Posezeníčko začíná být toxická duchovní žumpa

Založil honzam, 2025-03-09 10:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Paradoxy

Nepsala jsem ,,než ji sežere,,. A vžívat se nemusím. Je běžné, že kočka přinese úlovek ke svým ,,majitelům,, domů a přitom ho nesežere.

durodara

Citace od: Paradoxy kdy 2025-03-11 20:40Nepsala jsem ,,než ji sežere,,. A vžívat se nemusím. Je běžné, že kočka přinese úlovek ke svým ,,majitelům,, domů a přitom ho nesežere.

Ano. Kočka umí dávat dary. Ale s těmi dary si nehraje. A - stejně jako lidé - i kočky zapomínají při vyrušení ze hry. Ale stále si myslím, že neloví jenom tak, tak jak to často dělají právě lidé.

Paradoxy

Myslet si, že kočky dávají dary si klidně můžeme, ale nevíme to, protože kočky nejsme.
Stejně tak si můžeme myslet, že neloví jen tak jako lidé, ale nevíme to, protože nejsme kočky.
Kočky si ale s kořistí hrají, to je pozorovatelné.

Jak si myslela, že kočky zapomínají při vyrušení ze hry bohužel nechápu...

Pedrito

Mě dokonce loni dal dar ptáček.. trefil mě i když jsem frčel 30km za hodinu.
Dobrej sniper :smilie_happy_thumbup:

Pedrito

Jinak sestry a šváry kočka je sama pěknej "dáreček", náladovější mouru jsem nepotkal, a obdarovává je třeba tak, že když ji nějak naštvou, tak se jim vysere tam, kde ví že to maj nejméně rádi.

Salmo1cz

Dárečky kočky nosí.U některých nemají problém se podělit... listí, větvičky, šišky,brouci, můry a další lezoucí a létající havěť.
U některých v uvozovkách cenných je to dělení poněkud problematické.
Jednou kocour přitáhnul živého netopýra v hubě do obýváku.Jenom kousek křídla mu přečuhoval z huby.Bylo vidět že žádné dělení nebude, protože se tvářil jako by nic, jako by se nechumelilo.
Říkám kocourovi cos to zase přitáhnul? Viděl že není úniku, otevřel hubu a z huby mu vyletěl netopýr.
Byla to ohromná zábava chytat netopýra o půlnoci v obýváku.
Naštěstí jsa poučen chybou kolegyně, která ve stejné situací otevřela okna, že jako netopýr uletí.A neuletěl.
Naopak přiletěl další netopýr do obýváku, patrně v domnění že jde o nějakou bezva zábavu.
Naštěstí pak sousedka pochopila, že hromaděním netopýrů v obýváku cesta nevede.

Paradoxy

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-03-12 09:55Dárečky kočky nosí.U některých nemají problém se podělit... listí, větvičky, šišky,brouci, můry a další lezoucí a létající havěť.
U některých v uvozovkách cenných je to dělení poněkud problematické.
Jednou kocour přitáhnul živého netopýra v hubě do obýváku.Jenom kousek křídla mu přečuhoval z huby.Bylo vidět že žádné dělení nebude, protože se tvářil jako by nic, jako by se nechumelilo.
Říkám kocourovi cos to zase přitáhnul? Viděl že není úniku, otevřel hubu a z huby mu vyletěl netopýr.
Byla to ohromná zábava chytat netopýra o půlnoci v obýváku.
Naštěstí jsa poučen chybou kolegyně, která ve stejné situací otevřela okna, že jako netopýr uletí.A neuletěl.
Naopak přiletěl další netopýr do obýváku, patrně v domnění že jde o nějakou bezva zábavu.
Naštěstí pak sousedka pochopila, že hromaděním netopýrů v obýváku cesta nevede.
My to vnímáme tak, že nám dárky kočky nosí. Ale co se v jejich hlavách honí, proč to dělají, nevíme. Možná je to úplně jinak.

Netopýra jsme doma ještě neměli :) , jenom myši, potkany a ptáky.

Salmo1cz

Ale víme.Je vidět, když čekají na pochvalu a je vidět kdy sami chválí.
Mám dostatečně vyvinutou pozornost ke všem živým tvorům.
Je to znát i u ptáků, když si hlídají teritorium, dokonce i u některých druhů hmyzu atp.
Neučte orla létat a zaostřete pozornost. ;)

Salmo1cz

Zrovna u koček to je ale zamlžené jsou hodně své.
K nám do smečky přišel kocour, zraněný, zrazený a trvalo to dobře dva roky než bez příčiny na sebe nechal sáhnou.
Ošetřit ano,ale pohladit ani náhodou.
Kolegyně ztrácela trpělivost, já jsem ji říkal alespoň vidíte kolik dostal naloženo proto ho mám nejradši.A to byl nejošklivější kocour kterého jsem kdy viděl.
Byl to náš Cipís.

Salmo1cz

Cipís se přišel rozloučit před smrtí.Už ani nežral, jenom přišel a drcnul mi hlavou do nohy a šel za dům kde umřel.
Paní ho ještě asi týden hledala.Já jsem ji říkal nehledejte ho, ten se přišel rozloučit jenom jste to nezaznamenala.Tak to prostě je.

durodara

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-03-12 11:16... já jsem ji říkal alespoň vidíte kolik dostal naloženo proto ho mám nejradši.

Také si myslím, že soucit je nejvyšší forma lidské lásky - a možná i Buddhovské Lásky.
A když v tom projevu zároveň není přítomno nic dalšího, dějí se zázraky, a do tří dnů i nemožnosti.

Salmo1cz

Asi ano je to možné.Zajimavé je, že se to nedá překročit.
Takové ty teorie, že lidi, smečka atp.jsou povrchní hodnocení.
To je uloženo ve všech tvorech, rostlinách z hlediska Absolutna i v kamení.Musí to tak být.
Proto také platí.
2 Ježíš řekl: Nepřestávat se svým hledáním má ten, kdo hledá, dokud nenalezne. A až nalezne, bude otřesen a když bude otřesen, bude se divit a stane se pánem nade vším, co jest. (Mt 7,7-11; L 11,9-13

honzam

Dobrá. Do konce týdne žádný lov. Uvidíme, kam se diskuze posunou. :smiley_chinrub:

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-03-13 17:05Dobrá. Do konce týdne žádný lov. Uvidíme, kam se diskuze posunou. :smiley_chinrub:

Takže teď pojedeš jenom na Kitkatu?