O krtcích a lidech

Založil Pedrito, 2025-02-25 08:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Pedrito

Citace od: Petra kdy 2025-03-16 06:50
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-16 06:01Co záleží, čí jsou kde vojáci? Jde o to že jsou vojáci. Takže se ptej, proč jsou vojáci.
Dokud tu jsou, znamená to, že kolektivní vědomí lidí je plné idealismů, vlastnických zájmů, strachů a bojů o ně.

Počet amerických vojáků v Evropě přesáhl 100 tisíc, uvedl Stoltenberg. V Evropě je více než 100 tisíc amerických vojáků, z toho zhruba 40 tisíc spadá přímo pod velení Severoatlantické aliance, řekl její generální tajemník Jens Stoltenberg po jednání v Německu.

No a proč tu jsou a rozseti z různých států po různých částech světa? Jak že dlouho člověk úřaduje zde na Zemi? To za ta desetitisíciletí nezjistil, že boje mezi jednotlivci, skupinami a národy, způsobují fyzická i psychická utrpení, a to tak, že kolektivně? Desetitisíce let! A války celou tu dobu na každém rohu. Zničená příroda, územní, politické a náboženské spory.. a základny plné raket....

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-16 11:29No a proč tu jsou a rozseti z různých států po různých částech světa? Jak že dlouho člověk úřaduje zde na Zemi? To za ta desetitisíciletí nezjistil, že boje mezi jednotlivci, skupinami a národy, způsobují fyzická i psychická utrpení, a to tak, že kolektivně? Desetitisíce let! A války celou tu dobu na každém rohu. Zničená příroda, územní, politické a náboženské spory.. a základny plné raket....

Hold v přírodě to tak od nepaměti chodí, že silnější žere slabšího, boj o přežití, nasycení žaludku, rozšíření teritoria pro svoji smečku, "poturčení" a rozmnožení.
A čím jsou lidé primitivnější, tím tyto přírodní instinkty u nich více ovládají jejich pocity, myšlení a jednání.

My jsme se tady v Evropě troch nechali unést vyššími idejemi a to na úkor obranyschopnosti a konkurenceschopnosti. Ostaní svět na to ještě není zralý na ten náš pacifismus, lidská práva, rovnost, ekologii atd. jak se ukazuje.

honzam

Evropa je elita planety. Ostatní jsou zaostalí barbaři, i když po zuby vyzbrojení.

honzam

Pro zábavu shrnutí cyklu 57 (56,9) let

1918 -> 1975 ... Masaryk a Husák prezidenty
1921 -> 1978 ... bez komentáře
1929 -> 1986 ... krach na Newyorské burze a hospodářská krize, výbuch Černobylu a začátek konce východního bloku
1933 -> 1990 ... Hitler kancléřem a Havel prezidentem, v obou případech se mění poměry v zemi
1935 -> 1992 ... Masaryk končí, domlouvá se rozdělení Československa
1939 - 1945 -> 1997 a 2002 ... 2. sv. válka, povodně v ČR
1942 - 1945 -> 2000 - 2003 ... projekt Manhattan (pracovali i Češi) a použití jaderných zbraní, rozjezd Temelína a zkušební provoz
1943 -> 2000 ... bez komentáře
1948 -> 2004 ... stáváme se součástí východu, stáváme se součástí EU
1965 -> 2022 ... válka ve Vietnamu, válka na Ukrajině, v obou případech přijímáme velké množství uprchlíků
1968 -> 2025 ... okupace cizí vojska na našem území, cizí vojska NATO na našem území ?
1989 -> 2046 ... rozpad východního bloku, rozpad euroatlantické vazby, Evropa se osamostatňuje ??

honzam

Je pravděpodobné, že se válka na Ukrajině potáhne a spousta Ukrajinců tu natrvalo zůstane.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-03-16 16:20Je pravděpodobné, že se válka na Ukrajině potáhne a spousta Ukrajinců tu natrvalo zůstane.

Tvé představy jsou svázány jen s ČR (někdy + Slovensko)

My nejsme rozhodující strany, odkud bereš důvod, že budeme s naší historií mít tak velký vliv?

Víš alespoň přesně "kdo" s "kým" bojuje?

Pedrito

CitaceKrtek je tvor tuze zajímavý

Talpa evropaea:

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-03-17 05:21
Citace od: honzam kdy 2025-03-16 16:20Je pravděpodobné, že se válka na Ukrajině potáhne a spousta Ukrajinců tu natrvalo zůstane.

My nejsme rozhodující strany, odkud bereš důvod, že budeme s naší historií mít tak velký vliv?

Určitě nejsme. Okolní svět působí na nás. Být v centru Evropy je spíš nevýhoda.

Bojuje dobro se zlem, pravda se lží, láska s nenávistí a světlo s temnotou. Miroslav reprezentuje světlo a já temnotu. On je jako Luke Skywalker a já jako Darth Vader. Predátor je vždycky ten zlý a jeho kořist nevinná oběť.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-03-17 14:13
Citace od: durodara kdy 2025-03-17 05:21

Určitě nejsme. Okolní svět působí na nás. Být v centru Evropy je spíš nevýhoda.

Bojuje dobro se zlem, pravda se lží, láska s nenávistí a světlo s temnotou. Miroslav reprezentuje světlo a já temnotu. On je jako Luke Skywalker a já jako Darth Vader. Predátor je vždycky ten zlý a jeho kořist nevinná oběť.

Zní to velmi vznešeně, ale je to v podstatě ubohé...

Buď sám sebou, buď přirozený a autentický, nepersonifikuj se do nějaké jiné osoby - jsi tady sám za sebe a také i pro sebe.

honzam

To nejde. Některé věci jsou z dobrého důvodu tabu viz Platónův Mýtus o jeskyni.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-03-17 15:35To nejde. Některé věci jsou z dobrého důvodu tabu viz Platónův Mýtus o jeskyni.

Tak to jsi narazil na tu správnou osobu -> "tabu" - je pro mé potřeby věci chápat úplně - jako muleta pro býka....

honzam

Zeptej se Miroslava, ten ví jako šestý patriarcha všechno i to, na co se nebudeš ptát. ;D

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-03-17 18:48Zeptej se Miroslava, ten ví jako šestý patriarcha všechno i to, na co se nebudeš ptát. ;D

Já nejsem jako šestý patriarcha ani jako někdo jiný. Jen jsem v podobné situaci. Šestý patriarcha je jen příklad takové, docela běžné lidské reakce, časté u starších, zasloužilých duchovňáků.
Když se v nich ozve "Sféra žárlivých bohů".

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-17 18:58
Citace od: honzam kdy 2025-03-17 18:48Zeptej se Miroslava, ten ví jako šestý patriarcha všechno i to, na co se nebudeš ptát. ;D

Já nejsem jako šestý patriarcha ani jako někdo jiný. Jen jsem v podobné situaci. Šestý patriarcha je jen příklad takové, docela běžné lidské reakce, časté u starších, zasloužilých duchovňáků.
To byl jen zlomyslný vtip. Nemusíš být hned takhle alergický. ;)

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-03-17 19:01
Citace od: Miroslav kdy 2025-03-17 18:58

To byl jen zlomyslný vtip. Nemusíš být hned takhle alergický. ;)

To není alergie, jen upřesnění, dovysvětlení. Ale dobře míněmná zlomyslnost, to je určitě nadějnější a mně bližší než prosté nepochopení.