Jedna velká rodina :)

Založil Pedrito, 2025-03-09 10:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

honzam

Ještě budu! Dokud mě nezabanuješ.

Miroslav

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-09 13:37Durodara a Miroslav jsou staří známí a nějak to spolu maj :)

My jsme kamarádi, my se máme rádi.
I když jsme se nikdy neviděli.

Mám rád každého kdo mne na něco chybného co píšu - sděluji upozorní i když to třeba nedělá z lásky a nevybíravými slovy.
Zpětná vazba je neocenitelná vzájemná služba - smysl sanghy, jednoho ze tří drahokamů buddhismu.

Evulína

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-09 13:33
Citace od: Evulína kdy 2025-03-09 13:27Pedrito, možná jsem přehlídla, Jana je tady zaregistrovaná?

Jo, přehlídla:

CitaceTo hej, ale jen jeden tu může někoho smazat, Jako třeba kdysi Janu za její fanatismus na Poradně, kde vyháněla a banovala jako na průmyslovém páse.
Pokud se ti tu zdá někdo fanatický, konzultuj to se mnou, a já ti buď dám za pravdu, nebo tě s tim pošlu do khelu.

Už jsem o tom psal několikrát i na Poradně ;)
Tak jsem z toho jelen i s daňkem dohromady. Je tedy tady Jana zaregistrovaná nebo není?

Evulína

Miroslave, ty kopečky, to jsou prsa? 🙂

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-09 12:31
Citace od: Evulína kdy 2025-03-09 12:25Šmárjapanno.

V pohodě, jen si to vyzkoušíme. Prostě nereagujte agresivně a povýšeně. Neshazujte druhého a jeho vidění. Pokud si nejste jistí, nereagujte vůbec a bude klid.
Dle tvého dnešního příkladu? :)) Nic proti, člověk by měl vyrukovat s tim, co má na tom serdci.

Jen jsem si tak vzpomněl na VP, když tam většina do Miroslava šila jak splašená, a tys řek že mu bezvýhradně věříš. Copak se změnilo?

CitaceŠmárjapanno

Petrova vulgárnost byla vyprovokovaná a léta živená...

To není jen pár lidí, na které Jana pod rouškou lásky útočila a mnohé zdeptala.. někdo to zabalil časně, někdo později, a někdo se jen tak lehce nevzdává. Každý z těch desítek lidí cítil, jaká "duchovní" energie z ní jde...

Nejlepší, když člověk je sám sebou (rádo se to tu razí), třeba jemný, něžný, hrubý, ostrý, s sobě daným smyslem pro srandu, vážnost, umění, duchovno... Kdo má víc než druhý? Opravdu si tu někdo myslí, že si to někdo myslí a podezřívá ho z pýchy, atp.. a co on, japak je na tom? Bodře? tak proč ho to vůbec napadne?

To jsou ta první setkání.. Kdo kdy komu začal podivným způsobem kázat, jak je to jedině ono.
To ostatní už jsou kolotoče reakcí... Pač ten, kdo s tím začal, pokoj zatím dát nemůže, nemá ho k dispozici.

Atd.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-09 13:42Ještě budu! Dokud mě nezabanuješ.

S tim nepočítej, raděj se do těch svých dětí vciť,
a vyvstalé nedokonalosti pohlaď, jsou i tvými nedokonalostmi, společné..
Tomu se tuším říká soucit. A když to na někoho nezabírá a opravdu světu i sobě škodí?
Se nedá nic dělat, je svobodný ve svých myšlenkách...

Pedrito

Citace od: Evulína kdy 2025-03-09 14:58
Citace od: Pedrito kdy 2025-03-09 13:33
Citace od: Evulína kdy 2025-03-09 13:27Pedrito, možná jsem přehlídla, Jana je tady zaregistrovaná?

Jo, přehlídla:

CitaceTo hej, ale jen jeden tu může někoho smazat, Jako třeba kdysi Janu za její fanatismus na Poradně, kde vyháněla a banovala jako na průmyslovém páse.
Pokud se ti tu zdá někdo fanatický, konzultuj to se mnou, a já ti buď dám za pravdu, nebo tě s tim pošlu do khelu.

Už jsem o tom psal několikrát i na Poradně ;)
Tak jsem z toho jelen i s daňkem dohromady. Je tedy tady Jana zaregistrovaná nebo není?

Byla, už není. Jestli ti chybí, tak ji pozvi, já ji sem po třetí zvát nebudu :)

honzam

Ze mě si příklad neberte. Pedrito, představ si, že zkoušíš jednat s kočkou. Kočka situaci vyhodnotila tak, že někdo ubližuje jejím koťátkům a začala jednat. Je v ráži a bude škrábat a kousat. Je několik řešení. Diskuze k nim nepatří.

1) Porušíš své zásady a odstřelíš ji, abys chránil Miroslava.
2) Doporučíš Miroslavovi se vzdálit, jestli to kočku po nějaké době nepřejde.
3) Budeš s ní bojovat a snažit se ji udržet mimo dosah. Může to fungovat, ale budeš sám poškrábaný a pokousaný.

Řídí mě instinkty a teď jsem na lovu.

Pedrito

Citace od: honzam kdy 2025-03-09 16:49Ze mě si příklad neberte. Pedrito, představ si, že zkoušíš jednat s kočkou. Kočka situaci vyhodnotila tak, že někdo ubližuje jejím koťátkům a začala jednat. Je v ráži a bude škrábat a kousat. Je několik řešení. Diskuze k nim nepatří.

