Posezeníčko začíná být toxická duchovní žumpa

Založil honzam, 2025-03-09 10:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-25 12:58Takže s úlety každého jednotlivce počítám, ale nehodnotím podle nich. Zkus totéž. Uleví se ti, možná i těm okolo tebe.

Mně připadá Soňa ulítlá celá. Ten způsob projevu, gestikulace, pohledy, úsměv. A i to popírání reálnosti zmiňovaného videa, ta pátá dimenze, AllatRa, zapírání Šilhové atd. dokreslují charakter její rozvinuté osobnosti.
Není to proto, že je antivaxerka a tak na ní hledám mouchy, ale naopak i to antivaxerství a hlavně ti "ONI", kulisy apod. mi k ní docela sedí.
Zajímavé je, že třeba Evulíně je také sympatická, jako tobě.

Evulína

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-25 12:35
Citace od: durodara kdy 2025-03-25 11:57Já? Já nic, já muzikant.

Jacísi Gošárníci nepíšou nic o AI, ale o videomapingu - o ryze lidské práci se střihovou filmařskou technologií v rukou jakéhosi lidoopa. Důvod, proč lidoop, jsou ty chyby, a proč tomu věnoval čas?

Nevím...

Tak jsem to zase špatně pochopil. Nejspíš si nemyslíš ani to ani ono, přesněji řečeno paralelně oboje a nebo raději nic.
Mně je bližší to prosté ano, ano nebo ne, ne  a co nad to jest od ďábla (ega a jeho tanečků) jest.

Přesně tak, máme to stejně. Chápu, že někdy, ještě jednou někdy, není dobré vidět, posuzovat černě nebo bíle, jak píše Dorka, ale většinou se dorozumíváme na základě jednoznačných otázek, které "vyžadují" jednoznačné odpovědi. Ať je to v práci, nebo v krámě nebo v hospodě, nebo v kině atd., nebo i zde, když se někdo na něco zeptá, nebudu mu odpovídat rozevlátě a z různých časových dob, jak to předvedla Dorka v odpovědi na Miroslavovu otázky, vlastně otázky. To potom fakt působí jak řeči někoho, kdo lítá ode zdi ke zdi, od okna k oknu jako nudle v bandě a mnohdy pochybuji, jestli má takový člověk všech pět pohromadě. :-) A hlavně! Nedozvíte se absolutně nic.

Nemůžeš přece jediný svůj vlas udělat bílým nebo černým. Ať je tedy vaše slovo ,Ano' ano a ,Ne' ne. Co je nad to, je od zlého.

https://www.bible.com/cs/bible/15/MAT.5.21-42.B21

durodara

Citace od: Evulína kdy 2025-03-25 14:30
Citace od: Miroslav kdy 2025-03-25 12:35
Citace od: durodara kdy 2025-03-25 11:57Já? Já nic, já muzikant.

Jacísi Gošárníci nepíšou nic o AI, ale o videomapingu - o ryze lidské práci se střihovou filmařskou technologií v rukou jakéhosi lidoopa. Důvod, proč lidoop, jsou ty chyby, a proč tomu věnoval čas?

Nevím...

Tak jsem to zase špatně pochopil. Nejspíš si nemyslíš ani to ani ono, přesněji řečeno paralelně oboje a nebo raději nic.
Mně je bližší to prosté ano, ano nebo ne, ne  a co nad to jest od ďábla (ega a jeho tanečků) jest.

Přesně tak, máme to stejně. Chápu, že někdy, ještě jednou někdy, není dobré vidět, posuzovat černě nebo bíle, jak píše Dorka, ale většinou se dorozumíváme na základě jednoznačných otázek, které "vyžadují" jednoznačné odpovědi. Ať je to v práci, nebo v krámě nebo v hospodě, nebo v kině atd., nebo i zde, když se někdo na něco zeptá, nebudu mu odpovídat rozevlátě a z různých časových dob, jak to předvedla Dorka v odpovědi na Miroslavovu otázky, vlastně otázky. To potom fakt působí jak řeči někoho, kdo lítá ode zdi ke zdi, od okna k oknu jako nudle v bandě a mnohdy pochybuji, jestli má takový člověk všech pět pohromadě. :-) A hlavně! Nedozvíte se absolutně nic.

