Z politických luhů a hájů

Založil Miroslav, 2025-03-14 12:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Nevíte náhodou někdo co je se Zdeňkem?
Není po něm vidu ani slechu.
Jeho oblíbenec Vidlák se stal předsedou Stačilo a Zdeněk se toho snad ani nedožil.  :(

Pedrito

Někde bude, blízek Kristýnky :)

Maj to tam hezký na tom úřadu, pěkný obrazy na zdi...

Pedrito

Láska prochází letištěm

Evulína

Nedávno jsme se dívali na tuto českou komedii, hloubka sice nikde, ale pro zasmání dobrý 🙂

https://www.csfd.cz/film/1492748-vyjimecny-stav/prehled/

Evulína

Kolektivní trestní oznámení lékařů, odborníků ve zdravotnictví a dalších občanů České republiky ze dne 26. března 2025

Kolektiv lékařů, odborníků ve zdravotnictví a dalších občanů (RNDr. Tomáš Fürst, Ph.D.; MUDr. Jaroslav Henzl; MUDr. Jan Hnízdil; Ing. Václav Hrabák; MUDr. Miloslav Kramný; MUDr. Tomáš Lebenhart; Mgr. Stanislav Novotný; MUDr. Marek Obrtel; Prof. RNDr. Jaroslav Turánek, DrSc.; MUDr. Jan Vavrečka, Ph.D. a Mgr. Petr Zuska) podal dne 26. března 2025 trestní oznámení o okolnostech nasvědčujících spáchání velmi závažných trestných činů proti občanům České republiky, a to neznámými pachateli z nedbalosti, nebo organizovanou zločineckou skupinou.

V první polovině března 2025 zveřejnil slovenský vládní zmocněnec MUDr. Peter Kotlár na veřejné tiskové konferenci (https://www.youtube.com/live/QAKyigjLBzE?t=307), že některé vzorky vakcín proti SARS-COV-2 užívané na Slovensku obsahovaly nadměrně vysoký obsah oficiálně nepřiznané a nikde neuváděné DNA, a to až na úrovni obvyklé u přípravků genové terapie. Přestože se šarže používané v různých státech či oblastech mohou odlišovat, existuje velice závažné důvodné podezření, že genetické mRNA vakcíny používané v ČR obsahovaly a obsahují množství nepřiznaných biologicky aktivních látek ve formě kontaminace, přičemž některé z nich mohly závažně poškodit a stále mohou ohrožovat zdraví a životy všech občanů ČR i genofond naší populace.

Pravděpodobně nejzávažnější hrozbu představuje možnost masivní kontaminace mRNA vakcín určitou DNA, která může kódovat zdraví nebezpečné až smrtící proteiny (zejména S-protein viru SARS-COV-2 a jeho umělé vakcinální varianty). Tento škodlivý genetický kód může být v takovém případě vložen do lidské DNA každého očkovaného jedince, což může znamenat zasažení a trvalé poškození jeho biologické autonomie a integrity. Tato podezření jsou podpořena i řadou dalších vědeckých prací prováděných různými zahraničními týmy a publikovaných v odborném tisku.

Oznamovatelé se domnívají, že okamžité jednání a přiměřený zásah orgánů činných v trestním řízení je naprosto nezbytný. Prioritně je potřebné učinit kontrolu obsahu všech šarží genetických mRNA vakcín používaných u nás v současné očkovací praxi. S ohledem na vysoké procento očkovaných jedinců v naší populaci a doporučení státních orgánů, aby se lidé nechali očkovat, je zajištění bezpečnosti užívaných vakcín enormně důležité, k čemuž je záhodno využít nejnovější technologie, které mohou podezření prokázat, nebo vyvrátit. V tak důležité otázce zdraví celé populace nelze zjištění ze Slovenska bagatelizovat, a i kdyby podezření bylo mnohem méně podložené, než potvrzuje skutečnost, vzhledem k opatrnosti by mělo být přistoupeno k okamžitému jednání.

Přestože řada studií prokázala ve vakcínách proti SARS-COV-2 mnoho nečistot a kontaminant, a to někdy zdraví vysoce nebezpečných, nebyly výrobci vakcín nikdy přiznány, v preklinických studiích nebyly zjištěny, a dokonce nebyly nikdy odhaleny analyticky pravděpodobně dysfunkčními laboratořemi státních dozorových orgánů v rámci bezpečnostních kontrol šarží vakcín před jejich uvedením na trh. Proto existuje závažné podezření, že se v současné době bohužel nelze spolehnout na orgány státního dozoru, a proto kolektiv oznamovatelů předal tuto věc orgánům činným v trestním řízení s důvěrou v bezodkladné jednání.

