Zdraví

Založil Petra, 2025-03-21 13:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petra

Vitamín D

Každému bych doporučila si zjistit rozborem krve, jestli má dost vitamínu D.

U mne bylo před rokem zjištěno, že ho mám málo - neměla jsem o tom ani tušení - a tak jsem začala brát kapky, ted tabletky vitaminu D. Už se to zlepšilo.

Miroslav

U nás se používá velké zařízení vypadá to jako něco mezi CT a rezonancí a to prosvítí celou kostru a zjistí kde případně jsou kosti řidší a podle toho se ordinuje dávka vitamínu D v tabletách, obvykle 1000 UI denně + vápník. Nebo i vyšší.

Pedrito

V dětství jsme museli polykat rybí tuk, každej den lžíci, tam Déčka je habaděj, a Omega k tomu :)

Pedrito

Hele, a včil mi kamoš napsal že i dvě vajce maj denní dávku Déčka :D

Pedrito

Napad mě nápad.. Zjistim, který potraviny daj dokupy všechny vitaminy a minerály v denní dávce... A bude z toho multižranec!

Petra

Myslela jsem si, že mám dost vitaminu D. A zatím ne.

Takže je možné, že ten doktor Jenšovský s tou pandemií nedostatku vitaminu D může mít pravdu. Každému bych ale radila, dříve než si začne brát nějaký vitamín D v kapkách nebo tabletkách  si to nechat dát překontrolovat v krvi. To doporučuje i ten doktor. Také říká, že vitamin D není potřeba nejen pro kosti, ale pro všechno možné včetně psychiky.

Pedrito

Jj, vitaminy jsou takový knoflíky košilky zdraví. Když nějakej chybí, tak tam táhne a musí se přišít...

Na hlavu jsou prý dobrý taky oříšky, proto jsou nejspíš papoušci takový bedny, třeba Žako.