Z politických luhů a hájů

Založil Miroslav, 2025-03-14 12:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 18:46Nevěřím vlastním očím. Fakt si myslíš, že Putin je Mesisáš, že vše provádí sám a nikoho k tomu nepotřebuje?

Pokud si to skutečně myslíš, měl bys jít do sebe a v tomto světle zhodnotit, zda následovat Mesiáše a nebo si hledat vhodný olivovník, (či jiný dostupný pevný strom s výše posazenými větvemi).

Sám samozřejmě není, má k tomu celý mocenský kolektiv podobně smýšlejících, propagandu, armádu, policii atd. Podobně jako Hitler nebo třeba Stalin. Zkráceně se říká Hitler, Stalin, Putin, Fiala, Trump atd.

To, že je Putin Mesiáš říkají možná někteří putinofilové, možná si to tak trochu myslí sám o sobě, já tedy rozhodně ne, O nikom si nemyslím, že je mesiáš. Ty ano?

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 19:04
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 18:46Nevěřím vlastním očím. Fakt si myslíš, že Putin je Mesisáš, že vše provádí sám a nikoho k tomu nepotřebuje?

Pokud si to skutečně myslíš, měl bys jít do sebe a v tomto světle zhodnotit, zda následovat Mesiáše a nebo si hledat vhodný olivovník, (či jiný dostupný pevný strom s výše posazenými větvemi).

Sám samozřejmě není, má k tomu celý mocenský kolektiv podobně smýšlejících, propagandu, armádu, policii atd. Podobně jako Hitler nebo třeba Stalin. Zkráceně se říká Hitler, Stalin, Putin, Fiala, Trump atd.

To, že je Putin Mesiáš říkají možná někteří putinofilové, možná si to tak trochu myslí sám o sobě, já tedy rozhodně ne, O nikom si nemyslím, že je mesiáš. Ty ano?

Na tvém místě bych spíše pátral po tom, proč bez ideologie - která je potřebná pro udržení se diktátorem - má tak obrovskou podporu obyvatelstva Země. Můžeme se přít, jak velká je, ale jednoznačně u většiny obyčejných lidí vyhrává podpora pro něj, u těch, kteří sami sebe považují za výjimečné a jakousi elitu světa, převládá strach a nenávist. Čímpak to asi je?

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 19:12Na tvém místě bych spíše pátral po tom, proč bez ideologie - která je potřebná pro udržení se diktátorem - má tak obrovskou podporu obyvatelstva Země. Můžeme se přít, jak velká je, ale jednoznačně u většiny obyčejných lidí vyhrává podpora pro něj, u těch, kteří sami sebe považují za výjimečné a jakousi elitu světa, převládá strach a nenávist. Čímpak to asi je?

Nemám dojem, že Putin a jeho parta má nějakou velkou podporu mimo Rusko. A pokud se mu nebude dařit, tak ji přestane mít i v Rusku. Na Ukrajině ji určitě nemá, tam spíš vytvořil proti sobě většinovou zcela pochopitelnou nenávist.
Jinde ve světě žádnou nenávist proti Putinovi nepozoruji, akorát obavy a tendence se zabezpečit proti možnému napadení tam, kde to může hrozit, což je přirozená reakce na to, co dělá a co jeho propagandisté vyvolávají do světa.
Nevím, koho považuješ za ty, kteří sami sebe považují za výjimečné a jakousi elitu světa.
To, že někteří lidé jsou ochotni pomáhat napadenému a slabšímu, aby mohl bránit své území, nezávislost a svobodu mi přijde chválihodné a nadějné, že to s námi není zas tak zlé.
To vyhrožování Medveděva a některých dumistů použitím jaderných zbraní na hlavní evropská města a spláchnutí Británie do moře cosi o té současné vládnoucí gardě v Rusku vypovídá.
O tom se na těch proruských a konspiračních webech nepíše?

durodara

Tvé dojmy jsou zcela mylné. A já nemám potřebu tebe ze tvých omylů vyprošťovat. Užij si to sám.

