Z politických luhů a hájů

Založil Miroslav, 2025-03-14 12:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Petra

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 12:27Zatím ta neztavitelnost Putina se ukazuje na Ukrajině.

Mně se tam naopak ukazuje nezastavitelnost NATA a EU.

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 12:27Pokud se Evropa nesjednotí a nepostaví sama na roveň ruské síle, tak hrozí, že bude Putin po kapitulaci Ukrajiny pokračovat i do Evropy.

To je jen nesmyslná válečná propaganda.

Pedrito

Opravdu nejsem obhájce Miroslava, za prvý mám od něj tichý zákaz a zadruhé a to je důležitější, vnímám slova jinak než absolutně. Ne nikým příkazem... Plakat, neplakat, žít dle návodů, meditovat... To vše je pakatel.. ale musí se projít. Život a smrt jsou věční milenci. A my jsme jejich vnímatelé. Kdo je to my? Je jediná otázka, a je jediná odpověď. Není to vše pro zmar, ani pro žádné jiné "neco" . To první je úžas, to následné je hledání jeho smyslu, a to poslední zas úžas.

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 13:29Opravdu nejsem obhájce Miroslava, za prvý mám od něj tichý zákaz a zadruhé a to je důležitější, vnímám slova jinak než absolutně. Ne nikým příkazem... Plakat, neplakat, žít dle návodů, meditovat... To vše je pakatel.. ale musí se projít. Život a smrt jsou věční milenci. A my jsme jejich vnímatelé. Kdo je to my? Je jediná otázka, a je jediná odpověď. Není to vše pro zmar, ani pro žádné jiné "neco" . To první je úžas, to následné je hledání jeho smyslu, a to poslední zas úžas.

Opravdu nejsi obhájce Miroslava, ale z nějakého důvodu ho obhajuješ...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 13:13
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 12:37
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 12:28
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 11:39Vypadá to, že Putin se nezastaví v rozšiřování hranic Ruska ani po zlém (vojensky) ani po dobrém (jednáním)

Je zkrátka Unstoppable  :)

Nemáš na to, to změnit, tak místo provokování lidí, kteří o tuto formu provokací nestojí, nezbude ti nic jiného, než se s tím smířit...

Takže to vidíš stejně, když mi radíš abych se s tím smířil. 
Koho myslíš, že to provokuje, to co jsem napsal? Tebe? A pokud ano tak proč?

Dokážeš pochopit to, že tyto tvé pokusy ve mně vyvolávají čirou lítost ze tvého aktuálního stavu?
Lítost nad tím ztraceným časem, který v tobě vyvolává tyto potřeby...
Ty "provokace" uvozuješ ty sám tím svým oslovováním lidí okolo s kontroverzními ultimativními prohlášeními. Jestli si neuvědomuješ ani toto, jen to zvýší hloubku mé lítosti, ale teď už nad tebou samým...

Tak to mne mrzí, že v tobě vzbuzuji lítost. To nebylo záměrem. Já sebe neberu moc vážně a tak to nejspíš předpokládám i u druhých a ty moje "provokace" jsou spíš na odlehčení, jako forma humornějšího přístupu k věcem a dění. Proto třeba teď inspirace tím tvým Unstoppable na vedlejším vlákně, které mne k tomuto konkrétímu podle tebe "kontroverznímu ultimativnímu" prohlášení inspirovalo.

P.S.
"Lítost nad tím ztraceným časem, který v tobě vyvolává tyto potřeby..."
Tohle je zajímavé  :)

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 14:24
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 13:13
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 12:37
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 11:39Vypadá to, že Putin se nezastaví v rozšiřování hranic Ruska ani po zlém (vojensky) ani po dobrém (jednáním)

Nemáš na to, to změnit, tak místo provokování lidí, kteří o tuto formu provokací nestojí, nezbude ti nic jiného, než se s tím smířit...

Takže to vidíš stejně, když mi radíš abych se s tím smířil. 
Koho myslíš, že to provokuje, to co jsem napsal? Tebe? A pokud ano tak proč?

Dokážeš pochopit to, že tyto tvé pokusy ve mně vyvolávají čirou lítost ze tvého aktuálního stavu?
Lítost nad tím ztraceným časem, který v tobě vyvolává tyto potřeby...
Ty "provokace" uvozuješ ty sám tím svým oslovováním lidí okolo s kontroverzními ultimativními prohlášeními. Jestli si neuvědomuješ ani toto, jen to zvýší hloubku mé lítosti, ale teď už nad tebou samým...