V Praze dne 26. března 2025

P. S.
Pokud se ztotožňujete, šiřte. V úctě. Jan Hnízdil

Miroslav

Petra

Česko bude potřebovat miliony už na to, aby neodcházeli vojáci z armády a přišli noví.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cernochova-prekvapila-vojaci-odchazeji-z-armady-kvuli-valce-na-ukrajine-40513961

Černochová překvapila: Vojáci odcházejí z armády kvůli válce na Ukrajině

Během války na Ukrajině výrazně přibylo odchodů zkušených vojáků z české armády. Proč v posledních třech letech svléká každý rok uniformu o čtyřicet procent vojáků více než před rokem 2022, zatím generální štáb jasně neřekl. Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) teď přišla s překvapivým vysvětlením.

,,U části lidí byla důvodem odchodu válka na Ukrajině," řekla ve středu v Senátu při projednávání novely zákona o vojácích. Ta by měla navýšit benefity příslušníků, nalákat do armády více zájemců a současně snížit počet odchodů.

Podle ministryně většina odcházejících vojáků vstoupila do ozbrojených sborů v době hlubokého míru. ,,Ale kvůli celospolečenskému klimatu, kdy tu různé servery roky straší mobilizací a tím, že budou vojáci posláni na Ukrajinu, tak to pro některé lidi byl důvod, proč uniformu svlékli," dodala.

Armáda čelí nejen odchodům, ale i nezájmu mladých lidí a nedaří se jí plnit náborové cíle. Loni získala do svých řad místo 2200 nováčků jen 1870 lidí. Podle strategických plánů by do roku 2030 armáda měla zvýšit síly na 30 tisíc mužů a žen ve zbrani. Dnes je vojáků ale jen necelých 24 tisíc.

...................................

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pavel-verim-ze-v-pripade-valky-lide-vezmou-zbrane-a-pujdou-zemi-branit-40513573

Podle anket ca. 80% nechce za současnou Českou republiku jít v případě potřeby bojovat.

Anketa
Bránili byste v případě války svou zem se zbraní v ruce?
Ano 17,5 %
Ne 82,5 %
Celkem hlasovalo 66914 čtenářů.

Tak na co zbrojit za daně občanů, kteří navíc nemají zájem jít bojovat?  :smilie_confused_dontknow:

At se ty daně občanů dají na něco smyslplnějšího. To by mohlo ovlivnit volby. Nechají si lidé zastrašit nebo ne...?

Letošní parlamentní volby proběhnou v září 2025.

Petra

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-cesko-jeste-zvysi-vydaje-na-obranu-272640

Česko ještě zvýší výdaje na obranu

,,Supertajné informace nepadly"

Opoziční Piráti, kteří se sněmovního jednání za zavřenými dveřmi účastnili, se nad uzavřením schůze nicméně pozastavovali. ,,Vláda velmi nedostatečně vysvětlila, proč to vlastně potřebuje, a bylo to úplně na poslední chvíli. Žádné zásadní, supertajné informace tam nepadly," řekl předseda pirátských poslanců Jakub Michálek. Podle něj je veřejně známé, že armáda není v takové kondici, jaká by byla potřebná.

Vláda neveřejné jednání podle Michálka ,,tak trochu zneužila", aby se vyhnula otevřené konfrontaci s ANO. Hnutí ANO se pak této konfrontaci vyhnulo tím, že vůbec nedorazilo. Šéf pirátských poslanců také řekl, že prezident Petr Pavel zůstal po svém vystoupení ve Sněmovně jen na projevy premiéra a náčelníka generálního štábu Karla Řehky. ,,Nebyla tam žádná snaha o dialog," uvedl Michálek.

Miroslav

Vypadá to, že Putin se nezastaví v rozšiřování hranic Ruska ani po zlém (vojensky) ani po dobrém (jednáním)

Je zkrátka Unstoppable  :)

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 11:39Vypadá to, že Putin se nezastaví v rozšiřování hranic Ruska ani po zlém (vojensky) ani po dobrém (jednáním)

Myslela jsem, že podle toho, co píšeš, Putin už obsadil nejméně půl EU. Dívám se tedy do zpráv a ono nic. Asi žijeme v různých světech.

