Stav společnosti

Založil Pedrito, 2025-02-20 21:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-13 16:08U tebe je to tak hluboko ve tvém já, že fakt - až na výjimky - každá tvá věta na introspekci neosobním pohledem je vynikající.

To je hezké, ale zajímalo by mne, co máš na mysli tím "to" co je tak hluboko v mém já. Teda jestli mohu prosit o jasnou odpověď.

honzam

Vždyť Ti to Durodara píše pořád dokola. Zahleděnost do sebe, neschopnost vnímat svět očima druhých a s tím spojený nedostatek empatie. Jsi zaseklý sám v sobě (pravděpodobně nevhodnými duchovními cvičeními) a nevnímáš, co Ti přímo nebo mezi řádky druzí píší.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:14
Citace od: durodara kdy 2025-04-13 16:08U tebe je to tak hluboko ve tvém já, že fakt - až na výjimky - každá tvá věta na introspekci neosobním pohledem je vynikající.

To je hezké, ale zajímalo by mne, co máš na mysli tím "to" co je tak hluboko v mém já. Teda jestli mohu prosit o jasnou odpověď.

Principelně - uvidíme, zda to bude stačit - jde o to, že tvůj projev vychází až moc často z přemiry: "to já mám pravdu a mýlí se vždy ti ostatní".

(což ale není primárně věta empatické ryby, ani když je jata nemírnou ješitností)

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-13 16:11
Citace od: durodara kdy 2025-04-13 16:08
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:04
Citace od: durodara kdy 2025-04-13 15:57
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 15:52
Citace od: honzam kdy 2025-04-13 15:38Je to tak. Lež má krátké nohy.

Tak tak.

Ani milosrdné lži nejsou k ničemu dobré.

Pokud bys ještě měl zájem - tak tvá věta nezafungovala jako zlehčení, ale zafungovala třistně, jako pokus o útěk od tématu.

Tak teda nevím. Nic jsem se nesnažil zlehčovat - jen jsem vyjádřil, když už byla zmíněna lež, že ani milosrdná lež, kterou někteří používají v domění, že tím druhému dělají nějakou dobrou službu, není dobrá.

Nepřijde mi to ani jako zlehčení ani tristní, možná jsi to jen v daném kontextu špatně pochopil. 

U tebe je to tak hluboko ve tvém já, že fakt - až na výjimky - každá tvá věta na introspekci neosobním pohledem je vynikající.

Protože to asi stále nevidíš:

Pokud by to nebylo s podtextem nadřazenosti, ale laskavosti, ta věta by mohla znít trochu jinak:

Nepřijde mi to ani jako zlehčení ani tristní, možná jsem to jen v daném kontextu špatně pochopil.
Nojo, to by ale pak byla z mé strany ta milosrdná lež.

Pokud ne, zkus mi vysvětlit, co je na větě "Ani milosrdné lži nejsou k ničemu dobré." pokusem o zlehčení nebo tristního. v odpovědi na komentář: "Je to tak. Lež má krátké nohy."
Třeba díky tomu lépe pochopím tvé myšlenkové pochody.

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-13 16:18Vždyť Ti to Durodara píše pořád dokola. Zahleděnost do sebe, neschopnost vnímat svět očima druhých a s tím spojený nedostatek empatie. Jsi zaseklý sám v sobě (pravděpodobně nevhodnými duchovními cvičeními) a nevnímáš, co Ti přímo nebo mezi řádky druzí píší.

Ano tak to chápu, že si moje projevy Dorka takhle interpretuje, že si tohle do nich projikuje. Zas tak natvrdlej nejsem. A tak se to snažím nějak rozklíčovat a přijít tomu na kloub. 

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:20Nojo, to by ale pak byla z mé strany ta milosrdná lež.

Pokud to z toho nevidíš, nemám více sil..

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:20Pokud ne, zkus mi vysvětlit, co je na větě "Ani milosrdné lži nejsou k ničemu dobré." pokusem o zlehčení nebo tristního. v odpovědi na komentář: "Je to tak. Lež má krátké nohy."