3) Budeš s ní bojovat a snažit se ji udržet mimo dosah. Může to fungovat, ale budeš sám poškrábaný a pokousaný.

Ani jednu. A o Miroslava obavy nemám :))

Jednou jsem někde řek, na dotěrné Eviny otázky,
že Miroslava vnímám jako Mistra (probuzeného).
A všichni to vzali, že jako mého osobního Mistra ;D
A tak to na těch diskusích chodí, njn...
Proč se lidi tak rádi pletou ve svých domněnkách?
Asi jim to dělá dobře...

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-03-09 16:49Ze mě si příklad neberte. Pedrito, představ si, že zkoušíš jednat s kočkou. Kočka situaci vyhodnotila tak, že někdo ubližuje jejím koťátkům a začala jednat. Je v ráži a bude škrábat a kousat. Je několik řešení. Diskuze k nim nepatří.

Žádná kočka nejsi, žádná koťata nemáš a ty tvoje slovíčka nikoho nepokoušou ani nepoškrábou.
Takže pohoda  :)

To moje dobře míněná slova - se divím, co to s tebou dělá. To bude asi ten Ďábel v tobě, co se bojí pravdy jako čert kříže nebo co. Nebral jsem vážně to tvoje povídání o jednotě s Ďáblem, ale když vidím teď ty tvoje reakce...

Pedrito

Citace od: Pedrito kdy 2025-03-09 17:05

Ani jednu. A o Miroslava obavy nemám :))

Jednou jsem někde řek, na dotěrné Eviny otázky,
že Miroslava vnímám jako Mistra (probuzeného).
A všichni to vzali, že jako mého osobního Mistra ;D
A tak to na těch diskusích chodí, njn...
Proč se lidi tak rádi pletou ve svých domněnkách?
Asi jim to dělá dobře...

Ono bohatě stačí, když je někdo probuzený sám k sobě, sám sobě Mistrem,
tomu jsme říkali Guru princip. Nemůže být tenhle princip porušen někým zvenčí,
když byl jednou odkryt. Působí to tak, že člověk přestane ležet v textech, a
moudrost všech Mistrů vnímá zevnitř...
 :)

durodara

Chudinky tvá koťata...

S kočkami (ale i kocoury) tvůj příběh nepoznávám
.
Kočky nemají v sobě vrozenu lidskou obdobu opičí lásky, jsou mnohem více přikloněnější k vidění "co oči nevidí, to srdce nebolí..." a navíc jsou - pro ně samé až nebezpečně - zvědavé. Mají zvláštní schopnost vidět souvislosti a vyčkat si na zviditelnění pointy, ale svá koťata počítají jen způsobem "jedna, dvě, tři, moc, habaděj...".
Kocouři se o koťata zajímají jen okrajově, mají ale v sobě brzdu, když jim jejich "vlastní" (v kočičím světě je hodně složité vůbec mít alespoň nějaký přehled významu slova "vlastní") koťata začnou také vonět jako "čerstvé, zrovna se vyklubujíci se" kočky, umí je - víceméně v klidu - "obejít", ale vůně sousedovic "čerstvých" koček je dovádí k šílenství.

Tak, jak babičky věděly, že dítě musí do tří let doslova "sežrat" celé kolečko hlíny, nejlépe "z blízkosti nějaké cesty", protože jinak si nevybuduje jejich tělo dostatečné základy imunity, stejně tak je potřeba nechat děti sbírat zkušenosti. Rodič je rodičem proto, aby dítě mělo zázemí, do kterého se "může zavrtat", když se někde venku "spálí" - ale určitě ne proto, aby dítě rodič měl chránit až tak, že jim v dospívání a dospělosti ty zkušenosti "vlastního nebezpečenství" budou zoufale chybět. Rodič má vytvářet přístav, ne zavírat jeho vrata.

Pokud to rodič nechápe, děti nic nenaučí - a zároveň - když děti nepoznají útěchu rodičovského zázemí po svém "spálení se", nenaučí se správně rozpoznávat lásku a ani si nevytvoří rodinné pouto ke svým rodičům - nebudou mít potřebu jim jejich lásku vracet a tak se společně navzájem ochraňovat.

A naučit děti rozpoznávat jim bezpečné a jim nebezpečné tóny lásky, je jediným kritériem rodičovství u "těch vrat" svatého Petra.

To, že máš tendenci chránit své děti způsobem své proměny v berserka, ukazuje jen jediné - nevěříš jim a nevěříš ani v život samý.

Seď tedy tiše a pozorně ještě chvíli v tom teplém křesle, chroupej křupky - a zatím se stále a pořádně vědomě - uč.

honzam

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-03-09 17:59Chudinky tvá koťata...

Klobouk dolů. To je ta slovní něha co dovedeš poskytnou. To já bych neuměl.
Nedivím se, že je z tebe Evulína celá na větvi.  :)

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-03-09 18:44
Citace od: durodara kdy 2025-03-09 17:59Chudinky tvá koťata...

Klobouk dolů. To je ta slovní něha co dovedeš poskytnou. To já bych neuměl.
Nedivím se, že je z tebe Evulína celá na větvi.  :)
Už je večer. Jasně agresivní příspěvek, který má vyznít jako ironický posměšek. Je to nechutné, jak moc je Miroslav zaseknutý ve své nadřazenosti.
Sám budeš na větvi. Ukaž mi, co kromě žvanění a provokování umíš.