Z denního života

Založil Petra, 2025-04-05 15:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petra

Můj soused zase začal na terase velmi intenzivně kouřit marihuanu (nebo hašiš?). To znamená, že když otevřu okno nebo vyjdu na terasu, mám pocit, že jsem v oblaku mariuhany. Já ten pach  moc ráda nemám a ted je tak silný, že nevím, jestli na mne nemůže působit.  :smiley_shrug:

Soused je jinak prima, znám ho už, když byl mladík. Je ajták u požárníků a má často 16náctky. Dříve jsem si myslela, že je takový ten spořádaný, oblekový typ - ale když jsem se s ním po mnoha letech setkala - přistěhoval se zpátky, tak mi vyprávěl, že dříve cestoval s ruksakem po Indií. To jsem koukala. :)   

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:25Můj soused zase začal na terase velmi intenzivně kouřit marihuanu (nebo hašiš?). To znamená, že když otevřu okno nebo vyjdu na terasu, mám pocit, že jsem v oblaku mariuhany. Já ten pach  moc ráda nemám a ted je tak silný, že nevím, jestli na mne nemůže působit.  :smiley_shrug:

Soused je jinak prima, znám ho už, když byl mladík. Je ajták u požárníků a má často 16náctky. Dříve jsem si myslela, že je takový ten spořádaný, oblekový typ - ale když jsem si s ním po mnoha letech setkala - přistěhoval se zpátky, tak mi vyprávěl, že dříve cestoval s ruksakem po Indií. To jsem koukala. :)   

Zkus v něm spatřovat Nisargadattu. Je to jen zápach, soused je prima a určitě bude duchovně zaměřený jako Ty.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:25Můj soused zase začal na terase velmi intenzivně kouřit marihuanu (nebo hašiš?). To znamená, že když otevřu okno nebo vyjdu na terasu, mám pocit, že jsem v oblaku mariuhany. Já ten pach  moc ráda nemám a ted je tak silný, že nevím, jestli na mne nemůže působit.  :smiley_shrug:

Soused je jinak prima, znám ho už, když byl mladík. Je ajták u požárníků a má často 16náctky. Dříve jsem si myslela, že je takový ten spořádaný, oblekový typ - ale když jsem si s ním po mnoha letech setkala - přistěhoval se zpátky, tak mi vyprávěl, že dříve cestoval s ruksakem po Indií. To jsem koukala. :) 

16náctky? Doufám jen, že píšeš o pracovních směnách...

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:3116náctky? Doufám jen, že píšeš o pracovních směnách...

Samozřejmě.

Petra

Citace od: honzam kdy 2025-04-05 15:28Zkus v něm spatřovat Nisargadattu. Je to jen zápach, soused je prima a určitě bude duchovně zaměřený jako Ty.

Nevím, proč bych v něm měla vidět někoho jiného.
Ten zápach je strašně silný.

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:42
Citace od: honzam kdy 2025-04-05 15:28Zkus v něm spatřovat Nisargadattu. Je to jen zápach, soused je prima a určitě bude duchovně zaměřený jako Ty.

Nevím, proč bych v něm měla vidět někoho jiného.
Ten zápach je strašně silný.

... skoro jako ve Varanásí, jakožto také i mnoha dalších místech Indie a Tibetu... Třeba ti touží přinést tu atmosféru ve více dimenzích, jako třeba v 6D kině...

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:46... skoro jako ve Varanásí, jakožto také i mnoha dalších místech Indie a Tibetu... Třeba ti touží přinést tu atmosféru ve více dimenzích, jako třeba v 6D kině...

Spíš si myslím, že bude mít zdravotní problémy - možná i psychické - a hojí si to kouřením marihuany.  :smiley_shrug:

honzam

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 15:50
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 15:46... skoro jako ve Varanásí, jakožto také i mnoha dalších místech Indie a Tibetu... Třeba ti touží přinést tu atmosféru ve více dimenzích, jako třeba v 6D kině...

Spíš si myslím, že bude mít zdravotní problémy - možná i psychické - a hojí si to kouřením marihuany.  :smiley_shrug:

Jako Nisargadatta. Také se hojil kouřením a prodával léky. Měj s ním soucit.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-05 15:52

Jako Nisargadatta. Také se hojil kouřením a prodával léky. Měj s ním soucit.

Ten měl úžasnou školu života z toho všudypřítomného hluku v pozadí - znám dost lidí, kteří by to nebyli s to vydýchat.

durodara

Kamaráda v Herakhanu léčil potulný sádhu, když z indických jídel skončil v komatu. Jeho prožitky v tom klášteře byly poté dechberoucí, ale už se vyléčit zcela neumí/nemůže, a má trvalé tělesné problémy.

Petra

Citace od: durodara kdy 2025-04-05 16:00Kamaráda v Herakhanu léčil potulný sádhu, když z indických jídel skončil v komatu. Jeho prožitky v tom klášteře byly poté dechberoucí, ale už se vyléčit zcela neumí/nemůže, a má trvalé tělesné problémy.

Kvůli tomu jídlu má trvalé tělesné problémy? Jaké?

durodara

Citace od: Petra kdy 2025-04-05 16:59
Citace od: durodara kdy 2025-04-05 16:00Kamaráda v Herakhanu léčil potulný sádhu, když z indických jídel skončil v komatu. Jeho prožitky v tom klášteře byly poté dechberoucí, ale už se vyléčit zcela neumí/nemůže, a má trvalé tělesné problémy.

Kvůli tomu jídlu má trvalé tělesné problémy? Jaké?

Když hodně pracuje po delší dobu. mají mu tendenci se zužovat až srůstat části střev - canabis uvolňuje jat ta sevření, tak i částečně tu bolest - z pohledu delšího času ho to ale zabíjí. Jednou za pár let musí na operace, i když ani ty nic moc neřeší.

Miroslav

Vídeňská univerzita přijala prvního AI studenta. Část spolužáků je z toho v rozpacích

Umělá inteligence s názvem Flynn úspěšně prošla přijímacím řízením na vídeňskou Univerzitu užitého umění a bude školu navštěvovat s lidskými spolužáky. Podle vedení univerzity se bude účastnit přednášek a bude dostávat známky stejně jako všichni ostatní. Jde patrně o první případ na světě, kdy se zástupce AI stal oficiálně studentem vysoké školy.

,,Neexistuje žádné závazné pravidlo, že studenti musejí být lidé. Ze zřejmých důvodů na to nikdo dřív nepomyslel," dodala Haasová. Flynn podle ní prošel standardním přijímacím procesem, který zahrnoval předložení portfolia, pohovor a test studijních předpokladů.

,,Věřím, že tento program mi nabízí dokonalé prostředí k tomu, abych prozkoumal svou jedinečnou perspektivu a přispěl k oboru. Zvláště mě přitahují odborné znalosti fakulty v oblasti experimentálních médií a důraz programu na kritické myšlení," řekl Flynn během přijímacího pohovoru na studijní obor digitálního umění.

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-videnska-univerzita-prijala-prvniho-ai-studenta-cast-spoluzaku-je-z-toho-v-rozpacich-40516200#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-06 17:01Vídeňská univerzita přijala prvního AI studenta. Část spolužáků je z toho v rozpacích

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-videnska-univerzita-prijala-prvniho-ai-studenta-cast-spoluzaku-je-z-toho-v-rozpacich-40516200#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Pokud dodrží platná pravidla, a "studentík" nebude smět využívat internet a podobné vnější zdroje žádným způsobem, mohou být ostatní studenti v klidu,,,