Ale ten svět "s EU na věčné časy - a nikdy jinak" se mi vůbec nelíbí. Něco mi připomíná. Kdo o všech rozhoduje - jak to vypadá tak Neměcko. To by měl Hitler radost.

Nejdříve, že EU je ekonomické společenství, potom najednou politické a ted už dokonce vojenské. Prostě držet hubu a krok - kdo to vidí jinak, bude potrestán a odstraněn.

Např. náš kancléř Kurz chtěl, aby se EU vrátilo jen k tomu ekonomickému společenství, a tak musel být odstraněn. Z toho jde na mne hrůza, z Putina a Ruska vůbec ne. Už to není komunistický Sovětský svaz a nevládne mu Ukrajinec Brežněv, který poslal vojska Varšavské smlouvy do Československa.

Moje intuice mi hned říkala, že EU nebude v pořádku - proto jsem v referendu hlasovala proti, ale že to bude taková katastrofa a že nás budou hnát do války s Ruskem, to jsem opravdu nečekala.

Ve zprávách se už několikrát objevilo, že se EU-politici v Bruselu nechávájí korumpovat bohatými arabskými státy. Tak mne napadlo, jestli ony netahají drátky v této příšerné hře - EU bude válčit s Ruskem, USA s Čínou, a až se navzájem vyřídí, tak moslimové převezmou svět. Ve všech západních státech EU už mají své lidské moslimské základny a ty se čile hlásí ke slovu.

Na jedné škole v Berlíně dostali rodiče dopis, že se jejich děti musí povinně dostavit do školy v pátek od 19:00 do 21:00 s jídlem oslavit ukončení ramadánu. Jednoho rodiče to rozlobilo, a tak jim poslala dopis, že slavit vánoce a velikonoce jsou na škole zakázané, protože škola a náboženství prý dohromady nepatří a najednou tohle.
Tak to tedy pozměnili - ne povinně, ale dobrovolně.
A na ty pravidelné moslimské útoky nožem nebo autem si naše společnost zřejmě už zvykla. Z toho mám hrůzu.

Miroslav

Citace od: Petra kdy 2025-04-01 12:14
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 11:39Vypadá to, že Putin se nezastaví v rozšiřování hranic Ruska ani po zlém (vojensky) ani po dobrém (jednáním)

Myslela jsem, že podle toho, co píšeš, Putin už obsadil nejméně půl EU. Dívám se tedy do zpráv a ono nic. Asi žijeme v různých světech.

Zatím ta neztavitelnost Putina se ukazuje na Ukrajině.
Pokud se Evropa nesjednotí a nepostaví sama na roveň ruské síle, tak hrozí, že bude Putin po kapitulaci Ukrajiny pokračovat i do Evropy. Pak, pokud bychom se nevzdali bez boje, by teprve byla válka. Když bude Evropa jednotná a silná, tak žádné obsazování, válčení, bombardování a masakrování nehrozí.
Příležitost dělá zloděje.

durodara

Nemáš na to, to změnit, tak místo provokování lidí, kteří o tuto formu provokací nestojí, nezbude ti nic jiného, než se s tím smířit...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 12:28

Nemáš na to, to změnit, tak místo provokování lidí, kteří o tuto formu provokací nestojí, nezbude ti nic jiného, než se s tím smířit...

Takže to vidíš stejně, když mi radíš abych se s tím smířil. 
Koho myslíš, že to provokuje, to co jsem napsal? Tebe? A pokud ano tak proč?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 12:37
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 12:28

Takže to vidíš stejně, když mi radíš abych se s tím smířil. 
Koho myslíš, že to provokuje, to co jsem napsal? Tebe? A pokud ano tak proč?

Dokážeš pochopit to, že tyto tvé pokusy ve mně vyvolávají čirou lítost ze tvého aktuálního stavu?
Lítost nad tím ztraceným časem, který v tobě vyvolává tyto potřeby...
Ty "provokace" uvozuješ ty sám tím svým oslovováním lidí okolo s kontroverzními ultimativními prohlášeními. Jestli si neuvědomuješ ani toto, jen to zvýší hloubku mé lítosti, ale teď už nad tebou samým...