Posezeníčko začíná být toxická duchovní žumpa

Založil honzam, 2025-03-09 10:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Tak co Honzo? Stále držíš dietu nebo sis konečně něco ulovil? :)

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-23 02:58Dá se ale z toho vyčíst i něco [minimálně pro mne] podstatnějšího - našla odpověď na strachy "co bude", našla své místo v životě, našla své vyrovnáni se svou minulostí, přítomností i budoucností, našla odpovědi na svou osobní existenci, našla vnitřní klid. ..

Tyto odpovědi nacházejí lidé ve všem možném, třeba v náboženství - v kostele u pana faráře, sektách, filosofii atd.
Ta jeji "hrdinná" minulost bych řekl je to, o co tu svou odpověď opírá, co jí dává ten pocit spravedlivého bojovníka a veterána podobně jako dalším aktivistům a "bojovníkům" s domnělými větrnými mlýny.

Ona je nástrojem božím, její syn také a co ti všichni ostatní se kterými bojuje? Ti jsou nástrojem Ďábla?

"Co bychom byli bez našich problémů ?"  :)

Co si myslíš o tom videu, kde Peková je dojatá z toho jak se blíží přechod lidstva do páté dimenze?
Je to video produkt umělé inteligence nebo to byla skutečná Soňa Peková?

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-23 07:27Tak co Honzo? Stále držíš dietu nebo sis konečně něco ulovil? :)

Jen jsem si do Miroslava sekl, ale příští týden už snad dojde na kousance. Zase pomalu přechází do svého arogantního narcistického módu, protože psát jako obyčejný diskutující ho nebaví. Tady vidíš, jak se naváží do věřících a filozofů a povyšuje se nad ně. Je to idiot, ale je tak průhledný a stereotypní, že mi stačí si jen počkat.

Durodaro nebav se s ním. Je to pod Tvou úroveň.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-23 09:30"Co bychom byli bez našich problémů ?"  :)

Co bys byl bez hledání problémů, důmyslný Done Quijote.

Evulína

Citace od: honzam kdy 2025-03-23 10:24
Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-23 07:27Tak co Honzo? Stále držíš dietu nebo sis konečně něco ulovil? :)

Jen jsem si do Miroslava sekl, ale příští týden už snad dojde na kousance. Zase pomalu přechází do svého arogantního narcistického módu, protože psát jako obyčejný diskutující ho nebaví. Tady vidíš, jak se naváží do věřících a filozofů a povyšuje se nad ně. Je to idiot, ale je tak průhledný a stereotypní, že mi stačí si jen počkat.

Durodaro nebav se s ním. Je to pod Tvou úroveň.
Durodara ti nevadí? Mají podobný styl s Miroslavem. Všechno ví, všechno zná, takový Brouk Pytlík...
Miroslav je proti němu dobrotivec :-)

honzam

Durodara je úplně v pohodě, nikoho neshazuje. Miroslav tu vystupuje jako jakýsi Všeználek. Horší ale je, že se ukájí na zesměšňování ostatních lidí. Je to psychopat. Každý jeho příspěvek vykazuje známky duševní nezralosti. Působí jako puberťák, který se pořád potřebuje vytahovat před kamarády. Je to ubohé.

Paradoxy

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-23 15:55Ty už máš velkej hlad co? :)

Je to jen hra a Miroslav by sám sebe neměl brát moc vážně. Všechna ta jeho velkolepá sebeoslavná prohlášení jsou v lepším případě jen pomíjivé vlnky na hladině oceánu vědomí. V některých horších reakcích se jedná o bublající zahnívající bahno a tam musím zakročit a upozornit, že takhle se diskuze nevede, jinak bychom brzy byli zadělaní všichni nejen sám Miroslav. Baví mě to a přijde mi to užitečné.

honzam

Miroslava si můžeš představit jako zahořklého věčně nespokojeného starce, který pořád na něco nebo někoho nadává, protože je sám se sebou a svým vnitřním rozpoložením nespokojený. Durodara to píše správně a souhlasím, že se ten Miroslavův vnitřní neklid projevuje v jeho příspěvcích. Všichni jsou tak hrozní, jen on sám je duševní génius. Tahle patologická negativita, se kterou na všechno plive a všechny okopává není pro úspěšný duchovní rozvoj zdravá a prospěšná. Nemusíme mu v tom věčném sebeklamu asistovat. I když se už ve svém věku nemůže změnit, je potřeba jeho nevhodné projevy srozumitelně popsat a odmítnout. Nedělám to proto, abych mu pomohl. Chci, aby neškodil ostatním a odešel.

