Z politických luhů a hájů

Založil Miroslav, 2025-03-14 12:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-11 22:18Atmavičara ti nejlépe odpoví - přímo, beze matoucích pojmů na tvoji otázku.

Musiš si na konzistenci dávat větší pozor...

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-11 22:37
Citace od: Miroslav kdy 2025-04-11 22:18Atmavičara ti nejlépe odpoví - přímo, beze matoucích pojmů na tvoji otázku.

M-iš si na konzistenci dávat větší pozor...

To není o konzistenci. Podle mě to doopravdy sám nikdy necvičil, jinak by nemohl napsat takovou hloupost.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-11 22:40
Citace od: durodara kdy 2025-04-11 22:37

M-iš si na konzistenci dávat větší pozor...

To není o konzistenci. Podle mě to doopravdy sám nikdy necvičil, jinak by nemohl napsat takovou hloupost.

Ne. Určitě ne. Určitě cvičil jako mourovatý, stejně jako Vacek. Jen se jim žádnému nepodařilo pochopit princip.

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-11 22:44Ne. Určitě ne. Určitě cvičil jako mourovatý, stejně jako Vacek. Jen se jim žádnému nepodařilo pochopit princip.

Aha. Tady si někdo věří. Co je ten princip, který uznávaný duchovní učitel nepochopil?

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-11 22:51
Citace od: durodara kdy 2025-04-11 22:44Ne. Určitě ne. Určitě cvičil jako mourovatý, stejně jako Vacek. Jen se jim žádnému nepodařilo pochopit princip.

Aha. Tady si někdo věří. Co je ten princip, který uznávaný duchovní učitel nepochopil?

Že ego je součástí, která je potřeba. Nelze ho potlačovat silou, protože ho to naopak posiluje - čím více ego potlačuješ, tím je v důsledku silnější.

Miroslav

To jsou ty domněnky o druhém, kterým postižený věří více než tomu, co mu druhý o sobě říká, to chytání se pojmů.
Asi člověk soudí podle sebe, nebo kde se bere ta nedůvěra, presumpce lži.
Zajímavé je, že to dělá i Honzam, který mi nepřipadá jako bašťoun konspiračních teorií.

Buď to dělá stále jako žert, nebo si budu muset poopravit svoji hypotézu o souvislosti vymýšlení si o tom co si kdo myslí, chce, dělá a inklinací ke konspiračním teoriím.

Uvidíme  :)

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-11 22:56Že ego je součástí, která je potřeba. Nelze ho potlačovat silou, protože ho to naopak posiluje - čím více ego potlačuješ, tím je v důsledku silnější.

To snad chápe každý, že ego je součástí cvičení. "Kdo jsem já?" = "Co je ego?"

durodara

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-11 22:57To jsou ty domněnky o druhém, kterým postižený věří více než tomu, co mu druhý o sobě říká, to chytání se pojmů.
Zajímavé je, že to dělá i Honzam, který mi nepřipadá jako bašťoun konspiračních teorií.

Buď to dělá stále jako žert, nebo si budu muset poopravit svoji hypotézu o souvislosti vymýšlení si o tom co si kdo myslí, chce, dělá a inklinací ke konspiračním teoriím.

Jestli máš pojem "konspirační teorie" postavené na základu "konspirace je vše, co odporuje tomu, co tvrdím já", nemáš co na své hypotéze opravovat. Věnuj tu energii opravě toho, co tvrdíš...

honzam

Citace od: Miroslav kdy 2025-04-11 22:57To jsou ty domněnky o druhém, kterým postižený věří více než tomu, co mu druhý o sobě říká, to chytání se pojmů.

Měl by ses víc soustředit na sebe a cvičit místo teoretizování. Já Ti zatím budu držet palce a opravovat Tě.

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-11 22:59
Citace od: durodara kdy 2025-04-11 22:56Že ego je součástí, která je potřeba. Nelze ho potlačovat silou, protože ho to naopak posiluje - čím více ego potlačuješ, tím je v důsledku silnější.

To snad chápe každý, že ego je součástí cvičení. "Kdo jsem já?" = "Co je ego?"

Určitě, ale Vacek třetinu svých knih popsal teorií "Potřeby potlačovat vlastní ego.", tak mám důvodné podezření, že tedy fakt nebyl "každý".

honzam

Citace od: durodara kdy 2025-04-11 23:02Určitě, ale Vacek třetinu svých knih popsal teorií "Potřeby potlačovat vlastní ego.", tak mám důvodné podezření, že tedy fakt nebyl "každý".

To se mi nezdá. Myslíš oslabit ego a vrátit do zdroje?

Máš nějaké příklady takových teorií?

durodara

Citace od: honzam kdy 2025-04-11 23:05
Citace od: durodara kdy 2025-04-11 23:02Určitě, ale Vacek třetinu svých knih popsal teorií "Potřeby potlačovat vlastní ego.", tak mám důvodné podezření, že tedy fakt nebyl "každý".

To se mi nezdá. Myslíš oslabit ego a vrátit do zdroje?

Máš nějaké příklady takových teorií?

Konkrétně bych musel hledat v knihách nějakou vhodnou pasáž, která by upokojila tvou mysl. Ale vyjdu-li z toho, co jsi napsal sám - jak si představuješ "oslabování" ega?

A s tím pokračováním taky něco nesedí - ego je odlesk. Když zaměříš světlo vědomí (více méně pozornost) na vědomí samé, odlesky zmizí - a nejde je "vrátit do zdroje".

Pedrito

Tak jsem se pro zajímavost kouk do sanskrt slovníku:

Átmá आत्मा: Duše

Vičára विचार: Hledání

Miroslav

Citace od: durodara kdy 2025-04-11 23:00Jestli máš pojem "konspirační teorie" postavené na základu "konspirace je vše, co odporuje tomu, co tvrdím já", nemáš co na své hypotéze opravovat. Věnuj tu energii opravě toho, co tvrdíš...

O tom jsme se už spolu bavili. Určitě konspirační teorie nijak nesouvisejí s tím, co já tvrdím nebo netvrdím.

Jestli nevíš, co se pojmem konspirační teorie označuje, tak tady na wiki je vysvětlení tohoto pojmu:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Konspira%C4%8Dn%C3%AD_teorie

Přiklady jsou sepsány zde:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_konspira%C4%8Dn%C3%ADch_teori%C3%AD

durodara

Citace od: Pedrito kdy 2025-04-11 23:12Tak jsem se pro zajímavost kouk do sanskrt slovníku:

Átmá आत्मा: Duše

Vičára विचार: Hledání

Možná. Mi byla Vičara předána jako podstata zření Atma vičara pro mne vždy byla zření atma (ty to opravíš na Atmanu - obé je správně).