My se tu vůbec nebavíme o tom, jestli je lež dobrá nebo špatná, takže to byla z Tvé strany scestná reakce. Psal jsem, že na lež se brzo přijde.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:23
Citace od: honzam kdy 2025-04-13 16:18Vždyť Ti to Durodara píše pořád dokola. Zahleděnost do sebe, neschopnost vnímat svět očima druhých a s tím spojený nedostatek empatie. Jsi zaseklý sám v sobě (pravděpodobně nevhodnými duchovními cvičeními) a nevnímáš, co Ti přímo nebo mezi řádky druzí píší.

Ano tak to chápu, že si moje projevy Dorka takhle interpretuje, že si tohle do nich projikuje. Zas tak natvrdlej nejsem. A tak se to snažím nějak rozklíčovat a přijít tomu na kloub. 

Nehledej v Dorce, Nehledej v Hozamovi. Otoč tu pozornost na sebe a zkus najít tu příčinu, proč oba reagují na tvé vyjádření úplně stejně. A nejsou to jen dva nicky jedné a tétéž osoby...

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:23Ano tak to chápu, že si moje projevy Dorka takhle interpretuje, že si tohle do nich projikuje. Zas tak natvrdlej nejsem. A tak se to snažím nějak rozklíčovat a přijít tomu na kloub. 

A čemu chceš přijít na kloub? Myslí si to, protože se tak projevuješ.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-13 16:19Principelně - uvidíme, zda to bude stačit - jde o to, že tvůj projev vychází až moc často z přemiry: "to já mám pravdu a mýlí se vždy ti ostatní".

(což ale není primárně věta empatické ryby, ani když je jata nemírnou ješitností)

Nojo, ale tohle já nepíšu, ani si to nemyslím.
Když něco píšu, tak to, o čem si myslím, že je pravda a když si myslím, že druhý pravdu nemá, tak se mu snažím vysvětlit proč si to myslím a normání spoludiskutující to dělá stejně.
Ty to děláš nějak jinak?

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-13 16:25
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:20Pokud ne, zkus mi vysvětlit, co je na větě "Ani milosrdné lži nejsou k ničemu dobré." pokusem o zlehčení nebo tristního. v odpovědi na komentář: "Je to tak. Lež má krátké nohy."

My se tu vůbec nebavíme o tom, jestli je lež dobrá nebo špatná, takže to byla z Tvé strany scestná reakce. Psal jsem, že na lež se brzo přijde.

To je pravda.
Ty na rozdíl od Dorky to dovedeš vysvětli či upozornit stručně a jasně a tak to má být, tak je to správně  :)

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:28Nojo, ale tohle já nepíšu, ani si to nemyslím.
Když něco píšu, tak to, o čem si myslím, že je pravda a když si myslím, že druhý pravdu nemá, tak se mu snažím vysvětlit proč si to myslím a normání spoludiskutující to dělá stejně.
Ty to děláš nějak jinak?

No a jsme opět u té do očí bijící arogance a zesměšňování druhých. Podsouváš Durodarovi, že neumí diskutovat a není normální. Je to agresivní a hloupé. Projevuješ se jako namyšlenec.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:28
Citace od: durodara kdy 2025-04-13 16:19Principelně - uvidíme, zda to bude stačit - jde o to, že tvůj projev vychází až moc často z přemiry: "to já mám pravdu a mýlí se vždy ti ostatní".

Nojo, ale tohle já nepíšu, ani si to nemyslím.
Ty to děláš nějak jinak?

A teď si představ, že tvá mysl je jako počítač, a má v kódu jakoukoli zmínku o vlastní sebereflexi - s důsledkem nutnosti opravy sebe sama - odmítnout. Když si to představíš, hledat ve svých větách, ve svých odpovědích, náznaky tohoto programového vzorce. Na to lidé ve tvém okolí reagují, na to odmítnutí tvé sebereflexe s důsledkem nutné vlastní změny.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:28Nojo, ale tohle já nepíšu, ani si to nemyslím.
Ty to děláš nějak jinak?

Miroslave, jak bys opravil svůj předchozí příspěvek, abys nezněl jako idiot?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-13 16:32
Citace od: honzam kdy 2025-04-13 16:25

To je pravda.
Ty na rozdíl od Dorky to dovedeš vysvětli či upozornit stručně a jasně a tak to má být, tak je to správně  :)

To je také jednoduché - Dorka jde po příčině jako norník, a to ty ale vidět nechceš.