: Evulína kdy 2025-04-20 16:58Mě má rád, viď Miroslave 🙂

Tebe můžeme všichni, i za syrova...

Miroslav

Ano, hodně i když je to s tebou někdy na palici  :)

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-20 20:55

Na tuhle ženu nechoď s palicí - ona je silnější než ty - několikrát více. Zkus srdce. Najdeš ho ve své vlastní hrudi - snad ještě ťuká, aby sis ho už konečně všiml.

honzam

Pravěký primitiv. :))

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-20 21:16

Pravěký primitiv. :))

To jako má být ukázka té cílené provokace nebo co tou cílenou provokací myslíš?

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-20 21:21To jako má být ukázka té cílené provokace nebo co tou cílenou provokací myslíš?

To je jen můj pohled. Přišla mi zábavná ta představa, jak jdeš na Evulínu s palicí. Vlastní hlavu jsi tím určit nemyslel, tam máš všechno srovnané, že ano.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-20 21:25
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-20 21:21To jako má být ukázka té cílené provokace nebo co tou cílenou provokací myslíš?

To je jen můj pohled. Přišla mi zábavná ta představa, jak jdeš na Evulínu s palicí. Vlastní hlavu jsi tím určit nemyslel, tam máš všechno srovnané, že ano.

To se tak říká, že je něco na palici, myšlena je tím vlastní hlava.