Tak to mne mrzí, že v tobě vzbuzuji lítost. To nebylo záměrem. Já sebe neberu moc vážně a tak to nejspíš předpokládám i u druhých a ty moje "provokace" jsou spíš na odlehčení, jako forma humornějšího přístupu k věcem a dění. Proto třeba teď inspirace tím tvým Unstoppable na vedlejším vlákně, které mne k tomuto konkrétnímu - podle tebe "kontroverznímu ultimativnímu" - prohlášení inspirovalo.

Nejde o to, co tě inspirovalo, jde o to, jak to používáš a s čím se to v tobě svazuje, jaké asociace to vyvolává.
To vybuzuje tu lítost.

"Neboť to, co do vašich úst vchází, vás neznečistí. Ale to, co z vašich úst vychází, je to, co vás může znečistit..."

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 14:45Nejde o to, co tě inspirovalo, jde o to, jak to používáš a s čím se to v tobě svazuje, jaké asociace to vyvolává.
To vybuzuje tu lítost.

"Neboť to, co do vašich úst vchází, vás neznečistí. Ale to, co z vašich úst vychází, je to, co vás může znečistit..."

Myslíš, že to, co jsem napsal, mne znečistilo? Nebo jenom v některých, třeba tvých očích?

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 12:27Zatím ta neztavitelnost Putina se ukazuje na Ukrajině.
Pokud se Evropa nesjednotí a nepostaví sama na roveň ruské síle, tak hrozí, že bude Putin po kapitulaci Ukrajiny pokračovat i do Evropy. Pak, pokud bychom se nevzdali bez boje, by teprve byla válka. Když bude Evropa jednotná a silná, tak žádné obsazování, válčení, bombardování a masakrování nehrozí.
Příležitost dělá zloděje.

Tady s Miroslavem výjimečně souhlasím. Dokud bude Trump prezident, nemůžeme se spoléhat na článek 5 a musíme se vyzbrojit. Opice, spolu, silné!

honzam

Souhlasím i s tím, že si část Evropy Rusko opět zabere, ale my už to tentokrát nebudeme.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 15:06
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 14:45Nejde o to, co tě inspirovalo, jde o to, jak to používáš a s čím se to v tobě svazuje, jaké asociace to vyvolává.
To vybuzuje tu lítost.

Myslíš, že to, co jsem napsal, mne znečistilo? Nebo jenom v některých, třeba tvých očích?

Neklidná mysl funguje velmi jednoduše - čeho se jí dostává nejvíce, to prohlašuje pravdou.
Pokud se tedy soustředí jen na nesmysly, sama začíná pochybovat o smysluplnosti. Pokud se neustále zabývá posuzováním, sama začne věřit, že je posuzována. Ztrácí tak spojení s bytím, žije jen v prázdných slovech, které ale pokládá za skutečnost.

Meditace přestane být spojena s bytím, stane se vnitřní polemikou leštění prázdných slov. V průběhu toho leštění ztrácí jak porozumění vnitřnímu citu, tak i smyslu bytí samého. Pomalu se do ní - z nedostatku zkušenosti bytí - vkrádá pustota, neukotvenost a pociťuje nesmyslnost své existence.

A aby si zpestřila tu pustotu, začne parazitovat na světle bytí, zprostředkovávaném těmi, co té pustotě ještě nepropadli - a z počátku nevědomky, a později i záměrně své okolí provokuje s cílem vyvolat zdání vlastní živosti - a tím i jakési podivné formy existence. Ta forma provokací se do té mysli odráží a ona se těmi odrazy stále více a více plní. Plní se sama tím, co vypouští ven, protože v té pustotě již nic jiného není schopna rozpoznávat.

Když někoho takového vidím, je mi ho líto.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-01 15:43

Souhlasím i s tím, že si část Evropy Rusko opět zabere, ale my už to tentokrát nebudeme.

Nezabere, v tom je vidět to nepochopení "všeho", co Rusko vše dělá tak, jak to dělá - koukni se, jak jen někteří ve světě tuhle "maličkost" chápou. Rusko od doby Kateřiny II má úplně jiné paradigma své existence.
Když se budeš pozorně zabývat tím, co vzbuzuje u většiny jejich zoufání nad "nepochopitelností" toho, co Rusko "nedělá", a oni by chtěli aby Rusko "dělalo", přijdeš na to i ty sám...