Nemůžeš přece jediný svůj vlas udělat bílým nebo černým. Ať je tedy vaše slovo ,Ano' ano a ,Ne' ne. Co je nad to, je od zlého.

https://www.bible.com/cs/bible/15/MAT.5.21-42.B21

Zapracuj do toho i to, že ten, kdo čte tvá sdělení, nemá vybudován přijímací kanál, což znamená, že informace přesně formulovaná, je jeho neschopností tomu i přesně porozumět, spíše k jeho ublížení...
To pak vede na "obrazné podobenství" a prohlášení "kdož máš uši, slyš!" od stejného autora, jako jsi použila ty.

Nechci být Pekové "ďáblovým advokátem", to co zde píši je spíše pro vás, abyste si svým interpretováním do svého světa nezavírali dveře k pochopení, že to může mít ještě i jiné souvislosti a dopady - na mně zase tolik nezáleží, důležití jste v tomto případě vy...

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-25 14:16
Citace od: durodara kdy 2025-03-25 12:58Takže s úlety každého jednotlivce počítám, ale nehodnotím podle nich. Zkus totéž. Uleví se ti, možná i těm okolo tebe.

Mně připadá Soňa ulítlá celá. Ten způsob projevu, gestikulace, pohledy, úsměv. A i to popírání reálnosti zmiňovaného videa, ta pátá dimenze, AllatRa, zapírání Šilhové atd. dokreslují charakter její rozvinuté osobnosti.
Není to proto, že je antivaxerka a tak na ní hledám mouchy, ale naopak i to antivaxerství a hlavně ti "ONI", kulisy apod. mi k ní docela sedí.
Zajímavé je, že třeba Evulíně je také sympatická, jako tobě.

Možná to bude tím, že se díváme - ne očima sledující pouze vnější znaky - ale spíše "dovnitř" toho, co Soňa dělá, říká a myslí.
Není v tom nic nesprávně, nebo špatně, je to jen obraz toho, jaký máš ty sám ten "vstupní" kanál příjmu informací, jaký ho má Evulína a jaký ho mají další.
V mém případě vědomě jakoukoli cenzuru i polemiku pro ten "vstupní" kanál vypínám - snažím se vidět, slyšet, cítit, vnímat úplně vše, co jde (co umím) - a pokud to dohromady "nesedí", teprve následně zjišťuji, co mi v tom nesedí - nejprve zda je nějaká "chyba" na mé straně, a pak teprve podrobím, v případě té nekonzistence, to (to vyjádření), co jsem "přijal". Mám to těžší, ale neumím to jinak.

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-25 14:16Mně připadá Soňa ulítlá celá. Ten způsob projevu, gestikulace, pohledy, úsměv. A i to popírání reálnosti zmiňovaného videa, ta pátá dimenze, AllatRa, zapírání Šilhové atd. dokreslují charakter její rozvinuté osobnosti.

Mně přijde Miroslav ulítlý celý. Ten jeho způsob projevu je na pováženou. Dobře dokresluje jeho charakter psychopata.

durodara

A k celému mne napadlo, že my sami jsme "divní" a "ulétlí"...

Podivej se na člověka žijícího pro svou "denní dávku emocí" a nech ho uvidět naše potřeby o cizelaci našeho vnímání skrze "asparsajógu", "Zření přirozeného světla", texty "Chalíla Džibrána", Krišnamurtiho a dalších.
Už jen vyjádření "Já jsem to" anebo "Já jsem nektar nesmrtelnosti" vyvolává u zhypnotizovaných televizí nutkavé pohyby prstů ve tvaru vyťukáváví "112" na telefonu.

Tolik k mému pojetí "viděné ulítlosti "...

honzam

My jsme všichni včetně Pedrita úplně normální lidé zabývající se introspekcí. Všichni kromě Miroslava! Ten se věnuje trollení a ukájení svých sadistických choutek, které nazývá "černým humorem".

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-03-25 15:57My jsme všichni včetně Pedrita úplně normální lidé zabývající se introspekcí. Všichni kromě Miroslava! Ten se věnuje trollení a ukájení svých sadistických choutek, které nazývá "černým humorem".