Paradoxy

I kdybych si měla vše, co o Mírovi píšeš, představovat, tak je mi to jedno :) Mě neškodí...

honzam

Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-23 16:24I kdybych si měla vše, co o Mírovi píšeš, představovat, tak je mi to jedno :) Mě neškodí...
Ale zkouší to! Pamatuješ, jak Ti nedávno psal, že nemáš mít žádný názor, jako by to byla nějaká pokročilá duchovní nauka.

https://www.posezenicko.cz/index.php?msg=6756

Paradoxy

Něco takového někde psal, ale myslím, že to nebylo psáno mě a bylo to asi myšleno jinak než si ty myslíš :)

Ono je to tak, že názor je v pořádku, ale v určitý fázi názory mizí ve stylu, že je možné všechno a názorem si člověk zbytečně zavírá rozhled.

honzam

Takhle jednoduché to není.

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-11 13:59Vůbec není špatně, to co pan Tomáš doporučuje, naopak. Je to určeno začínajícímu adeptovi.
Ale nestačí jen zastávat správný názor. To je jen začátek. Důležitá je praktické uskutečnování správného názoru v životě.
Přechod od slov k činům. Tím se ten názor, přesvědčení čistí od s ním spojených výchozích představ a výsledkem pak je žádný názor. Už není žádný názor potřeba.

Pominu, že tu Miroslav zmiňuje nějaké "začátečníky" s názory. Když přecházíš od názoru k činům, tak ten svůj názor zhmotňuješ. Ta idea nemizí. Uskutečňuje se a skutky trvá dál a přesahuje Tvou vlastní existenci. Názory se nehodí tam, kde Tě někdo potřebuje zmanipulovat/indoktrinovat. Typicky v sektě nebo totalitním režimu.

Paradoxy

Citace od: honzam kdy 2025-03-23 16:48Takhle jednoduché to není.

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-11 13:59Vůbec není špatně, to co pan Tomáš doporučuje, naopak. Je to určeno začínajícímu adeptovi.
Ale nestačí jen zastávat správný názor. To je jen začátek. Důležitá je praktické uskutečnování správného názoru v životě.
Přechod od slov k činům. Tím se ten názor, přesvědčení čistí od s ním spojených výchozích představ a výsledkem pak je žádný názor. Už není žádný názor potřeba.

Pominu, že tu Miroslav zmiňuje nějaké "začátečníky" s názory. Když přecházíš od názoru k činům, tak ten svůj názor zhmotňuješ. Ta idea nemizí. Uskutečňuje se a skutky trvá dál a přesahuje Tvou vlastní existenci. Názory se nehodí tam, kde Tě někdo potřebuje zmanipulovat/indoktrinovat. Typicky v sektě nebo totalitním režimu.
Nemám potřebu se sebou hádat, já to pochopila po svém a ty taky po svém. Nepřijde mi, že by tu Míra zakládal sektu :D

honzam

Nehádáme se. Ty máš svůj názor a já taky. Rád by založil, věř mi. Bylo to patrné, jak se na mírumilovnost Durodara vytasil s nevědomostí.

https://www.posezenicko.cz/index.php?msg=6457

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-08 23:54
Citace od: durodara kdy 2025-03-08 23:13Vše, a tedy asi i to, co pojmenováváš "rady", pochází z tohoto zdroje.

Ano, vše pochází z jednoho zdroje i ty tvoje rady, dokonce i omyly a nevědomost.

Takhle reaguje sebestředný zmetek.