Miroslav

Dnešní drobný příklad:

Evropa trpí rusofobií. Vyléčíme ji jadernými zbraněmi, hrozil zase Medvěděv

Medvěděv na Telegramu napsal, že evropští politici trpí nemocí, akutní formou rusofobie, která nejde vyléčit jinak než jadernými zbraněmi nebo balistickými střelami. Rusko tak pokračuje v agresivní rétorice i v době vyjednávání o příměří na Ukrajině.

Údajnou nemocí podle Medvěděva trpí například francouzský prezident Emmanuel Macron, britský premiér Keir Starmer nebo šéfka evropské diplomacie Kaja Kallasová.

Nemoc má prý dvě stadia, která se neustále střídají: manické a depresivní. První zmíněné se vyznačuje ,,motorickým vzrušením, touhou šikanovat nebo agresivitou". Takové praktiky přitom sami Rusové již více než 11 let předvádějí vůči Ukrajině.

,,(Manické stadium) někdy končí nekontrolovaným močením a defekací. Příkladem pacientů v manickém stadiu jsou Macron, Starmer, (finský prezident Alexander) Stubb a řada dalších evropských politiků," napsal v příspěvku Medvěděv.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-evropa-trpi-rusofobii-vylecime-ji-jadernymi-zbranemi-hrozil-zase-medvedev-40515425#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 20:33Dnešní drobný příklad:

Evropa trpí rusofobií. Vyléčíme ji jadernými zbraněmi, hrozil zase Medvěděv

Medvěděv na Telegramu napsal, že evropští politici trpí nemocí, akutní formou rusofobie, která nejde vyléčit jinak než jadernými zbraněmi nebo balistickými střelami. Rusko tak pokračuje v agresivní rétorice i v době vyjednávání o příměří na Ukrajině.

Údajnou nemocí podle Medvěděva trpí například francouzský prezident Emmanuel Macron, britský premiér Keir Starmer nebo šéfka evropské diplomacie Kaja Kallasová.

Nemoc má prý dvě stadia, která se neustále střídají: manické a depresivní. První zmíněné se vyznačuje ,,motorickým vzrušením, touhou šikanovat nebo agresivitou". Takové praktiky přitom sami Rusové již více než 11 let předvádějí vůči Ukrajině.

,,(Manické stadium) někdy končí nekontrolovaným močením a defekací. Příkladem pacientů v manickém stadiu jsou Macron, Starmer, (finský prezident Alexander) Stubb a řada dalších evropských politiků," napsal v příspěvku Medvěděv.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-evropa-trpi-rusofobii-vylecime-ji-jadernymi-zbranemi-hrozil-zase-medvedev-40515425#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

Když tě to tak uspokojuje - nebudu tě dále rušit...

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 20:34Když tě to tak uspokojuje - nebudu tě dále rušit...

Mne to nijak neuspokojuje, jen to potvrzuje ty mé "mylné" dojmy  :)

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 20:51
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 20:34Když tě to tak uspokojuje - nebudu tě dále rušit...

Mne to nijak neuspokojuje, jen to potvrzuje ty mé "mylné" dojmy  :)

Mám pocit, že jsis nevzal k srdci mou radu, týkající se tvého vidění, přesněji podle příběhu o třísce v oku. Je to tvá volba, ale přes to břevno v oku vidíš úplné zmatky, že kterých si pak maluješ své dojmy. Nechám tě tedy při tom, je to ostatně tvé rozhodnutí, to vidět tak, jak chceš ty sám.

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-01 20:57Mám pocit, že jsis nevzal k srdci mou radu, týkající se tvého vidění.

Tvoje rada vychází z chybných představ o tom co a proč se děje v mé mysli a tak je bohužel mimo mísu.
Jinak jsem vděčný za každou radu i za chybnpu - za tu alespoň pozitivně laděnou snahu v tvém případě. :)

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-01 21:17
Citace od: durodara kdy 2025-04-01 20:57Mám pocit, že jsis nevzal k srdci mou radu, týkající se tvého vidění.