Zkusím tě vyvést z omylu - zabývání se introspekcí je pro valnou většinu lidí důvod k internaci do zařízení k internaci určených. Rozhodně mám velkou obavu, že introspekce nezapadá do množiny "normální"...

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-03-25 15:57My jsme všichni včetně Pedrita úplně normální lidé zabývající se introspekcí. Všichni kromě Miroslava! Ten se věnuje trollení a ukájení svých sadistických choutek, které nazývá "černým humorem".

A hraní vašich her s Paradoxy by většině lidí působilo trauma ne nepodobné vystřelení mozku...

honzam

Paradoxy z toho vynech. Ta by se pro Miroslava i se všemi jeho zvrácenostmi obětovala. Byl to můj nápad hrát o jeho osud karty.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-03-25 16:27Paradoxy z toho vynech. Ta by se pro Miroslava i se všemi jeho zvrácenostmi obětovala. Byl to můj nápad hrát o jeho osud karty.

Klidně ji vynechám, ta si asi Sedmou pečeť denně nepouští, jako ukolébavku.

Paradoxy

Podle netu je sedmá pečeť něco jako hlubokomyslný horor o tom, jestli existuje bůh nebo neexistuje bůh? To před spaním fakt nepotřebuju, moje zkušenosti mi jasně ukázaly, že dít se může cokoliv a naprosto normálnímu člověku se může stát, že za určitých okolností je jen krůček k šílenství.

Salmo1cz

Pekova je jenom užaslá a přesah nedokáže zpracovat.
Duchovně telecí léta. :D

honzam

Soňa je úplně normální. Tady je příklad skutečného šílenství.

https://youtu.be/IkR3iANDA78?t=1880

CitaceSo what's the Royal Secret? ... The Royal Secret is that you can live forever by sexually vampirizing children.

Co je tedy tím Královským tajemstvím (Zednářů)? ... Královským tajemstvím je, že můžeš žít věčně prostřednictvím sexuálního vysávání dětí.

https://youtu.be/IkR3iANDA78?t=3180

CitaceThey (Mormons) believe literally that God, the Father who they believe to be a man in a body, and they believe that he invisibly walks around this celestial room and they believe he has hundreds of goddess wives and that he is constantly impregnating these wives who give birth to spirit children, who come down and they believe that every child that is born on Earth is first fathered in heaven with heavenly father and one of his goddess wives.

Mormoni věří, že Bůh jako Otec je muž v těle, který se může neviditelně pohybovat nebeskou místností. Má stovky božských manželek, které neustále oplodňuje a ty manželky rodí duchovní děti, které sestupují dolů. Věří, že každé dítě narozené na Zemi je nejdříve zplozeno v nebi nebeským otcem a jednou z jeho božských žen.

--------------------------------

Tohle je skutečný duchovní úlet. :))

durodara

Citace od: Salmo1cz kdy 2025-03-25 19:36Pekova je jenom užaslá a přesah nedokáže zpracovat.
Duchovně telecí léta. :D

Lehce mne překvapujete, a překvapení je jako skořice v kávě života...

Soňa Peková je úplně stejně "ulítlá", jako je hromada jiných, kteří jsou čistí bhaktové. I Eduard Tomáš byl čistým bhaktou - a je mi divné, že to "nevíte" a ani "nevidíte". Zastabilizovala ho až Míla a on začal vědomě doplňovat své bhaktovství džnanou. Proto většina jeho prací je vedena jako džnanistická - protože se to učil. A proto také mohl nastat ten prudký rozvoj, který ostatní souputníky v té době šokoval.

On sám často hovořil o proplétáni džnany a bhakti, ale jeho jeho otevřená vroucnost věnovaná Bohu, Absolutnu, je jednoznačně vroucnost "totálního bhakty".

Nestačí-li vám příklad Eduarda, kterého Míla svou přítomností z hloubky stabilizovala, je nespočet jiných, kteří nebyli dost dlouho zastabilizováni, takže se dochovala svědectví jejich "ulítlostí".
Například Ramakrišna: (a oproti Ramakrišnovi před setkáním s Totapurim, je Soňa úplná domácí kočička)

[není to v češtině, kdo potřebuje, zkuste automatický překlad a buďte k překladači tolerantní...]