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-01 15:40
Pokud se Evropa nesjednotí a nepostaví sama na roveň ruské síle, tak hrozí, že bude Putin po kapitulaci Ukrajiny pokračovat i do Evropy. Pak, pokud bychom se nevzdali bez boje, by teprve byla válka. Když bude Evropa jednotná a silná, tak žádné obsazování, válčení, bombardování a masakrování nehrozí.
Příležitost dělá zloděje.

Tady s Miroslavem výjimečně souhlasím. Dokud bude Trump prezident, nemůžeme se spoléhat na článek 5 a musíme se vyzbrojit. Opice, spolu, silné!

A...

Pokud ti nejsou principy sepsané Mijamotem cizí, pochopíš i Trumpa.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 17:13
To vybuzuje tu lítost.

Neklidná mysl funguje velmi jednoduše - čeho se jí dostává nejvíce, to prohlašuje pravdou.
Pokud se tedy soustředí jen na nesmysly, sama začíná pochybovat o smysluplnosti. Pokud se neustále zabývá posuzováním, sama začne věřit, že je posuzována. Ztrácí tak spojení s bytím, žije jen v prázdných slovech, které ale pokládá za skutečnost.

Meditace přestane být spojena s bytím, stane se vnitřní polemikou leštění prázdných slov. V průběhu toho leštění ztrácí jak porozumění vnitřnímu citu, tak i smyslu bytí samého. Pomalu se do ní - z nedostatku zkušenosti bytí - vkrádá pustota, neukotvenost a pociťuje nesmyslnost své existence.

A aby si zpestřila tu pustotu, začne parazitovat na světle bytí, zprostředkovávaném těmi, co té pustotě ještě nepropadli - a z počátku nevědomky, a později i záměrně své okolí provokuje s cílem vyvolat zdání vlastní živosti - a tím i jakési podivné formy existence. Ta forma provokací se do té mysli odráží a ona se těmi odrazy stále více a více plní. Plní se sama tím, co vypouští ven, protože v té pustotě již nic jiného není schopna rozpoznávat.

Nojo, ale to v mém případě brečíš na špatném hrobě. To, co popisuješ jsou tvé představy o mé mysli, čím se plní a o co se snaží.
Jak píše klasik "Vy truchlenci, jenž rozsmutnivše sebe, v tiché se slzy celí rozplýváte"

Provokace, jak ty tomu říkáš, mohou posloužit k tomu, aby někdo, kdo zastává ty "vážné názory" třeba na sebe a na to co zastává, uviděl trochu z nadhledu a nelpěl pak na nich a na respektu k sobě tak smrtelně vážně.

Jestli jsi nečetl, doporučuji se podívat na tohle:
https://www.posezenicko.cz/index.php/topic,170.msg7061.html#msg7061

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 17:35
To vybuzuje tu lítost.

Nojo, ale to v mém případě brečíš na špatném hrobě. To, co popisuješ jsou tvé představy o mé mysli, čím se plní a o co se snaží.
Jak píše klasik "Vy truchlenci, jenž rozsmutnivše sebe, v tiché se slzy celí rozplýváte"

Provokace, jak ty tomu říkáš, mohou posloužit k tomu, aby někdo, kdo zastává ty "vážné názory" třeba na sebe a na to co zastává, uviděl trochu z nadhledu a nelpěl pak na nich a na respektu k sobě tak smrtelně vážně.

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 17:35
To vybuzuje tu lítost.

Dobře. Máš pravdu v tom, že z vnějšku to máš odůvodněné skvěle. Zkus přijít na to, co tě vedlo spojit to "Unstoppable" zrovna s Putinem. Kde se v tobě takové spojení vůbec vzalo, protože akord, který byl zapsán do těch slok písně byl zcela a úplně jiný...

Co tě vedlo ty slova takto "interpretovat... ?
Není to koán. Nemusíš odpovídat nikomu, měl bys ale na to přijít hlavně ty sám. Dobrovolně.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 17:57Co tě vedlo ty slova takto "interpretovat... ?
Není to koán. Nemusíš odpovídat nikomu, měl bys ale na to přijít hlavně ty sám. Dobrovolně.

To není interpretace, ale použití stejného slova v jiném kotextu - Putin se zdá být také nezastavitelný, ale pro změnu v jiném smyslu, poněkud méně pozitivním - útočném, válečném, silovém.

durodara

Nevěřím vlastním očím. Fakt si myslíš, že Putin je Mesisáš, že vše provádí sám a nikoho k tomu nepotřebuje?

Pokud si to skutečně myslíš, měl bys jít do sebe a v tomto světle zhodnotit, zda následovat Mesiáše a nebo si hledat vhodný olivovník, (či jiný dostupný pevný strom s výše posazenými větvemi).