Tvoje rada vychází z chybných představ o tom co a proč se děje v mé mysli a tak je bohužel mimo mísu.
Jinak jsem vděčný za každou radu i za chybnpu - za tu alespoň pozitivně laděnou snahu v tvém případě. :)

Tak mne pouč:

Co se v té tvé mysli vlastně děje?
Píšeš to tak, že to víš jistě, tak to tebe nebude vůbec žádný problém popsat tak, že to jednoznačně vysvětlí všechny jevy dnešních dnů a jejich souvztažnosti s tím, jak jednáš...
Fakt se už na tvé vysvětlení těším!

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-02 06:03Tak mne pouč:

Co se v té tvé mysli vlastně děje?
Píšeš to tak, že to víš jistě, tak to tebe nebude vůbec žádný problém popsat tak, že to jednoznačně vysvětlí všechny jevy dnešních dnů a jejich souvztažnosti s tím, jak jednáš...
Fakt se už na tvé vysvětlení těším!

V mé mysli je klid, žádné myšlenky tam nepobíhají, žádné jevy dnešních dnů a jejich souvztažnosti se tam neřeší.
A když se objeví otázka, objeví se odpověď - jak to říkávala Míla. A nebo se objeví inspirace a na ni reakce, třeba když vidím humornou stránku situace, třeba jak si někdo připadá důležitý jak psí kšíry.
Hlavní motivace za tím - když se na to podívám, je druhé na něco upozornit případně jim tím trochu pomoci v jejich vlastním sebepoznání.
Není to záměr, snaha, je to přirozenost mysli nezatížené předsudky a osobními problémy.

A co ty, co se v tvé mysli děje?

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-02 09:07V mé mysli je klid, žádné myšlenky tam nepobíhají, žádné jevy dnešních dnů a jejich souvztažnosti se tam neřeší.
A když se objeví otázka, objeví se odpověď - jak to říkávala Míla. A nebo se objeví inspirace a na ni reakce, třeba když vidím humornou stránku situace, třeba jak si někdo připadá důležitý jak psí kšíry.
Hlavní motivace za tím - když se na to podívám, je druhé na něco upozornit případně jim tím trochu pomoci v jejich vlastním sebepoznání.
Není to záměr, snaha, je to přirozenost mysli nezatížené předsudky a osobními problémy.

A co ty, co se v tvé mysli děje?

Tady je jasně vidět, co se doopravdy honí Miroslavovi hlavou a jak moc si přijde důležitý. Nejen, že trpí utkvělou představou, že musí ostatní neustále poučovat, on dokonce manipuluje Pedrita a úkoluje ho, co má a co nemá dělat. Číst tyhle výlevy je fakt k blití (ne k pláči).

honzam

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-01 13:29Opravdu nejsem obhájce Miroslava, za prvý mám od něj tichý zákaz

To vždycky děláš, co Ti pan důležitý přikáže? Docela hrůza!

Dovedete si někdo představit, že byste někomu jinému na fóru zakazovali jeho svobodný projev?

Miroslav

Citace od: honzam kdy 2025-04-02 10:23Tady je jasně vidět, co se doopravdy honí Miroslavovi hlavou a jak moc si přijde důležitý. Nejen, že trpí utkvělou představou, že musí ostatní neustále poučovat, on dokonce manipuluje Pedrita a úkoluje ho, co má a co nemá dělat. Číst tyhle výlevy je fakt k blití (ne k pláči).

Kam se na tebe tou bystrostí a pronikavostí hrabe Dorka. To se nedá srovnat  :)

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-02 12:04
Citace od: honzam kdy 2025-04-02 10:23Tady je jasně vidět, co se doopravdy honí Miroslavovi hlavou a jak moc si přijde důležitý. Nejen, že trpí utkvělou představou, že musí ostatní neustále poučovat, on dokonce manipuluje Pedrita a úkoluje ho, co má a co nemá dělat. Číst tyhle výlevy je fakt k blití (ne k pláči).

Kam se na tebe tou bystrostí a pronikavostí hrabe Dorka. To se nedá srovnat  :)

Další pomluva. Dělá to jako podle kopíráku pořád dokola.